ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρόκριση στο Παγκόσμιο με buzzer beater (vid)

Παρά το κακό ξεκίνημα η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου πήρε τη νίκη στην Γεωργία και την πρόκριση στο Παγκόσμιο της Κίνας με 8 νίκες σε 8 παιχνίδια.

Published

on

Αυτό κι αν ήταν θρίλερ! Η Ελλάδα πέρασε από την γεμάτη έδρα της Γεωργίας στην Τιφλίδα, έκανε το 8/8 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στα τελικά της Κίνας. Για να φτάσει στο 8-0 η Ελλάδα χρειάστηκε το σπουδαίο καλάθι του Κώστα Παπανικολάου… at the buzzer, ύστερα από δημιουργία του φανταστικού Νικ Καλάθη. 

 
Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος διαπιστώνοντας το πρόβλημα στην ελληνική ρακέτα χρησιμοποίησε ένα κοντό σχήμα (Καλάθης 31π., 5ρ., 7ασ. – Σλούκας 14π., 8ρ., 8ασ. – Παπανικολάου 15π., 5ρ. – Παπαπέτρου 9π. – Αντετοκούνμπο 5π.), που έφερε τούμπα το ματς από το -17 και με ένα 7-0 σερί στο τελευταίο λεπτό πήρε την νίκη – πρόκριση, που πανηγυρίστηκε πολύ έντονα από τους διεθνείς!

Από την πλευρά του ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Βαγγέλης Μαργαρίτης που ήταν στην 5άδα που τελείωσε το παιχνίδι έπαιξε 8 λεπτά και είχε 5 πόντους με ένα 1/1 τρίποντα, 1/2 δίποντα και έγραψε 1 ριμπάουντ και δύο ασίστ. 

Comments

Trending