ΜΠΑΣΚΕΤ

Ποια είναι η Καρσίγιακα

Η κλήρωση στη Γενεύη, έφερε στο δρόμο του ΠΑΟΚ την Καρσίγιακα, μια ομάδα που μπορεί να έχει πίσω της τα… καλά χρόνια, αλλά παραμένει σε ένα καλό επίπεδο, τόσο στην Τουρκία όσο και στο Basketball Champions League.

Published

on

Oι Τούρκοι, τερμάτισαν δεύτεροι στον πρώτο όμιλο, με ρεκόρ 10-4, κερδίζοντας εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική, την αήττητη μέχρι τότε Μονακό.

Ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς, έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία από το περασμένο καλοκαίρι και όπως και οι περισσότερες τουρκικές ομάδες, έτσι και η Καρσίγιακα, στηρίζει πολλά στους ποιοτικούς Αμερικανούς της.

Ο Τζόουνς είναι πρώτος σκόρερ με 19,7 πόντους μέσο όρο σε 33,5 λεπτά, ο Κένεντι βάζει 19,5 σε σχεδόν 34 λεπτά, ενώ ο Γουότερς (γνωστός μας από θητεία σε Κολοσσό, Άρη και Ολυμπιακό) έχει 15,6 πόντους, σε 30 λεπτά στο BCL. Σημαντικό ρόλο στο ροτέισον, έχει και ο έμπειρος Μπάνιτς με 7,3 πόντους, σε 22 λεπτά, ο Τουρέν με 9,1 σε 24,5, καθώς και ο Γουντ με 9,4 σε 29,3. Γκιουλασλάν, Καραχάν, Γκιουβέν και Τσελέπ, έχουν και αυτοί το ρόλο τους στην ομάδα του Τριφούνοβιτς. 

Στο ρόστερ της, έχει προσθέσει στα μέσα στη σεζόν και τον Μπρίον Άλεν από την Όλντενμπουργκ, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στη φάση των ομίλων και αφού έπαιξε στα δύο πρώτα παιχνίδια με Μπεσίκτας και Σακάρια στην Τουρκία, τραυματίστηκε στις 4 Ιανουαρίου και από τότε παραμένει νοκ-άουτ. Βέβαια, είναι αρκετά πιθανό, μέχρι τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ να είναι έτοιμος και να αποτελεί μία ακόμα απειλή από την περιφέρεια…

Η Καρσίγιακα είναι μια ομάδα που βάζει 85,2 πόντους ανά παιχνίδι στη διοργάνωση, που σουτάρει με 58.7% στα δίποντα, 39,8% στα τρίποντα και 77,2% στις βολές. Παίρνει 31,9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι και τα 7,7 από αυτά, είναι επιθετικά, ενώ δίνει 18,7 ασίστ για 11,6 λάθη. Οι Τούρκοι, επίσης, κλέβουν 5,8 φορές τη μπάλα ανά παιχνίδι, ενώ κάνουν και 2,2 τάπες. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, στο BCL η Καρσίγιακα είναι μια ομάδα που βασίζει πολλά στο επιθετικό της ταλέντο και το πρώτο πράγμα που πρέπει να περιορίσει ο ΠΑΟΚ είναι αυτό.

Στην Τουρκία, πάντως, δεν τα πηγαίνει το ίδιο καλά, καθώς είναι στην 12η θέση, με ρεκόρ 6-12 ως τώρα, απέχοντας δύο νίκες από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ δε συμμετέχει στο Final 8 του τουρκικού κυπέλλου, που ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη.

O ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει ξανά την Καρσίγιακα τη σεζόν 2014-2015 στο Eurocup, σεζόν στην οποία η τουρκική ομάδα, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Την επόμενη χρόνια, έπαιξε στην Ευρωλίγκα και από τότε μέχρι τώρα, βρίσκεται πιο… χαμηλά, καθώς μετά την απομάκρυνση του Ουφούκ Σαρίτσα από τον πάγκο της (τώρα στη Μπεσίκτας και την εθνική Τουρκίας), δε μπόρεσε να σταθεροποιηθεί στα ψηλά.

Βέβαια, παραμένει μια τουρκική ομάδα που παίζει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό και ποιοτικό πρωτάθλημα, με πολύ καλούς και ακριβούς Αμερικανούς και μια έδρα όπως το «Κεμάλ Ατατούρκ» το οποίο, έχει χωρητικότητα 5.000 θέσεων και όταν είναι κατάμεστο, δημιουργείται πολύ δύσκολη ατμόσφαιρα για τον αντίπαλο. Πόσω μάλλον για μια ελληνική ομάδα, αυτό το χρονικό διάστημα…

Εννοείται πως το έργο του ΠΑΟΚ είναι δύσκολο, ωστόσο θα έχει μπροστά του όλο το απαραίτητο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστεί για τα παιχνίδια με την Καρσίγιακα και να διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά του BCL.

Comments

Trending