ΜΠΑΣΚΕΤ

Κινητικότητα για Αμερικανό

Το θέμα του Αμερικανού στην περιφέρεια είναι το μοναδικό που έχει μείνει ανοικτό στη στελέχωση του ρόστερ του ΠΑΟΚ, αλλά μέσα στα επόμενα 24ωρα, αναμένεται εξέλιξη.

Published

on

«Έχουμε μια επαφή με τους υποψήφιους στόχους και σε λίγες ημέρες πιστεύω θα την έχουμε ολοκληρώσει. Θέλουμε ένα παιδί με κίνητρο, ενέργεια και με χαρακτηριστικά που δεν έχουμε στην ομάδα. Κι αυτά να τα συνδυάσει χωρίς να επηρεάσει το ρυθμό της ομάδας» δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, στο περιθώριο της σημερινής συνέντευξης Τύπου του τουρνουά «Συμεών Μαυροσκούφης».

O ΠΑΟΚ έχει ξεχωρίσει δύο περιπτώσεις Αμερικανών γκαρντ, έχει ξεκινήσει τις επαφές μαζί τους και περιμένει οριστική εξέλιξή, καθώς μπορεί να μην υπάρχει μεγάλη βιασύνη, σχεδόν ένα μήνα πριν την έναρξη της σεζόν, αλλά είναι ξεκάθαρο για το συγκεκριμένο κενό, ότι έχει περάσει αρκετός καιρός, χωρίς να καλυφθεί.

Μία από τις δύο περιπτώσεις Αμερικανών, φέρεται να είναι πιο προχωρημένη, ωστόσο κάτι τέτοιο θα φανεί άμεσα.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι άνθρωποι της ομάδας, δεν ψάχνουν κάποιον «rookie» από την αμερικανική αγορά, ωστόσο η αναζήτηση τους έχει δυσκολέψει καθώς τα δεδομένα, έχουν γίνει ακόμα δυσκολότερα.

Η νέα προπαρασκευαστική λίγκα του NBA, η G League, εκτός από την ευκαιρία που δίνει σε κάποιον παίκτη, κάποια στιγμή να βρει χρόνο σε ομάδα του ΝΒΑ, από φέτος έχει ανεβάσει και τα χρήματα που πληρώνει, οπότε αρκετοί είναι οι Αμερικανοί που μένουν εκεί, παίρνουν ένα καλό συμβόλαιο και περιμένουν μήπως και τους έρθει η ευκαιρία του ΝΒΑ.

Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το πρωτάθλημα της Κίνας, στο οποίο τα χρήματα που δίνονται είναι εξωπραγματικά, έχει κάνει λίγο δύσκολη την αναζήτηση Αμερικανού τη δεδομένη χρονική στιγμή, ωστόσο, στον ΠΑΟΚ αισιοδοξούν ότι το συγκεκριμένο θέμα, δε θα πάρει πολύ καιρό ακόμα για να τελειώσει.

Comments

Trending