ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα τηλεοπτικά και η «κεντρική διαχείριση»

Είναι θέμα χρόνου πλέον το πρωτάθλημα του μπάσκετ να συνεχίσει να έχει τηλεοπτική στέγη και την επόμενη χρονιά στη Nova. Όταν λέμε πρωτάθλημα και κεντρική διαχείριση στο μπάσκετ μιλάμε για έννοιες που έχουν χάσει το νόημά τους.

Published

on

Διότι το πρωτάθλημα των 14 ομάδων στα τηλεοπτικά είναι χωρισμένο με την εξής διάταξη: 11-2-1, που σημαίνει ότι μόνο οι 11 ομάδες (στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο ΠΑΟΚ) είναι στην κεντρική συμφωνία με το συνδρομητικό κανάλι, αφού ήδη Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν συμφωνήσει με τον ΟΤΕ, ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε μόνος του συμφωνία με τη Nova. Αυτό ακριβώς είχε οδηγήσει σε ένα από τα προηγούμενα συμβούλια του ΕΣΑΚΕ τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να υποστηρίξουν ως μοναδική λύση την κεντρική διαχείριση και σήμερα ο Μπάνε Πρέλεβιτς το προχώρησε ακόμη περισσότερο.

 

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ τόνισε στη διάρκεια του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ότι το νέο συμβόλαιο των τηλεοπτικών θα είναι και το τελευταίο στο οποίο θα συμμετέχει ο ΠΑΟΚ στην κεντρική διαχείριση, εάν και μετά την λήξη του η συζήτηση δεν αφορά και τις 14 ομάδες, αλλά λιγότερες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η νέα συμφωνία αναμένεται να ισχύσει για 1+1 χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι μετά το 2016 ή το 2017 (ανάλογα πόσο θα πάει η νέα συνεργασία), ο ΠΑΟΚ θα ακολουθήσει τον δικό του δρόμο στα τηλεοπτικά, εάν δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση με όλη την σημασία της λέξης. Και λογικά δεν θα υπάρχει, από την στιγμή που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν ήδη πολυετή συμβόλαια. Αργεί όμως εκείνη η στιγμή.

 

Ο ΠΑΟΚ αισθάνεται ριγμένος και από τα χρήματα που παίρνει από τον ΟΠΑΠ κι αυτό εκφράστηκε και σήμερα, αλλά πρόκειται για μία συμφωνία που έγινε πέρσι, με συγκεκριμένα ποσά, οπότε δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στην υπάρχουσα κατάσταση.

Comments

Trending