ΜΠΑΣΚΕΤ

Με υπογραφή Μπάνε (vid)

Κυριακή 5 Μαρτίου 1995. Στο νεότευκτο τότε κλειστό γήπεδο της Λαμίας, ο ΠΑΟΚ στέφεται Κυπελλούχος Ελλάδας κερδίζοντας άνετα στον τελικό τον Πανιώνιο με 72-53.

Published

on

Σαν σήμερα, ο Δικέφαλος κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος, αφού πρώτα πέρασε εύκολα μία ημέρα πριν το εμπόδιο του Άρη με 80-63, στο Final Four της Λαμίας. Πρωταγωνιστής τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό, ο Μπάνε Πρέλεβιτς που πετυχαίνει 29 πόντους εις βάρος του Άρη και 27 εις βάρος του Πανιωνίου.

Υπό τις οδηγίες του Σάκη Λάιου, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον Ντράγκαν Σάκοτα, ο ΠΑΟΚ κάνει… πλάκα στον Πανιώνιο μπροστά σε χιλιάδες φίλους του Δικεφάλου και προσθέτει έναν ακόμα τίτλο στο παλμαρέ του.

Με 9/14 τρίποντα, ο Μπάνε παίρνει από το… χέρι τον ΠΑΟΚ και με συμπαραστάτη τον Ζόραν Σάβιτς τον οδηγεί στο τρόπαιο, με τον Πανιώνιο του Ντούσαν Ίβκοβιτς να μην μπορεί να απειλήσει τους “ασπρόμαυρους”, σε μία περίοδο όπου είχαν ήδη αρχίσει να υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα υπό την προεδρία του Λάκη Οικονομίδη και το κυρίαρχο θέμα ήταν η παραμονή του Πρέλεβιτς στην ομάδα.

Όπως ήταν φυσικό, ο Πρέλεβιτς αναδεικνύεται ο MVP του Final Four, χαρακτηρίζει άθλο την κατάκτηση του Κυπέλλου με βάση τα πολλά οικονομικά προβλήματα και δηλώνει: «Από τη συλλογή μου απουσιάζει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θα το πάρω κι αυτό αλλά δεν ξέρω με ποια ομάδα»

ΠΑΟΚ: Πρέλεβιτς 27 (4 τρ.), Σάβιτς 21, Μπούλαρντ 6, Κόρφας 5 (1 τρ.), Μπουντούρης 3, Μαματζιόλας 3 (1 τρ.), Γιαννούλης 3, Γαλακτερός 2, Ρεντζιάς 2, Μπαλογιάννης •

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μέις 16, Μπέιλι 12, Καράγκουτης 9, Αγγέλου 6 (2 τρ.), Χριστοδούλου 5, Γέλιτς 5, Μποσγανάς, Καλαϊτζής, Κικίλιας.

Comments

Trending