ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι 34 πόντοι και τα… 30 λεπτά

Το διάστημα της διακοπής, δίνει την ευκαιρία για ανάσες σε όλη την ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά η ιστορία με το πρόσωπο της αγωνιστικής, τον Τεράν Πέτεγουεϊ, έχει το δικό της, ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Published

on

Ο Αμερικανός ήρθε στον ΠΑΟΚ στα τέλη Φεβρουαρίου, προερχόμενος από ένα προβληματικό περιβάλλον, γι’αυτόν, στη Γαλλία και στη Ναντέρ. Εκεί, είχε θέματα με τον προπονητή του, δεν είχε ούτε το χρόνο συμμετοχής που ήθελε, όυτε κατάφερε να προσαρμοστεί από την πρώτη στιγμή.

Στον ΠΑΟΚ ήρθε πριν τα παιχνίδια με την Καρσίγιακα για τους 16 του BCL και στην πρώτη κουβέντα που είχε με τους ανθρώπους της ομάδας, η ατάκα του ήταν… «Εγώ ήρθα εδώ, για να παίζω 30 λεπτά».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι συνεργάτες του, του εξήγησαν ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να του το εγγυηθεί κάποιος και ταυτόχρονα, του εξήγησαν τι ζητούν από αυτόν, όσο είναι στο παρκέ.

Το ξεκίνημα του ήταν κάπως περίεργο, ωστόσο πριν τη διακοπή, έκανε αρχικά μια καλή εμφάνιση στην άνετη νίκη επί του Κόροιβου Αμαλιάδας με 15 πόντους και έπειτα, ήρθαν τα… όργια με το Λαύριο.

Έτσι από τα 30 λεπτά που ζητούσε στην αρχή, η πρόσφατη δήλωση του ήταν: «Εγώ είμαι ένας παίκτης που είτε έρχομαι από τον πάγκο, είτε ξεκινάω στην πεντάδα, θέλω να βάζω τη μπάλα στο καλάθι, να βρίσκω τους ελεύθερους συμπαίκτες μου, να παίζω καλή άμυνα, όποτε μπορώ. Έδειξα ότι μπορώ να είμαι ηγέτης, αλλά η δουλειά μου, δεν είναι αυτή τώρα. Η δουλειά μου είναι να συνεχίζω να φέρνω ενέργεια στην ομάδα, να βοηθάω την ομάδα προχωρώντας στα πλέι οφ» δείγμα της αλλαγής νοοτροπίας του και φυσικά, της κατανόησης των αναγκών της ομάδας από αυτόν.

Στα παιχνίδια που έρχονται και με τα πλέι οφ να ακολουθούν, τα χαρακτηριστικά του Πέτεγουεϊ είναι τέτοια, που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στον ΠΑΟΚ, όπως φάνηκε και στη νίκη επί του Λαυρίου.

Ο Αμερικανός δεν είναι τυχαίος παίκτης, δεν πήρε από… λάθος ένα πολύ καλό συμβόλαιο στη Ναντέρ το περασμένο καλοκαίρι και από τη στιγμή που βρίσκει το ρόλο του στον ΠΑΟΚ, μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα και με μεγαλύτερη συνέπεια, στη συνέχεια.

Comments

Trending