Connect with us
Banner Image Banner Image

ΜΠΑΣΚΕΤ

Φέρνει Σάιμπερτ ο ΠΑΟΚ! (video)

Μετά τον Τέιλορ, τον Μιλιένοβιτς και τη συμφωνία με τον Κλάντον, ο Τζόρνταν Σάιμπερτ είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, που ενισχύεται στην περιφέρεια.

Νίκος Μοσχοβίτης

Φέρνει Σάιμπερτ ο ΠΑΟΚ! (video)

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρει: 

“H KAE ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Jordan Sibert, ο οποίος θα αγωνιστεί στην ομάδα μας την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 και με την παρουσία του θα αποτελέσει μία πολύ σημαντική ενίσχυση στην περιφέρεια του ΠΑΟΚ.

Ο Jordan Sibert γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1992 στο Cincinnati του Ohio, έχει ύψος 1μ.93 και αγωνίζεται ως γκαρντ. Ξεκίνησε την καριέρα του από το γυμνάσιο Princeton του Ohio, ενώ ακολούθησε μία διετής παρουσία στο πανεπιστήμιο Ohio State (2010-2012), από το οποίο όμως αποχώρησε λόγω του μικρού χρόνου συμμετοχής που είχε. Λόγω των κανονισμών μεταγραφής που ισχύουν στo NCAA
δεν αγωνίστηκε για μία χρονιά και επανήλθε με το κολέγιο Dayton, όπου για δύο σεζόν (2013-2015) ήταν ο κορυφαίος σκόρερ και ο ηγέτης της ομάδας.

Αποφοίτησε την σεζόν 2014-2015 από το Dayton με 16,1 πόντους ανά αγώνα, με 78,8% στις βολές, 34,9% στα τρίποντα και 45,6% στα σουτ, ενώ είχε ακόμη 3,3 ριμπάουντ, 1,97 ασίστ, 1,72 κλεψίματα και 1,8 λάθη ανά αγώνα, σε 33,8 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι. Την τελευταία του χρονιά στο Dayton ο Sibert αγωνίστηκε και στα 36 παιχνίδια του κολεγίου του, σε όλα ήταν βασικός και ταυτόχρονα ο βασικότερος λόγος που οι Flyers κατάφεραν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο τελικό τουρνουά του NCAA. Την πρώτη του χρονιά στο Dayton μάλιστα είχε οδηγήσει την ομάδα του ως τους «8» του NCAA.

Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε μόλις δύο σεζόν στο Dayton, ξεπέρασε τους 1.000 πόντους στην καριέρα του με το κολέγιο, ενώ με 163 εύστοχα τρίποντα είναι έβδομος στην ιστορία του πανεπιστημίου!

Ο Sibert έκανε προσπάθεια για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και συμμετείχε στο σάμερ λιγκ του 2015 με τους Orlando Magic, συνέχισε και στην περίοδο της προετοιμασίας και ήταν ένας από τους τελευταίους παίκτες που κόπηκαν (19/10/2015), λίγο πριν την έναρξη της κανονικής περιόδου. Ο Jordan Sibert συμμετείχε και στο φετινό σάμερ λιγκ, και πάλι με τους Orlando Magic, με τους οποίους αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια.

Την σεζόν 2015-2016 ο Jordan Sibert αγωνίστηκε στη Dleague με τους Erie Bayhawks και σε 44 παιχνίδια (με 25,7 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής), είχε 13,1 πόντους (87,1% στις βολές, 34,3% στα τρίποντα και 40,8% στα σουτ), 2,5 ασίστ, 1,2 ασίστ και 1,2 κλεψίματα”.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σούπερ νίκη για Μπαχτσεσεχίρ πριν τον ΠΑΟΚ!

“Κατοστάρα” εις βάρος της Μπεσίκτας και 5/5 για την προσεχή αντίπαλο του Δικεφάλου!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνέχισε τις υποχρεώσεις της στο τουρκικό πρωτάθλημα η Μπαχτσεσεχίρ, την οποία αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Τρίτη στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Eurocup.

Η προσεχής αντίπαλος του Δικεφάλου επικράτησε στην έδρα της της Μπεσίκτας με 100-96 και πανηγύρισε το 5/5, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και αποτελώντας τη μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο!

Η Μπαχτσεσεχίρ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, προηγήθηκε με 31-24 στην πρώτη περίοδο και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο πόντων (52-50), με την Μπεσίκτας να αντιδράει και να να περνάει μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (71-73), ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν τον τελευταίο λόγο, σημειώνοντας 29 πόντους στην τέταρτη περίοδο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το σενάριο για Γουόκερ και ο ΠΑΟΚ!

Η περίπτωση του 23χρονου Αμερικάνου σκόρερ της Σαλόν Βιλπάς και τα δεδομένα για τον Δικέφαλο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο 23χρονος Αμερικανός γκαρντ, Λέλαντ Γουόκερ, έχει μπει εντυπωσιακά στη φετινή σεζόν με την φινλανδική Σαλόν Βιλμπάς, , μετρώντας ήδη 24.5 πόντους και 7.5 ασίστ σε δύο παιχνίδια ομίλων στο BCL, ενώ στα προκριματικά της διοργάνωσης, την πήρε από το χέρι και την πήγε στους ομίλους έχοντας 34.7 πόντους μ.ο. ανά αγώνα!

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, ο Αμερικανός γκαρντ (1,86μ.) άλλαξε μανατζερική στέγη, με τη BeoBasket του Μίσκο Ραζνάτοβιτς να τον εκπροσωπεί πλέον, ενώ με τις εμφανίσεις που έχει κάνει, ήδη έχει μπει στα ραντάρ διάφορων ομάδων του επόμενου επιπέδου στη Ευρώπη.

Όπως προκύπτει, ανάμεσα στις ομάδες που τον έχουν "τσεκάρει" είναι και ο ΠΑΟΚ, ωστόσο κανένας στον Δικέφαλο δεν επιβεβαιώνει κανένας το σενάριο που θέλει τους "ασπρόμαυρους" να έχουν ήδη συμφωνήσει από τώρα με τον Γουόκερ, με "φόντο" το καλοκαίρι του 2027!

Σημειώνεται πως ο Γουόκερ φοίτησε για δύο χρόνια στο Eastern Kentucky Colonels, έναν χρόνο στο Florida Atlantic Owls και ολοκλήρωσε την παρουσία του στο NCAA με μία σεζόν στο Florida Atlantic Owls, έχοντας συνεχώς μεγαλύτερους αριθμούς σε πόντους, ασίστ και ριμπάουντ, ενώ πέρασε τον Ατλαντικό το φετινό καλοκαίρι και στο πρωτάθλημα της Φινλανδίας έχει έως τώρα 25.7 πόντους κατά μέσο όρο, 4.5 ριμπάουντ και 5.8 ασίστ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Mε εμπιστεύονται οι συμπαίκτες μου, ολοένα και καλύτεροι»

Κάθε λόγο να είναι χαρούμενος και γεμάτος αυτοπεποίθηση είχε ο Μπριν Ταϊρί!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Aν η νίκη του ΠΑΟΚ είχε μία... υπογραφή, αυτή ήταν του Μπριν Ταϊρί, ο οποίος πέτυχε 28 πόντους!

«Μία νίκη είναι πάντα μία νίκη. Όπως είπατε, η νίκη είναι νίκη. Νομίζω ότι παίξαμε εξαιρετική άμυνα απόψε. Θεωρώ ότι κρατήσαμε την ΑΕΚ κάτω από τον μέσο όρο της στην επίθεση. Παράλληλα, πιστεύω ότι πήραμε κάποια σουτ που κανονικά θα έπρεπε να βάλουμε, αλλά απλώς δεν μπήκαν. Όσο συνεχίζουμε να προπονούμαστε και να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, επειδή έχουμε πολλούς νέους παίκτες στην ομάδα, πιστεύω ότι θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη» τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο Αμερικανός άσος του ΠΑΟΚ, που ερωτηθείς για το αν συμπαίκτες του περιμένουν πλέον από εκείνον να πάρει τα κρίσιμα σουτ, απάντησε:

«Πιστεύω ότι οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται, όπως ακριβώς κι εγώ εμπιστεύομαι όλους τους συμπαίκτες μου. Έχω έναν ρόλο σε αυτή την ομάδα και κάποιες φορές αυτός είναι να σκοράρω. Άλλες φορές είναι να παίξω άμυνα και προσπαθώ να ανταποκρίνομαι σε αυτό κάθε βράδυ. Υπάρχει εμπιστοσύνη προς όλους. Στον Μάρκους, στον Τρέβορ, στον Τσέντι, στον Νικ. Όλοι εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. Δεν έχει να κάνει μόνο με εμένα. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και απόψε κάναμε εξαιρετική δουλειά, βοηθώντας ο ένας τον άλλον να φτάσουμε στη νίκη».

Ερωτηθείς δε για τους πέντε μόλις πόντους του ΠΑΟΚ στο δεύτερο δεκάλεπτο και τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα;  «Το μήνυμα ήταν να παραμείνουμε θετικοί και να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Παρότι σημειώσαμε μόλις πέντε πόντους, ούτε εκείνοι σκόραραν πολύ. Επομένως, παίξαμε καλή άμυνα και έπρεπε να συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον.

Λέγαμε μεταξύ μας ότι τα σουτ θα μπουν στο δεύτερο ημίχρονο. Τα παιδιά στα αποδυτήρια μου έλεγαν συνεχώς να είμαι επιθετικός. Επικοινωνούσαμε μεταξύ μας και τελικά επιστρέψαμε στο παρκέ και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη» σχολίασε ο Ταϊρί!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ