Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αυτός είναι ο Σάιμπερτ

O Τζόρνταν Σάιμπερτ είναι η νέα προσθήκη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν και παρότι σε λίγες μέρες κλείνει τα 24, η καριέρα του ως τώρα μόνο εύκολη δεν ήταν.

Νίκος Μοσχοβίτης

Αυτός είναι ο Σάιμπερτ

To όνομα του άρχισε να γίνεται γνωστό, από πολύ νωρίς. Στο high shool του Πρίνστον στο προάστιο του Σάρονβιλ στο Σινσινάτι, έφτασε στην τελευταία χρονιά του, να έχει 18,7 πόντους μέσο όρο και οι recruiters του πανεπιστημίου του Οχάιο, τον έπεισαν να πάει εκεί, σε ένα από τα κορυφαία προγράμματα κολλεγίου των ΗΠΑ για μπάσκετ.

Ο Σάιμπερτ στη δεύτερη χρονιά του στο Οχάιο Στέιτ, είχε στα πρώτα 17 παιχνίδια, 14 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο, αλλά στους επόμενους 18 αγώνες, έπαιξε για λίγο, μόνο στους τέσσερις! Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στις ΗΠΑ, τότε, ο Σάιμπερτ έχασε την εμπιστοσύνη του εμβληματικού προπονητή του Οχάιο, Θαντ Μάτα (από το 2004 μέχρι σήμερα στον πάγκο), λόγω των μέτριων ποσοστών του από τα τρίποντα (25,6%) και της μη προσήλωσης του στην άμυνα, που ήταν και είναι το πλέον θεμελιώδες στοιχείο της ομάδας του Μάτα.

Τότε, ο Σάιμπερτ πήρε μια απόφαση που δεν είναι και τόσο συχνή για παιδιά της ηλικίας του. Βλέποντας το χρόνο συμμετοχής του στο κολλέγιο να… εξαϋλώνεται από τον πρωτοετή τότε, Σαμ Τόμπσον και τον Λένζελ Σμιθ, αποφασίζει να αλλάξει ομάδα και να πάει στο πανεπιστήμιο του Ντέιτον.

«Ηταν η απόφαση του προπονητή και έπρεπε να ζήσω με αυτή. Εγώ αποφάσισα να βρω μια καλύτερη κατάσταση για μένα. Ισως να ήμουν ακόμα στο Οχάιο αν δεν είχα χάσει όλα τα λεπτά συμμετοχής μου. Είναι ενοχλητικό αν παίζεις πολύ στην αρχή της χρονιάς και μετά να χάνεις το χρόνο συμμετοχής σου. Ενιωσα ότι έπρεπε να βρω μια καλύτερη κατάσταση» είχε σχολιάσει τότε, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ.

Ο κανονισμός στο ΝCAA λέει ότι ο παίκτης που κάνει τέτοιο, πρέπει να μείνει ένα χρόνο εκτός, όπως και έγινε με τον Σάιμπερτ, ο οποίος επέστρεψε άκρως διαφορετικός τη σεζόν 2013-2014.

Στην πρώτη του χρονιά στο Ντέιτον έχει 12,2 μέσο όρο πόντων και σουτάρει με 43,9% έξω από τη γραμμή του τρίποντου. Η τύχη τα φέρνει έτσι, που το Ντέιτον καλείται να αντιμετωπίσει το Οχάιο στις 20 Μαρτίου του 2014 και φυσικά το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Σάιμπερτ. «Σίγουρα θέλω να βγω και να κάνω το παιχνίδι μου. Αλλά το θέμα είναι να μη βγω και να χάσω το μυαλό μου και να χάσω τον αγώνα εξαιτίας αυτού» είπε πει τότε ο Σάιμπερτ. Τελικά, το Ντέιτον νίκησε με 60-59, με τον 22χρονο (τότε) να έχει 9 πόντους με 1/5 τρίποντα και 3/9 δίποντα σε 23 λεπτά συμμετοχής, με το πανεπιστήμιο του να φτάνει μέχρι τον τελικό του First Four και να χάνει από αυτό της Φλόριντα.

Στη δεύτερη σεζόν του στο Ντέιτον, έκανε την καλύτερη χρονιά του, με 16,1 πόντους μέσο όρο και 45,6% στα τρίποντα και τελειώνοντας από το πανεπιστήμιο, έκανε τη μεγάλη του προσπάθεια για να πάρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ και τους Ορλάντο Μάτζικ.

Ο Σάιμπερτ συμμετείχε στο Summer League του Ορλάντο πέρσι και παρότι δεν έπαιξε στα δύο πρώτα παιχνίδια, τελείωσε με 11,7 πόντους μέσο όρο, πίσω μόνο από τον Ααρον Γκόρντον και τον Μάριο Χεζόνια, για τους οποίους οι Μάτζικ, έχουν ποντάρει πολλά στο draft. Tην καλύτερη του εμφάνιση την έκανε εναντίον των Πέισερς, έχοντας 18 πόντους με 5/7 τρίποντα και 3/3 βολές.

Το συμβόλαιο στους Μάτζικ που είχαν ανακοινώσει ότι θα έχουν 15 παίκτες στο ρόστερ τους, θα το έπαιρνε ένας εκ των Έιπλινγκ, Ενγκβού, Ετζίμ, Στίμσμα και Σάιμπερτ, αλλά δεν τα κατάφερε να είναι αυτός που θα μπει στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Έτσι, έπαιξε πέρσι στην D-League και στην ομάδα που συνεργάζεται με τους Ορλάντο Μάτζικ, την Erie Bay Hawks με την οποία είχε 13,1 πόντους μέσο όρο, με 40,1% στα τρίποντα σε 25,2 λεπτά συμμετοχής.

Το «όνειρο» του ΝΒΑ δεν έχει σβήσει για έναν παίκτη που πέρσι, έφτασε κοντά στην πραγματοποίηση του και μέσα από αυτή τη διαδικασία, μπορεί να βγει κερδισμένος και ο ΠΑΟΚ. Αλλωστε, ο Σάιμπερτ, παρότι 24 ετών, έχει δείξει ότι δε φοβάται να ρισκάρει για να πετύχει το στόχο του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έτσι το έζησε ο Πόρτερ Τζούνιορ (vid)

Ένα ξεχωριστό βίντεο για τον Αμερικανό άσο και την παρουσία του στο “Παλατάκι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έπαιξε για πρώτη φορά εντός έδρας, για μία ασίστ, έχασε το triple-double, ήταν μόνιμα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του και δεν έκρυβε τη χαρά του για όσα έζησε.

Δείτε το ξεχωριστό βίντεο που ετοίμασε ο ΠΑΟΚ:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήγε Παλατάκι, έφυγε με… 1800 ευρώ (vid)

Φίλος του ΠΑΟΚ το «έσταξε» από το κέντρο και κέρδισε!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έγιναν πολλά ωραία στο ντεμπούτο του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στο Παλατάκι, στη χθεσινή αναμέτρηση με την Καρδίτσα, αλλά ένας φίλος του ΠΑΟΚ θα θυμάται πολύ καιρό το παιχνίδι αυτό και για έναν άλλο λόγο.

Ο διαγωνισμός που «έτρεχε» σε συνεργασία με τη «Winmasters» στο ημίχρονο κάθε εντός έδρας παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, με δύο φίλους της ομάδας, να δοκιμάζουν την τύχη τους από το κέντρο του γηπέδου, έλαβε τέλος χθες!

Ο Θοδωρής, το…. έβαλε άνετος από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε το χρηματικό έπαθλο το οποίο είχε φτάσει στα 1.800 ευρώ! Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Πάει Τούμπα ο Πόρτερ Τζούνιορ!

Ζήτησε να δει από κοντά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την υποδοχή που του έχει γίνει και σε πρώτη φάση, απολαμβάνει την παρουσία του στον οργανισμό του ΠΑΟΚ.

Ο Αμερικανός, ο οποίος έχει ενθουσιαστεί από τον τρόπο που του συμπεριφέρονται εντός και εκτός γηπέδου, αφού το χάρηκε πολύ με τον κόσμο χθες, στην αναμέτρηση με την Καρδίτσα, θέλει να ζήσει και την εμπειρία της Τούμπας.

Έτσι, ο νέος παίκτης του ΠΑΟΚ, αναμένεται να δει από κοντά την αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, μαζί με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Θανάση Χατζόπουλο, την προσεχή Πέμπτη, για να πάρει ακόμα καλύτερη… γεύση από την ατμόσφαιρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ