ΜΠΑΣΚΕΤ

Το σχόλιο της ημέρας

Ο ΠΑΟΚ έφτασε την 7η συνεχόμενη νίκη στη Stoiximan Basket League και δείχνει ότι βελτιώνεται ότι εμπόδιο και να βρει μπροστά του, αγωνιστικό ή μη.

Published

on

Επιμέλεια: Ηλίας Καπράλος

Ποιος να το περίμενε το Νοέμβριο; Ο ΠΑΟΚ πέρασε στην επόμενη φάση στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετά τον αποκλεισμό του από την Καρσίγιακα, έχει γυρίσει το κουμπί και πετάει από νίκη σε νίκη και στο πρωτάθλημα. Εφτά συνεχόμενες νίκες είναι πολύ δύσκολο να κάνουν ομάδες όπως η ΑΕΚ, το Λαύριο ή ακόμα και ο Προμηθέας, αλλά με αυτές ο ΠΑΟΚ είναι πλέον ένα από τα φαβορί της τρίτης θέσης. Αν το δούμε αντικειμενικά είναι και το ταβάνι του αυτή την στιγμή με την ψαλίδα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. 

Σήμερα είχαμε άλλη μία παράσταση από πολλές πλευρές. Παράσταση εντός και εκτός γηπέδων. Εντός ο ΠΑΟΚ του Ηλία Παπαθεοδώρου χωρίς τους δύο από τους καλύτερους αμυντικούς της 5άδας όπως ο Κόνιαρης και ο Τζόουνς έπρεπε να κρατήσει χαμηλά τους Αμερικανούς του Λαυρίου, αλλά και να βρει λύσεις στη δική του επίθεση. 

Και όμως τα έκανε όλα. Παρότι δύο φορές είδε διαφορά άνω τον 10 πόντων να χάνεται μέσα σε 2 λεπτά τα κατάφερε και πέτυχε 92 πόντους εντός έδρας σε μία ομάδα που δείχνει ότι δικαιολογημένα είναι ένας ισαξιος αντίπαλος του ΠΑΟΚ, μιας και έχει και αρκετά υψηλότερο μπάτζετ από το Δικέφαλο. Περνάμε τώρα και στα διαιτητικά. Ο Πηλοΐδης είναι μάλλον στην τελευεταία σεζόν της καριέρας του. Είτε στους αγώνες του ΠΑΟΚ φέτος, είτε στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, είτε στον αγώνα του Άρη στη Λάρισα με το Φάρο, είτε στα Τρίκαλα όταν έπαιζαν την προηγούμενη αγωνιστική με τον Πανιώνιο τα έκανε μαντάρα. Είναι απορία πολλών πώς ακόμα σφυρίζει σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια, μιας και η εμπειρία του πλέον δεν τον βοηθάει να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Σήμερα είναι και συμπαίκτη τον Διαμαντή. Τα θέματα της μπασκετικής ΚΕΔ τα έχουμε γράψει πολλάκις και δεν είναι της παρούσης να τα αναφέρουμε και πάλι.

Για σήμερα ας μείνουμε στο αγωνιστικό όπου ο Πέτεγουεϊ έδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί και αυτός σε δύσκολες μέρες για τον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως σε δουλειές παικτών που δεν φαίνονται στην στατιστική. Την άμυνα του Κατσίβελη στον Μουρ, αλλά και την μπασκετική ευφυΐα του Βαγγέλη Μαργαρίτη και το νεύρο παικτών όπως ο Χρυσικόπουλος και Τσόχλας που έδωσαν σημαντικές λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Μία εβδομάδα άδεια στα παιδιά μας για το κέρδισαν και επιστροφή με στόχο τις 2 νίκες σε τρία παιχνίδια που θα δώσουν την τρίτη θέση. 

Τέλος, στο ποδόσφαιρο έρχεται μία μεγάλη εβδομάδα. Εβδομάδα αποφάσεων δικαστικών και γενικότερα διοργανώσεων. Από την μία περιμένουμε την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ για τον αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά και τους ημιτελικούς που θα κρίνουν κατά μεγάλο ποσοστό και την έδρα του τελικού. Εάν τελικά περάσει η ΑΕΚ την ΑΕΛ, τότε θα υπάρχει μάχη και για την έδρα του τελικού, την ώρα που πολλοί ακόμα θέλουν να περάσουν την εντύπωση ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το ΟΑΚΑ.

Comments

Trending