ΜΠΑΣΚΕΤ

Η πέμπτη θέση οδηγεί στην Ευρώπη

Μετά από παρά πολύ καιρό, στον ΕΣΑΚΕ, πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο, με τον Μπάνε Πρέλεβιτς να δίνει το «παρών» από πλευράς ΠΑΟΚ. Η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο Champions League της FIBA αποφασίστηκε και τυπικά κι έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ.

Published

on

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, εκπροσώπησε τον ΠΑΟΚ σε ένα Δ.Σ., που δεν είχε και πολλά θέματα συζήτησης, παρότι οι εκπρόσωποι των ομάδων, είχαν να «μαζευτούν» πάρα πολύ καιρό…

Αυτό το οποίο συζητήθηκε και αφορά ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ, είναι η απόφαση και τυπικά, για συμμετοχή της ελληνικής λίγκας, στο Champions League της FIBA. Η απόφαση βέβαια, έχει παρθεί εδώ και καιρό, ωστόσο σήμερα, προέκυψε και το τυπικό κομμάτι, το οποίο έχει και ένα ακόμα σημείο που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η νέα διοργάνωση της FIBA, έχει τρεις θέσεις για τις ελληνικές ομάδες. Δύο απευθείας στους ομίλους και μία για τα προκριματικά. Οι δύο θέσεις των ομίλων, αντιστοιχούν στον 3ο και τον 4ο των πλέι οφ και αυτή των προκριματικών σε αυτόν που θα τερματίσει 5ος.

Άλλος ένας λόγος που καλείται η ομάδα να κάνει το 5/5 ως το τέλος της κανονικής περιόδου είναι και αυτός αν και η λογική λέει πως ότι και να γίνει, ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ θα είναι του χρόνου στο Champions League.

Ο ΕΣΑΚΕ, μάλιστα εξέδωσε και εξαιρετικά… λιτή ανακοίνωση για το σημερινό Δ.Σ.: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε την συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο FIBA Champions League, καθώς, επίσης, και την συμμετοχή του ΕΣΑΚΕ ως μετόχου στην νέα υπό σύσταση εταιρεία» αναφέρει…

Comments

Trending