ΜΠΑΣΚΕΤ

Απόδειξη τετράδας

Το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan.Gr Basket League είναι στο Παλατάκι, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την ΑΕΚ.

Published

on

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τη Λούντβιγκσμπουργκ την Τετάρτη, αλλά εκείνο το παιχνίδι, οφείλει να το έχει αφήσει πίσω της.

Το σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, είναι ένα παιχνίδι αποδείξεων για τον ΠΑΟΚ. Απόδειξη τετράδας, απόδειξη ότι μπορεί να αντιμετωπίσει και να κερδίσει μια ομάδα υψηλότερου επιπέδου, απόδειξη ότι οι τέσσερις συνεχόμενες νίκες που έχει στο πρωτάθλημα, ήταν προϊόν δικής του βελτίωσης.

Ο Ουσμάν Κρουμπάλι δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί εδώ και ένα μήνα, ωστόσο θα είναι κανονικά διαθέσιμος, οπότε κάποια απουσία για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει.

Η ΑΕΚ άλλαξε το μομέντουμ της, με την επιστροφή του Ντράγκαν Σάκοτα αντί του Σωτήρη Μανωλόπουλου στον πάγκο. Η νίκη επί του αποδεκατισμένου Ολυμπιακού την προηγούμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, καθώς και η επικράτησή της στην Ισπανία επί της Εστουντιάντες την Τρίτη, άλλαξαν το κλίμα και έρχεται στο Παλατάκι με ανεβασμένη ψυχολογία.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι στην έκτη και στην πέμπτη θέση αντίστοιχα, έχοντας αμφότεροι ρεκόρ 5-3 με το νικητή του σημερινού ντέρμπι να αφήνει πίσω του τον χαμένο και να έχει την ευκαιρία να μπει στην τετράδα, δεδομένου ότι το Λαύριο (που είναι στην τέταρτη θέση τώρα) παίζει με τον Ολυμπιακό στο Σ.Ε.Φ. αύριο.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Πηλοΐδης, Διαμαντής και Σταματόπουλος. Για τον πρώτο, γράφτηκαν πολλά τις προηγούμενες μέρες, είναι μια επιλογή που κανείς δεν ήθελε στον ΠΑΟΚ, αλλά η ΚΕΔ, τον όρισε και άπαντες θα πρέπει να είναι έτοιμοι και για αυτό.

Το ντέρμπι ξεκινάει στις 16:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Libero 107,4 και όπως πάντα, διαδικτυακά, μέσα από το PAOK24.

Comments

Trending