ΜΠΑΣΚΕΤ

Κάτι κέρδισε στο μπάσκετ…

Η ήττα στο μπάσκετ και η απώλεια Μαουρίσιο

Published

on

Ξεκινάμε με μπάσκετ, μια και εκεί υπήρχε αγωνιστική δράση. Ο ΠΑΟΚ έχασε στη Γαλλία, αλλά η προσπάθεια που καταβλήθηκε απόψε και η εμφάνιση ήταν διαφορετική από άλλα παιχνίδια. Σα να γύρισε ένα κουμπί για την ομάδα (έστω και μέχρι τη μέση) και στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έπαιξε κανονικό μπάσκετ, αμύνθηκε σοβαρά, ως ομάδα. (Κάτω από άλλες συνθήκες αυτά είναι αυτονόητα, αλλά φέτος στον ΠΑΟΚ και αυτά-δυστυχώς- έχουν αξία).

Τα έχασαν στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Παπαθεοδώρου, έχασαν και την επαφή με το σκορ, έχασαν και το παιχνίδι, αλλά αυτό το πρώτο ημίχρονο πρέπει να το δουν και να το ξαναδούν, για να το κρατήσουν ως σημείο αναφοράς. Έπαιξε σαν ομάδα ο ΠΑΟΚ και επιτέλους είδαμε βοήθειες στην άμυνα. Επιτέλους δεν έβγαζαν οι αντίπαλοι συνεχώς φάσεις ένας με έναν. Στην κατάσταση που είναι ο ΠΑΟΚ, αυτή η μικρή αλλαγή πρέπει να επισημανθεί και να χρησιμοποιηθεί για τα επόμενα παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα στο ποδόσφαιρο η μέρα σημαδεύτηκε από τη διάγνωση για τον τραυματισμό του Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος χτύπησε στο δεύτερο ημίχρονο και σε προσπάθεια να σουτάρει και τώρα θα χάσει το Νοέμβριο και από την αντίδρασή του θα φανεί πότε ακριβώς θα επιστρέψει. Στις αρχές Δεκεμβρίου με την Ξάνθη ή αργότερα με τον Παναθηναϊκό. Η απώλεια είναι σημαντική, αλλά ούτε αυτή δεν είναι δυνατόν να πτοήσει ή να δώσει δικαιολογίες στην υπόλοιπη ομάδα. Αυτό ισχύει για τον αγώνα της Κυριακής, αλλά και για τα επόμενα ματς. Δεν είναι δυνατόν αυτός ο ΠΑΟΚ να χάσει τη φόρμα του, ή να χάσει σε απόδοση επειδή χάνει έναν παίκτη.

Comments

Trending