ΜΠΑΣΚΕΤ

Το δέντρο και το δάσος

Η νίκη στο Παλέ, είναι πάντα ένα παράσημο και παρότι… συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, δεν είναι ποτέ δεδομένη. Η ουσία όμως, είναι στη συνέχεια και κυρίως στο καλοκαίρι που έρχεται.

Published

on

Η σεζόν που διανύει ο ΠΑΟΚ είναι πάρα, μα πάρα πολύ δύσκολη. Έχουν γίνει τόσα πολλά από το ξεκίνημα ακόμα και μέχρι σήμερα, που όλοι μέσα στην ομάδα, θα έχουν να λένε, για το πως τα αντιμετώπισαν και τα αντιμετωπίζουν.

Ξεκίνησε με συγκεκριμένες φιλοδοξίες, εξελίχθηκε σε μάχη για την επιβίωση και σε αυτό το σημείο, βρίσκεται εδώ που βρίσκεται. Δε χρειάζεται να αναλύουμε και πάλι, όσα έγιναν ως τώρα, τις υπερβάσεις που έχει κάνει αυτή η ομάδα και τι θα μπορούσε να πετύχει, αν το οικονομικό ήταν σε μια νορμάλ κατάσταση για όλους.

Το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή… υπάρχει, μετά από όσα ακολούθησαν μετά τον τελικό Κυπέλλου, είναι από μόνο του επιτυχία. Ξέρουμε ότι δεν ακούγεται καλά, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Με αυτήν τη λογική και με βάση όλη τη δουλειά που γίνεται στο αγωνιστικό κομμάτι, η αντίδραση του ΠΑΟΚ χθες, στο Παλέ, ήταν αναμενόμενη. Από τη στιγμή που την έβγαλε, ήταν αναμενόμενο και το αποτέλεσμα, καθώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα στις δύο ομάδες και το μπάσκετ που παίζουν.

Αυτό δε σημαίνει ότι είναι εύκολο για τον ΠΑΟΚ, να κερδίσει σε αυτήν την έδρα. Κάθε χρόνο, γίνεται «σκυλομαχία», χθες μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο, η διαιτητική τριάδα, άφηνε τη μία πλευρά να… δαγκώνει διαρκώς και ατιμώρητα, αλλά και πάλι, στα καθοριστικά τελευταία λεπτά, η πιο έμπειρη και ποιοτική ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, έκανε τη δουλειά της.

Με όσα έχουν γίνει με τον Ολυμπιακό, υπάρχει ένα… παράθυρο κάπου στο βάθος για το κάτι παραπάνω ακόμα και στο πρωτάθλημα φέτος, αλλά όπως εξηγήσαμε και παραπάνω, το σήμερα (άντε και το αύριο) είναι το μοναδικό που μπορεί να απασχολεί τον Παπαθεοδώρου και τους παίκτες του.

Η χθεσινή νίκη, επαναφέρει την καλή ψυχολογία, με τις ήττες Προμηθέα και Περιστερίου, φέρνει στα ίσα την κατάσταση μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ήφαιστο κι επί της ουσίας… τίποτα παραπάνω.

Το δέντρο για τον ΠΑΟΚ, είναι μια νίκη επί του Άρη. Το δάσος είναι το μέλλον του. Και μέλλον δεν εννοούμε τη φετινή σεζόν, για την οποία τα πολύ δύσκολα, σε όλα τα επίπεδα, μάλλον έχουν περάσει. Εννοούμε για το καλοκαίρι και μετά.

Είναι παρά πολλά που πρέπει να ξεκαθαρίσουν από το τέλος της φετινής σεζόν και μετά και ειλικρινά, σήμερα, 24 Μαρτίου, κανένα ενδεχόμενο δε μπορεί να αποκλειστεί. Από το πιο θετικό, μέχρι το πιο αρνητικό.

Comments

Trending