ΜΠΑΣΚΕΤ
Σκέψεις για το αύριο
Η επιστροφή στις νίκες ήταν επιτακτική και τελικά ήρθε, στην έδρα του Αρκαδικού. Πολύ δύσκολα, όπως αναμενόταν. Το θέμα για τον ΠΑΟΚ βέβαια, είναι η επόμενη μέρα. Τόσο για τη φετινή σεζόν, όσο και για την επόμενη.
Ο ΠΑΟΚ νικώντας στην Τρίπολη, έδιωξε τις όποιες «μαύρες» σκέψεις και εστιάζει στην κατάληψη της πέμπτης-έκτης θέσης της κανονικής περιόδου. Το πρόγραμμα είναι σαφώς πιο βατό, αφού ακολουθούν παιχνίδια με Απόλλωνα Πάτρας (εντός), Λαύριο (εντός), Τρίκαλα (εκτός), Κόροιβο (εντός) και Καβάλα (εκτός).
Ο πλήρης ΠΑΟΚ, με υγιείς Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη, μπορεί το 5/5 αν και είναι πολύ πιθανό, κάποιες από αυτές τις ομάδες που έχει να αντιμετωπίσει, να παίζουν την παραμονή τους, κάτι το οποίο οι παίκτες του Μαρκόπουλου θα πρέπει να το αντιπαρέλθουν.
Με την αναμενόμενη επιστροφή των δύο, ο ΠΑΟΚ μπορεί να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό. Αν μάλιστα καταφέρει να έχει και την ενίσχυση που θέλει, τότε μπορεί να κοιτάξει με περισσότερη αισιοδοξία, ένα… break στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Είτε στην έδρα του Άρη, είτε στην έδρα της ΑΕΚ.
Η προσθήκη ενός ακόμα ψηλού με περισσότερα αθλητικά στοιχεία, πίσω από τον Σχορτσανίτη, φαίνεται ότι θα συμβεί, αρκεί βέβαια να υπάρξει και η γνωστή «διευκόλυνση» στο οικονομικό. Η προσθήκη ενός ακόμα περιφερειακού, μάλλον είναι πιο μακριά, αλλά βρίσκεται στο μυαλό των ανθρώπων της ΚΑΕ. Αρκεί να έχουν και τα λεφτά για να το κάνουν.
Αν ο ΠΑΟΚ κάνει το 5/5 ως το τέλος της κανονικής περιόδου και μπορέσει να έχει και τις προσθήκες που έχει ανάγκη στο ρόστερ του, μπορεί να ποντάρει με περισσότερες πιθανότητες σε ένα break έδρας στα πλέι οφ. Άλλωστε, σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτός που έχει το «πρέπει» της πρόκρισης, είναι αυτός που έχει και το πλεονέκτημα έδρας. Και μπορεί από το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ, να λείπουν πολλά, αλλά κάτι που δε λείπει σίγουρα, είναι η εμπειρία. Εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Αυτά, για μία σεζόν που δεν εξελίσσεται καλά εντός συνόρων ως τώρα, αλλά στο πρωτάθλημα, αν γίνει κάποια υπέρβαση, μπορεί και να σωθεί. Στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία πράγματα, αλλά δεν του το αναγνωρίζει κανείς…
Ο Τέλης Ζουρνατσίδης στο ραδιοφωνικό PAOK24, στο Libero 107,4, ανέλαβε την ευθύνη των λαθών του καλοκαιριού και αυτό είναι προς τιμήν του, όμως δεν αλλάζει ότι έγινε. Λάθη τα οποία, δε γινόταν να μην τα βρίσκει μπροστά της η ομάδα και να τα πληρώνει και με το παραπάνω, αφού είχε και τις ατυχίες-αβλεψίες, με τις απουσίες πολύ σημαντικών παικτών.
Το θέμα για τον ΠΑΟΚ, είναι να κοιτάξει από τώρα (και) την επόμενη σεζόν. Όχι μόνο στο σχεδιασμό της, που οφείλει να είναι καλύτερος από το φετινό, παρά τις όποιες δικαιολογίες υπήρχαν (μειωμένα έσοδα, περίεργο καλοκαίρι για όλη τη χώρα οικονομικά, αναμονή για τον Ιβάν Σαββίδη).
Κάποιος πρέπει να βοηθήσει τον Μπάνε Πρέλεβιτς και τους συνεργάτες του. Όλοι στον ΠΑΟΚ, ξέρουν ποιος είναι αυτός. Είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Και για να μην παρεξηγηθούμε, βοηθάει και με το παραπάνω. Το θέμα είναι, να πάρει επιτέλους την απόφαση και να κάνει το επόμενο βήμα, για να μπορέσει και ο μπασκετικός ΠΑΟΚ, να κάνει μαζί του, το επόμενο βήμα.
Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ…