ΜΠΑΣΚΕΤ

H πρώτη ευρωπαϊκή πρόκληση

Ο ΠΑΟΚ Mateco επιστρέφει στο BCL, με απαιτητική αποστολή στην έδρα της Ιγκοκέα

Published

on

Η σεζόν δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελαν άπαντες στον ΠΑΟΚ Mateco, με την εντός έδρας ήττα και τη μετριότατη εμφάνιση στην πρεμιέρα της Stoiximan Basket League, κόντρα στο Λαύριο.

Με την επιστροφή του στην Ευρώπη, όμως και στο Basketball Champions League δεν είχε και πολύ χρόνο να μείνει σε όσα έγιναν στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου. Η αποστολή αναχώρησε χθες τα ξημερώματα, έφτασε στη Μπάνια Λούκα, όπου θα διεξαχθεί η σημερινή αναμέτρηση, νωρίς το απόγευμα και αργότερα, έκανε την προπόνηση της στο γήπεδο του αγώνα.

Ο Ζερμέιν Λοβ, έχει μείνει στη Θεσσαλονίκη, λόγω της διάτασης στον αχίλλειο τένοντα και η απουσία του είναι σημαντική, ωστόσο το φετινό ρόστερ αναβαθμίστηκε σε ποσότητα και ποιότητα, προκειμένου να ξεπερνάει και τέτοιου είδους δυσκολίες, που εμφανίστηκαν με το «καλημέρα» για τον Άρη Λυκογιάννη.

Η Ιγκοκέα, ξεκίνησε νικώντας οριακά τη Μπόρατς Τσάτσακ, στην Αδριατική Λίγκα και την περασμένη Παρασκευή, ηττήθηκε στην έδρα της Μπέογκραντ. Οι Αμερικανοί, Γουόλερ, Στέφενς, Σταρκ και Ρόμπινσον, όπως είναι αναμενόμενο παίρνουν σημαντικό μερίδιο επιθετικών αποφάσεων, ενώ σημαντικό ρόλο έχει και ο έμπειρος Γιόσιλο στο «3» καθώς και ο σέντερ Τζόρτζεβιτς.

Ο προπονητής, Ντράγκαν Μπάγιτς, ανέλαβε για πρώτη φορά ως head coach, το 2011 ως το 2013, το Δεκέμβριο του 2015 επέστρεψε, μέχρι τον Απρίλιο του 2018, έχοντας κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Βοσνίας, αλλά κάνοντας κακή πορεία στην Αδριατική Λίγκα και το 2019, γύρισε για την τρίτη θητεία του, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο, τον Ιούνιο του 2020. Από τον περασμένο Απρίλιο, έχει αναλάβει και την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας των Σκοπίων, ενώ πέρσι με την Ιγκοκέα, έφτασε μέχρι τους 16 του BCL.

To σημερινό είναι ένα δύσκολο τεστ για τον ΠΑΟΚ, που γίνεται ακόμα απαιτητικότερο μετά το αποτέλεσμα του Σαββάτου. Μια νίκη σήμερα, αλλάζει την ψυχολογία και δίνει κι ένα πρώτο προβάδισμα για τη συνέχεια του ομίλου, ωστόσο το ζητούμενο για τον Λυκογιάννη και τους παίκτες του, αρχικά, είναι να βγει αντίδραση και καλύτερη εικόνα από αυτήν κόντρα στο Λαύριο.

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Ροσό (Γαλλία), Λίτζκα (Πολωνία) και Γκεντβίλας (Λιθουανία).

Το παιχνίδι ξεκινάει στις 19:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 7 HD.

Comments

Trending