ΜΠΑΣΚΕΤ

Ένα σερί όπως και πέρσι

Ο στόχος για να κλείσει ιδανικά το 2021

Published

on

Πέρσι τέτοια εποχή ο ΠΑΟΚ Mateco είχε 1 νίκη στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League και η ήττα από την Λάρισα στην τελευταία επίθεση είχε φέρει την απομάκρυνση του Κώστα Μέξα και τον ερχομό του Αριστείδη Λυκογιάννη. Έτσι ο ΠΑΟΚ Mateco έκανε το δικό του σερί που τον έφερε στις θέσεις κοντά στην 5άδα που τελικά κατέληξε. 

Φέτος η αρχή του πρωταθλήματος είναι πάνω-κάτω η ίδια. Πολλά και δύσκολα παιχνίδια στην αρχή με τις ομάδες που έχουν πληρέστερο ρόστερ από τον ΠΑΟΚ Mateco, έχουν φέρει ήδη 5 ήττες για το σύνολο του Αριστείδη Λυκογιάννη και ο αγώνας με την Λάρισα ήταν ιδιαίτερα κομβικός για τη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ Mateco κατάφερε να κερδίσει την ομάδα της Θεσσαλίας που είχε και αυτή μόλις 1 νίκη στο πρωτάθλημα και μπόρεσε να ξεκινήσει για ένα δικό του σερί στα παιχνίδια που έρχονται μέσα στο 2021, καθώς μετά από αυτό το παιχνίδι ήρθε η διακοπή για τις εθνικές ομάδες και θα μπορεί να αναρρώσει πλήρως ο Γκρίφιν από το οστικό οίδημα που τον ταλαιπωρεί και να μπει και πάλι στις προπονήσεις και ο παίκτης που νοσεί από τον κορωνοϊό. 

Μετά τον αγώνα με την Λάρισα και το Σαββατοκύριακο 4-5 Δεκεμβρίου, ο ΠΑΟΚ Mateco θα ταξιδέψει στην Πάτρα για τον αγώνα με τον Απόλλωνα. Ο Απόλλων έχει ήδη 3 νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση η ομάδα που μπορεί να φοβίσει έναν αντίπαλο όπως είναι ο ΠΑΟΚ Mateco και αυτές είναι οι νίκες εκτός έδρας που θα βγάλουν μία ομάδα από το όριο των play-off στο όριο της 5άδας που είναι και ο φετινός στόχος της ομάδας σε γενικά πλαίσια. 

Μετά το ταξίδι στην ομάδα είναι ο αγώνας με την Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία και το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου έρχεται ο Άρης στο Παλατάκι. Οι αγώνες του ΠΑΟΚ Mateco με τον Άρη, πάντα έχουν τις ιδιαιτερότητες τους, αλλά η έδρα παίζει τον ρόλο της. Πέρσι μάλιστα το σερί του ΠΑΟΚ Mateco ξεκίνησε από έναν εντός έδρας αγώνα με τον Άρη και φέτος πρέπει να συνεχιστεί η παράδοση. 

Τέλος η Stoiximan Basket League κλείνει για τις ομάδες το 2021 με τον ΠΑΟΚ Mateco να πηγαίνει στην έδρα του Ιωνικού. Η ομάδα της Νίκαιας μπορεί να αντιμετωπίζει μεγάλα διοικητικά προβλήματα τις τελευταίες μέρες αλλά στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ιωνικός έχει κερδίσει εκτός έδρας το Λαύριο, την Αντβέρμπ, κέρδισε την πορτογαλική Σπόρτινγκ εντός έδρας ενώ μέσα στο Νοέμβριο έχει χάσει μόνο από τον Προμηθέα, πράγμα που σημαίνει ότι και αυτός ο αγώνας θα είναι ο οριακός, αλλά και πάλι ο Δικέφαλος θα είναι το φαβορί και σε αυτή την αναμέτρηση. 

Εάν ο ΠΑΟΚ Mateco καταφέρει να πάρει και τις 4 νίκες θα φτάσει και πάλι σε ρεκόρ χωρίς αρνητικό πρόσημο μετά το 1-5 του ξεκινήματος και θα μπορεί με καλύτερη οπτική γωνία να κοιτάξει το 2022 και τον στόχο του να έχει μία πετυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα όπως πέρσι.

Comments

Trending