Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη που (μπορεί να) γυρνάει το κουμπί

Το χθεσινό ίσως αποτελέσει ορόσημο για τη σεζόν του ΠΑΟΚ Μαteco. Γράφει ο Νίκος Μοσχοβίτης

Νίκος Μοσχοβίτης

Νίκη που (μπορεί να) γυρνάει το κουμπί

Η ολοκληρωτική επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Άρη, δε σηκώνει και πολλές αναλύσεις. Ακόμα και σε αυτήν την κατάσταση, λόγω μομέντουμ και τραυματισμών, ο Δικέφαλος έχει σαφώς περισσότερη ποιότητα και εμπειρία, κάτι που βγήκε χθες στο παρκέ και το κοντέρ σταμάτησε στο +32.

Μετά από εκείνο το 15-0 στην αρχή, ήταν ολοφάνερο ότι το βράδυ αυτό δε θα είναι σαν κάποια άλλα φέτος. Το Παλατάκι είχε «καυτή» ατμόσφαιρα, Λυκογιάννης και παίκτες ήταν πολύ διαβασμένοι-συγκεντρωμένοι στο πλάνο και οι καλοί μεν, άπειροι οι περισσότεροι από τέτοιες καταστάσεις δε, Αμερικανοί του Άρη, δε μπορούσαν να ακολουθήσουν.

Επίσης ήταν ξεκάθαρο χθες, πως παίκτες με την εμπειρία του Γιάνκοβιτς και του Μάντζαρη, είναι υπέρ-απαραίτητοι, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια. Ο πρώτος μάλιστα, προσπαθούσε να εξηγήσει τα συναισθήματα του, που ξαναπαίζει σε ένα τέτοιο ντέρμπι, με αυτήν την ατμόσφαιρα, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, που έπαιζε μπροστά σε άδεια καρεκλάκια. Οι περισσότεροι, θεωρούν πολλά πράγματα δεδομένα, αλλά δεν είναι.

Για το δεύτερο, η πεποίθηση της στήλης είναι ότι από την πρώτη στιγμή που συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ Μαteco (πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και τα χαρακτηριστικά του που έλειπαν από αυτό το ρόστερ), ήταν πως του παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία. Μετά τα πολλά χρόνια και τις μεγάλες επιτυχίες στο κορυφαίο επίπεδο με τον Ολυμπιακό, οι επιλογές του, δεν ήταν και οι καλύτερες. Από βραδιές όπως η χθεσινή, τέτοιοι παίκτες συνεχίζουν να βρίσκουν κίνητρο για να συνεχίζουν. «Να γουστάρουμε και λίγο» όπως έλεγε ο ίδιος τις πρώτες του μέρες στο Παλατάκι.

Εμείς πιστεύουμε πως ο Μάντζαρης, έχει μπροστά του μια δεύτερη ευκαιρία στην καριέρα του, μέσω του ΠΑΟΚ Μαteco. Και παρότι τον βλέπετε τόσα χρόνια, τον περασμένο Απρίλιο, έκλεισε τα 31. Έχει να δώσει ακόμα, αρκεί να υπάρχει κίνητρο. Εδώ, όλος ο οργανισμός, μπορεί να του το δώσει και μέσα από τη διαδικασία αυτή, να βγουν όλοι κερδισμένοι.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το 3-6 που έχει στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ Μαteco, τον αδικεί για το ρόστερ που διαθέτει φέτος. Σίγουρα το παιχνίδι με το Περιστέρι, θα μπορούσε να το είχε πάρει όπως και αυτό με τον Απόλλωνα στην Πάτρα, παρά τις απουσίες και την ιστορική ευστοχία των γηπεδούχων. Δεν τα πήρε όμως και όπως σωστά είπε χθες ο Λυκογιάννης, θα πρέπει να έχει την ίδια «δίψα» και το προσεχές Σάββατο στην έδρα του Ιωνικού.

Επίσης, το κομμάτι των τραυματισμών είναι μέσα στο πρόγραμμα και όταν μαζεύονται διάφορες ατυχίες, ακόμα και οι κορυφαίες ομάδες της Euroleague, δυσκολεύονται να το διαχειριστούν. Ωστόσο, οι ατυχίες αυτές κάποια στιγμή σταματούν κι ο αντίπαλος δε θα βάζει πάντα το τελευταίο σουτ (Περιστέρι), ούτε θα είναι μόνιμα σε μεγάλη μέρα (Απόλλων).

Ίσως το χθεσινό αποτέλεσμα, να γυρνάει το κουμπί της σεζόν για τον ΠΑΟΚ Μαteco. Κάτι ανάλογο είχε γίνει πέρσι, πάλι κόντρα σε συμπολίτη, αλλά τότε ήταν ο Ηρακλής, με τη νίκη στο Ιβανώφειο για το Κύπελλο. Μια τέτοια εμφάνιση κι ένα τέτοιο αποτέλεσμα, σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ανεβάζει την αυτοπεποίθηση όλων και ειδικά αυτό, το είχε ανάγκη η ομάδα.

Από το επόμενο παιχνίδι, λογικά θα πατάει καλύτερα κι ο Γκρίφιν, ο Τζόουνς λίγο-λίγο θα ξαναβρίσκει το ρυθμό του κι επίσης αργά ή γρήγορα, θα βρεθεί κι ο αντικαταστάτης του Κάρτερ. Καταστάσεις σαν αυτές που περιέγραψε ο προπονητής χθες, χωρίς να κρύβει τον εκνευρισμό του, συμβαίνουν όταν βγαίνεις στην αγορά για παίκτη, υπό συγκεκριμένες οικονομικές προϋποθέσεις. Το θέμα είναι να βρει ο Λυκογιάννης έναν παίκτη που να ταιριάζει στα «θέλω» του και που τα χαρακτηριστικά του, θα «κουμπώσουν» καλά στα ήδη υπάρχοντα αυτού του ρόστερ.

Υ.Γ.: Τη νίκη αυτή την είχε ανάγκη και τη χάρηκε πολύ ΟΛΟΣ ο σύλλογος.

Υ.Γ. 2: Περίεργη η συμπεριφορά του κόουτς Καστρίτη στη συνέντευξη Τύπου χθες. Γενικά δεν έχει δώσει δικαιώματα, φαινόταν εκνευρισμένος από το αποτέλεσμα, οπότε μάλλον ήταν ατυχείς κάποιες τοποθετήσεις του.

Υ.Γ. 3: «Δε χάνω από αυτούς ρε!»

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ