ΜΠΑΣΚΕΤ

Ω Μπάνε Μπάνε! (vids)

Ο σπουδαιότερος αθλητής που φόρεσε ποτέ την φανέλα του μπασκετικού ΠΑΟΚ συμπληρώνει σήμερα 55 χρόνια ζωής!

Published

on

Τα 55 χρόνια ζωής συμπληρώνει σήμερα ο Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς, ο σπουδαιότερος όλων όσων φόρεσαν τη φανέλα του μπασκετικού ΠΑΟΚ και ένας από τους αθλητές που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ιστορία ολόκληρου του συλλόγου!

Γεννημένος στις 19 Δεκεμβρίου 1966 στο Βελιγράδι, ο Μπάνε όπως έμελλε να γίνει γνωστός, συστήθηκε στον κόσμο του Δικεφάλου στις 12 Οκτωβρίου 1988, πετυχαίνοντας 29 πόντους στη νίκη επί της Βιλερμπάν με 93-83 και τα υπόλοιπα είναι ιστορία!

Μεταξύ άλλων, οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1991, στο Πρωτάθλημα Ελλάδας το 1992, στο Κύπελλο Κόρατς το 1994 και στο Κύπελλο Ελλάδας το 1995, στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1992 και στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1993, ωστόσο το σπουδαιότερο επίτευγμά του ήταν πως ηγήθηκε μιας ομάδας που συσπείρωσε τον κόσμο του Δικεφάλου σε δύσκολα χρόνια!

Όσοι σπουδαίοι παίκτες και αν φόρεσαν την “ασπρόμαυρη” φανέλα τη δεκαετία του ΄90, ο Μπάνε ήταν πάντα ο ηγέτης, ο σκόρερ, ο άνθρωπος που θα έβαζε την ομάδα πάνω από την την υγεία του, η “σημαία”, ο τεράστιος πονοκέφαλος των αντιπάλων, ο ήρωας μικρών και μεγάλων!

Χρόνια πολλά τεράστιε Μπάνε!


Comments

Trending