ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαν σήμερα: Το τελευταίο Κύπελλο του ΠΑΟΚ (vid)

23 χρόνια από το Κύπελλο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Published

on

Ήταν 31 Ιανουαρίου του 1999, όταν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει τον τελευταίο τίτλο της ιστορίας του. Σε ένα Final Four Κυπέλλου, που είχε διεξαχθεί στο Σ.Ε.Φ., ο Δικέφαλος του Βορρά, είχε κάνει… παρέλαση από τον ημιτελικό που είχε “σκορπίσει” τον Άρη με 83-50 και στον τελικό, η ΑΕΚ, αποδείχθηκε πολύ εύκολη λεία για την εκείνη την παρέα που είχε για πρωταγωνιστές τον Φράνκι Κινγκ και τον Γουόλτερ Μπέρι.

Στον τελικό, με τους δύο Αμερικανούς να κάνουν πάρτι, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, είχε επικρατήσει με 71-54 κόντρα σε μια ΑΕΚ που είχε τότε τον… Μπάνε Πρέλεβιτς στη σύνθεση της!

Φυσικά, μια κατάκτηση ενός τίτλου και δη στο Σ.Ε.Φ. ήταν κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό για τους φίλους του ΠΑΟΚ που είχαν στήσει το δικό τους πάρτι στις εξέδρες του γηπέδου.

ΠΑΟΚ (Φλεβαράκης): Κολντεμπέλα 5, Νικολαίδης Σ. 2, Μπέρι 19, Μασλαρινός, Μπαλογιάννης 16(4), Κινγκ 21, Μοράλες 2, Γιαννούλης 6, Κακιούσης, Δέσπος, Χρήστου, Πέραλ

ΑΕΚ (Πολίτης): Παπανικολόπουλος 3(1), Κορωνιός 2, Ντάνιελς 12(2), Πρέλεβιτς 2, Αρλάουκας 18, Χατζής 5(1), Ντικούδης, Τσακαλίδης 7, Άντερσεν 2, Κακιούζης 3, Παπαδόπουλος

Comments

Trending