Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

H δημοκρατία της λεζάντας φέρνει ασφυξία

Όταν σε νοιάζει μόνο η επικοινωνία… Γράφει ο Νίκος Μοσχοβίτης

Νίκος Μοσχοβίτης

H δημοκρατία της λεζάντας φέρνει ασφυξία

Μέσα από το PAOK24, διαβάσατε χθες ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, με νούμερα και στοιχεία για το τι σημαίνει για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, το όλο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί για τις ομάδες της Basket League, με την απόδοση ποσοστού των κερδών από τη φορολόγηση του στοιχήματος.

Ο Θανάσης Χατζόπουλος, έκανε και κάποιες ραδιοφωνικές δηλώσεις χθες, περιγράφοντας με το δικό του τρόπο, την κατάσταση στην οποία μπαίνει πλέον μια καλαθοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία, η οποία έχει τα δικά της έξοδα, τις δικές της ρυθμίσεις παλιών οφειλών που τηρεί κατά γράμμα εδώ και πολύ καιρό και ξαφνικά, της λένε πως περίπου 350.000 ευρώ, που είχε προϋπολογίσει για φέτος, δεν υπάρχουν γιατί, πήρε ένα μικρότερο ποσό… πέρσι τον Μάρτιο, ως προκαταβολή για φέτος!

Και παρότι φέτος, ξεκινώντας τη χρονιά όλες οι ΚΑΕ, που καλούνται να λειτουργούν με καθεστώς ανώνυμης εταιρείας, αλλά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια λόγω πανδημίας, τα όποια έσοδα, έχουν μειωθεί ακόμα περισσότερο, καλούνται σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, να καλύψουν μία τρύπα που δημιουργήθηκε από την ίδια την Πολιτεία.

Από αυτή, που θα κάλυπτε με τα έσοδα από τη φορολόγηση του στοιχήματος και την απόδοση ενός σημαντικού ποσοστού στις ομάδες, την τρύπα που δημιουργήθηκαν λόγω πανδημίας!

Ο ΠΑΟΚ που κουβαλάει και τις «αμαρτίες» του παρελθόντος, εδώ και καιρό, παραμένει ζωντανός και ανταγωνιστικός, γιατί το καλοκαίρι του 2020, ο Θανάσης Χατζόπουλος πήρε την απόφαση να μην τον αφήσει να… σβήσει. Κυρίως με τα δικά του χρήματα, καθώς και με την εκπληκτική βοήθεια του κόσμου πέρσι στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, αλλά και με τη στήριξη της οικογένειας Σαββίδη, παλεύει να βγάλει το κάρο από τη λάσπη από τότε που ανέλαβε.

Τα βήματα που έγιναν προς αυτήν την κατεύθυνση, ήταν πολλά. Ο ΠΑΟΚ κάλυψε σχεδόν όλες τις παλιότερες οφειλές σε πρώην αθλητές του, προπονητές και ατζέντηδες, απέκτησε ένα πολύ καλό όνομα στη μπασκετική «πιάτσα» και ο ίδιος ο Χατζόπουλος με τους συνεργάτες του, ξέρουν πόσο πολύ έχουν «τρέξει» γι’αυτό. Επίσης, όλο αυτό το διάστημα, η ΚΑΕ συνεχίζει να πληρώνει σημαντικά ποσά μηνιαίως, σε ρυθμίσεις για χρέη του παρελθόντος και παράλληλα η ομάδα στην οικονομικής της καθημερινότητα, λειτουργεί σαν… τράπεζα.

Ένας επιχειρηματίας, λοιπόν, ο οποίος έβαλε το κεφάλι στο ντορβά και όπως λειτουργεί και στην επιχείρηση του, έτσι και στον ΠΑΟΚ, παρά το μεγάλο «φορτίο» που ανέλαβε, δε θέλει να χρωστάει πουθενά, με τη στάση της αυτή, η Πολιτεία, τον οδηγεί μαθηματικά, στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Αν και είμαστε σίγουροι, πως ο Χατζόπουλος θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί το τμήμα, σε όλα του.

Πέρσι; Χαμόγελα, ανακοινώσεις, δελτία Τύπου, θριαμβολογίες από τους κυβερνώντες (και τους κλασσικούς «κλακαδόρους» τους που είναι πάντα έτοιμοι μπας και «τσιμπήσουν» οτιδήποτε), αλλά και από θεσμικούς φορείς του μπάσκετ, για μία δίκαιη κατανομή σημαντικών ποσών, σε ομάδες που έτσι κι αλλιώς, παίζοντας και μόνο, φέρνουν μεγάλα έσοδα στις στοιχηματικές εταιρείες. Φέτος; Όχι μόνο εξαφανισμένοι όλοι, αλλά και κάποιες «φωνές» που λένε ότι φταίει ο ίδιος ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες, γιατί δεν… κατάλαβαν ότι πέρσι τον Μάρτιο, πήραν προκαταβολή για φέτος!

Τα τελευταία χρόνια, το κομμάτι της επικοινωνίας και η σημασία που δίνουν σε αυτή οι εκάστοτε κυβερνήσεις, σε σχέση με την πραγματική ουσία των όποιων πράξεων γίνονται ή δε γίνονται, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Σημασία πλέον, γι’αυτούς που αποφασίζουν δεν έχει η πράξη αυτή καθαυτή, αλλά το πόσο καλύτερα θα μπορέσει να παρουσιαστεί.

«Λεζάντες», φωτογραφίες, (τις περισσότερες φορές ψεύτικα) χαμόγελα και φυσικά, το γνωστό αυτάρεσκο αίσθημα ότι «πάλι εμείς σας σώσαμε». Και στο τωρινό φιάσκο, καλούνται οι ΚΑΕ να βγάλουν την άκρη μόνες τους, σε αυτό το οικονομικό σκηνικό.

Και άντε ο ΠΑΟΚ, λόγω Χατζόπουλου, τη χρονιά έστω και δύσκολα θα τη βγάλει. Οι άλλοι τι θα κάνουν; Και όταν λέμε «άλλοι» δεν αναφερόμαστε μόνο στον Κολοσσό, τον Ιωνικό κλπ. Αναφερόμαστε και σε μεγαλύτερους. Αν και αυτοί, έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν το ίδιο θέμα με τον Χατζόπουλο, για να μη χρωστάνε. Άλλωστε, επί της ουσίας, δεν έχουν και καμία κύρωση…

Υ.Γ.: Υπό το πρίσμα όλων των παραπάνω που αναφέραμε, σε επόμενο σημείωμα θα αναφερθούμε και στο αγωνιστικό και στο τι μπορεί να κυνηγήσει ο ΠΑΟΚ, στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ρεαλιστικά…

Υ.Γ.2: Απίστευτα κουραστική η επικοινωνιακή εκμετάλλευση του Final 4 του Κυπέλλου. Η μία πλευρά που μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν διαμαρτυρόμενη, τα βλέπει πλέον όλα τέλεια στο μπάσκετ. Η άλλη, που μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν κυρίαρχη, τώρα, τα βλέπει όλα στραβά. Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι κάπου στη μέση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν… Τούμπα τη «Stark Arena» κόντρα στον Ολυμπιακό

Τα βίντεο από τη Σερβία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη που τρέφουν για τον ΠΑΟΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» Σέρβοι οπαδοί φρόντισαν να μετατρέψουν το «Stark Arena» σε Τούμπα, αφού η ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των ομάδων ήταν γεμάτη ΠΑΟΚ με το «ΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ» να ακούγεται απ' άκρη σε άκρη σε όλο το γήπεδο. Τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου είναι εντυπωσιακά και αν κάποιος δεν γνώριζε πως το ματς διεξάγεται στη Σερβία, σίγουρα θα πίστευε πως αυτό γίνεται στην Ελλάδα και την έδρα του Δικεφάλου.

Δείτε το βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Επιτέλους… πλήρης!

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το παιχνίδι του Σαββάτου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, μία προπόνηση του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες! Ο Justin Alston για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ο Jamuni McNeace και ο Αριστοτέλης Σωτηρίου που (προληπτικά) είχαν μείνει εκτός προπόνησης την Τετάρτη, επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς και ο Στάθης Νεραντζάκης είδε για πρώτη φορά όλους τους παίκτες στο παρκέ.

Με βίντεο ανάλυση του αντιπάλου, ασκήσεις στο γυμναστήριο και προπόνηση με έμφαση στην τακτική, ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα της ομάδας μας, που ξεκινά το Σάββατο (30/3 στις 18:00) την προσπάθειά της στα Playouts του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ mateco θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Απόλλων Πατρών Carna (που είναι και η τελευταία ομάδα που νίκησε στις αρχές Φεβρουαρίου) και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, προκειμένου να συμμετέχει στη συνέχεια στα Play Off της Stoiximan Basket League.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ευχές του μπάσκετ στο Γ. Σαββίδη (pic)

Ιδιαίτερη μέρα για έναν ιδιαίτερο άνθρωπο για όλο το σύλλογο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Γιώργος Σαββίδης έχει την τιμητική του σήμερα, λόγω γενεθλίων, μία ημέρα μετά τον πατέρα του Ιβάν και φυσικά η «ασπρόμαυρη» οικογένεια, είναι διπλά του.

Η ΚΑΕ με μήνυμα της στα social media αναφέρει:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ