ΜΠΑΣΚΕΤ

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στο Rising Stars U18

Ολοκληρώθηκε χθες στην Πάτρα η διοργάνωση

Published

on

Με την ανάληψη της νέας διοίκησης της ΕΟΚ, πάρθηκε και η απόφαση για ένα σημαντικό τουρνουά για τις εφηβικές ομάδες, το «Rising Stars», στο οποίο συμμετείχαν οι περισσότεροι σύλλογοι που είναι στο καλύτερο επίπεδο.

Μέσα σε αυτούς και ο ΠΑΟΚ, με το τουρνουά να παίζεται αρχικά σε διάφορες έδρες ομάδων (και στο Παλατάκι), να γίνονται παιχνίδια στην Αθήνα και η τελική φάση, να διεξάγεται μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, στις εγκαταστάσεις του Προμηθέα στην Πάτρα.

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η «ΔΕΚΑ» του Νίκου Χατζηβρέττα, η οποία έχει κάνει «άλματα» τα τελευταία χρόνια στον Εύοσμο και έχει φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο, συμμετέχοντας και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, στοιχείο πολύ σημαντικό για εφήβους που παίρνουν πολύ χρόνο συμμετοχής, κόντρα σε άντρες.

O MVP του τουρνουά, ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ, παίζει στη «ΔΕΚΑ» και τους τελευταίους μήνες, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ερίζουν για την απόκτηση του, ενδιαφέρον λέγεται ότι υπάρχει και από τη Μπαρτσελόνα, ενώ υπάρχει πάντα στο «κάδρο» και το ενδεχόμενο να περάσει τον Ατλάντικο για κάποιο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε όλες τις ομάδες σε αυτό το τουρνουά, εντός και εκτός έδρας, παίρνοντας διάφορες εμπειρίες και με τους ανθρώπους του, να βγάζουν διάφορα συμπεράσματα για το επίπεδο που βρίσκεται το πρόγραμμα του αυτόν τον καιρό, βλέποντας πως δουλεύουν και οι άλλοι.

Το τελευταίο παιχνίδι ήταν χθες, με τον Προμηθέα να νικάει με 83-59 και τον ΠΑΟΚ να τερματίζει στην όγδοη θέση του Rising Stars. Οι παίκτες του Νίκου Τζώρα, άντεξαν ουσιαστικά ένα ημίχρονο (42-33) και στο δεύτερο, δε μπόρεσαν να ακολουθήσουν την ομάδα της Πάτρας, με τον Κωνσταντινίδη να είναι πρώτος σκόρερ (12π.), ενώ διψήφιο αριθμό είχε και ο Δημητριάδης (10π.).

Χθες, μετά το τέλος των αγώνων, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές με την τελική κατάταξη να είναι η εξής:

1. ΔΕΚΑ
2. Ολυμπιακός
3. Παναθηναϊκός
4. Άρης
5. Περιστέρι
6. Δούκας
7. Προμηθέας
8. ΠΑΟΚ

Comments

Trending