Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Τρία σερί «διπλά» μετά από τέσσερα χρόνια

Τα επιτεύγματα του ΠΑΟΚ Μαteco μετά τη νίκη στο Ιβανώφειο

Νίκος Μοσχοβίτης

ΠΑΟΚ: Τρία σερί «διπλά» μετά από τέσσερα χρόνια

Μετά το Λαύριο και τον Ιωνικό, ο ΠΑΟΚ Μαteco νίκησε εκτός έδρας και τον Ηρακλή, κάνοντας το 3/3 στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο του. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά, μετά από τέσσερα χρόνια, με τον ΕΣΑΚΕ να αναφέρει σχετικά στην ιστοσελίδα του:

«Ο ΠΑΟΚ Mateco ήταν ο νικητής του χθεσινού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Ηρακλή, σημειώνοντας παράλληλα την τρίτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη του κάτι που έκανε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Ο Δικέφαλος έχασε τα πρώτα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια του αλλά νίκησε κατά σειρά το Λαύριο Megabolt στις 30 Ιανουαρίου, τον Ιωνικό στις 9 Φεβρουαρίου και χθες τον Ηρακλή.

Το σερί των τριών διπλών είναι το πρώτο του από την περίοδο 2017-18. Τότε είχε κάνει ένα ανάλογο νικώντας κατά σειρά…

*Τον Άρη με 66-65 στις 21 Μαρτίου 2018 (Αθηναίου 18, Τσαϊρέλης 16 – Χαραλαμπόπουλος 16, Γκος 12).

*Τον Κολοσσό H Hotels με 79-76 στις 24 Μαρτίου 2018 (Μπρέι 18, Γιανγκ 13 – Γκος 18, Ζάρας 14).

*Την ΑΕΚ με 81-72 στις 11 Απριλίου 2018 (Σάκοτα 21, Χάντερ 12 – Γκος 19π, 3ρ, 5ασ, Τζάκσον 16π, 10ρ.).

Πάντως ο ΠΑΟΚ Mateco έκανε το 2/2 επί του Ηρακλή για πρώτη φορά μετά την επάνοδο των «κυανόλευκων» στη Stoiximan Basket League. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στη σεζόν 2010-11 όταν επικράτησε με 78-59 εντός και 86-67 εκτός έδρας.

Ο Μάντζαρης 12ος πασέρ της Stoiximan Basket League

Σε ατομικό επίπεδο, ο Βαγγέλης Μάντζαρης έφυγε από το παρκέ του Ιβανωφείου με ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα αφού έγινε ο 12ος πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ο διεθνής γκαρντ που μοίρασε πέντε ασίστ στο ντέρμπι με τον Ηρακλή και έφτασε τις 50 στο φετινό Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ Mateco σε οχτώ παιχνίδια (6,25 μέσος όρος) ξεπέρασε τον Κώστα Χαραλαμπίδη. Έφτασε τις 859 ενώ ο πρώην αρχηγός του Δικεφάλου και νυν ασίσταντ κόουτς του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είχε 858.

*Ο Μάρβιν Τζόουνς ήταν ο πρώτος σκόρερ και, στατιστικά, ο κορυφαίος των νικητών. Με τους 20 πόντους που είχε ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του στη σεζόν αφού τόσους είχε και στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

*Καθοριστικά για την έκβαση του ντέρμπι ήταν τρία συνεχόμενα τρίποντα του Βασίλη Τολιόπουλου που είχε 14 πόντους, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ στη σεζόν καθώς είχε 13 στο ματς της 8ης αγωνιστικής με τη Λάρισα.

Παράλληλα με τις τέσσερις ασίστ ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ περιόδου αφού τόσες είχε επίσης κόντρα στη Λάρισα. Με αυτές τις τέσσερις ασίστ ξεπέρασε τις 200 στη 146η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

*Ο Ζερμέιν Λοβ μπήκε στην πρώτη 20άδα των ξένων του ΠΑΟΚ Mateco με τα περισσότερα κλεψίματα. Με τα δύο που έκανε χθες, έφτασε τα 37 και προσπέρασε τον Κασίμπ Πάουελ που είχε 36 στη σεζόν 2003-04.

*Τα 800 αμυντικά ριμπάουντ ξεπέρασε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς μέσα από τη 288η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League, με τα τρία που είχε στο Ιβανώφειο.

*Ο Ντέιβιντ ΝτιΛέο δεν… συνδέθηκε με το καλάθι του Ηρακλή από μακριά τελειώνοντας το παιχνίδι με 0/5 τρίποντα. Ήταν η 23η μηδενική επίδοση εύστοχων σουτ τριών πόντων με τουλάχιστον πέντε προσπάθειες στο φετινό Πρωτάθλημα. Ο Αμερικανός έγινε ο δεύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ Mateco που μπήκε σε αυτή τη λίστα αφού το αρνητικό ρεκόρ κρατάει από τον αγώνα με τη Λάρισα ο Γιώργος Καμπερίδης που είχε 0/8».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ