Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο

Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο ΠΑΟΚ, ό,τι κι αν λένε οι άλλοι. Γράφει ο Νίκος Μοσχοβίτης

Νίκος Μοσχοβίτης

Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο

Ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι μετά το χθεσινό παιχνίδι στο Ιβανώφειο, θα πρέπει να ασχοληθούμε με διάφορα άλλα πράγματα, πέραν του καθαρά αγωνιστικού. Τα γεγονότα μας δικαίωσαν, καθώς όποιος έχει πάει έστω και μία φορά τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο γήπεδο και έχει δει τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, ειδικά για τον ΠΑΟΚ, θα είχε την ίδια σιγουριά με εμάς. Πόσω μάλλον σε αυτήν τη χρονική συγκυρία…

Αλήθεια, έκανε σε κανέναν εντύπωση από όσους γνωρίζουν την κατάσταση, η σχεδόν κατάμεστη εικόνα του Ιβανώφειου πριν το τζάμπολ; Η περίεργη… μυρωδιά, σε ένα τόσο μικρό γήπεδο, με τόσο πολύ κόσμο λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, με (υποτιθέμενα) μέτρα κατά της πανδημίας σε ισχύ; Εντυπωσιάστηκε κάποιος από το γεγονός, ότι σε όλο το ημίχρονο, έμπαιναν κι άλλοι μέσα, με αποτέλεσμα στην ανάπαυλα, να μην πέφτει καρφίτσα; Ποιος θα ελέγξει ποιον σε αυτό το γήπεδο;

Μετά από όλο αυτόν τον «πόλεμο εντυπώσεων» που γίνεται κατά του ΠΑΟΚ όλο αυτό το διάστημα, συγκινήθηκε κανείς, όπως είχε κάνει ο υπουργός Υγείας, κ. Πλεύρης, όταν μετά τα επεισόδια στην Τούμπα, στον αγώνα με τον Άρη, τιμώρησε με μία αγωνιστική τον ΠΑΟΚ, γιατί στους συλληφθέντες, βρέθηκαν κάποιοι χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού;

Να περιμένουμε να γίνει κάποια ανάλογη κίνηση μετά και τα χθεσινά; Ή ακόμα κι αυτοί που μπήκαν από μία αφύλακτη πόρτα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, όπως ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ 3 ο κομισάριος του αγώνα… ελέγχθηκαν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους; Εδώ μέχρι και σκυλί βρέθηκε μέσα στο παρκέ χθες. Λούμπεν σκηνικό από την αρχή μέχρι το τέλος…

Ανάλογα σκηνικά, σε μικρότερη κλίμακα, είχαν γίνει και στο πρόσφατο παιχνίδι του Ηρακλή με τον Προμηθέα. Εκεί όμως, εκκενώθηκε η κερκίδα (αφού ο αντίπαλος δε φορούσε ασπρόμαυρα), ενώ οπαδός έφτυσε τον διαιτητή στο πρόσωπο, λίγο πριν το ημίχρονο. Θεωρητικά, θα έπρεπε να φοράει μάσκα, ο οπαδός από τη στιγμή που ήταν στο γήπεδο, ενώ τότε ίσχυε το 10% της χωρητικότητας. Ξέρετε ποια ήταν η τιμωρία του Ηρακλή, με το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι του, να ήταν το χθεσινό με τον ΠΑΟΚ; 2.000 ευρώ πρόστιμο

Ο «κακός» ΠΑΟΚ, έμεινε για να παίξει και να κερδίσει
Κι όμως, σε όλο αυτό που στήθηκε χθες, σε ένα τόσο μικρό γήπεδο, σε τέτοια εχθρική ατμόσφαιρα, ακόμα και αυτοί που προσπαθούν εδώ και πολύ καιρό να σας περάσουν το δικό τους, είδαν πως αντέδρασε ο ΠΑΟΚ.

Ο Άρης Λυκογιάννης που απάντησε σε κόσμο πάνω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, έλεγε «εμείς θέλουμε να παίξουμε με εσάς μέσα». Ο Θανάσης Χατζόπουλος πήγε μέσα στα αποδυτήρια των διαιτητών και τους είπε να βγουν να παίξουν, παρά την εντολή τους μέχρι τότε, να εκκενωθεί το γήπεδο. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, στην κάμερα της ΕΡΤ, έλεγε να συνεχιστεί το παιχνίδι κανονικά, γιατί κανένας στην ομάδα δεν ήθελε να το πάρει στα χαρτιά. Το ίδιο είπε και σε Πουρσανίδη, Πιτσίλκα, Μαλαμά στα αποδυτήρια.

Ακόμα κι αυτοί που έχουν «ποτιστεί» από τόσο μίσος κατά του ΠΑΟΚ, ξέρουν καλά μέσα τους, παρότι δε θα το παραδεχτούν ποτέ τους, την αλήθεια. Το κολάζ φωτογραφιών που έχουμε χρησιμοποιήσει είναι ενδεικτικό. Ένας πάγκος που πανηγυρίζει ένα τρίποντο, που νικάει μέσα στο γήπεδο. Ένας (παριστάνων) προπονητής, που έχει πέσει και έχει «τραυματιστεί» από μία χάρτινη κορδέλα σε ένα γήπεδο και από αυτό το αστείο σκηνικό, η ομάδα του νικάει, άνευ αγώνα. Ένας τερματοφύλακας, που σε ένα παιχνίδι τίτλου, πανηγυρίζει σα να έβαλε γκολ η ομάδα του, ένα γκολ του αντιπάλου που ακυρώθηκε σκανδαλωδώς και τελικά, η ομάδα του παίρνει τη νίκη στα χάρτια.

Αυτή είναι η αλήθεια και την ξέρετε όλοι. Όλοι όμως. Τα τελευταία χρόνια που ο ΠΑΟΚ έχει «μεγαλώσει» ως σύλλογος, η στοχοποίηση του είναι τέτοια, που δε γίνεται να μη συσπειρώσει όλες τις υγιείς του δυνάμεις. Έχει πολλές τέτοιες, απλά δεν κάνουν τη «φασαρία» που κάνουν οι άλλες. Πατήματα για στοχοποίηση; Έχει δώσει. Αλλά όσο κι να προσπαθούν να σας πείσουν ότι φταίτε ακόμα και για τη… φυλάκιση του Κολοκοτρώνη, θα έρχονται καταστάσεις όπως η χθεσινή στο Ιβανώφειο, για να αποδεικνύουν τι πραγματικά ισχύει.

Από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις
Επειδή πέρα από όλα τα παραπάνω, έγινε κι ένα παιχνίδι χθες, ο ΠΑΟΚ έκανε μία από τις καλύτερες του φετινές εμφανίσεις, τηρουμένων των αναλογιών. Μέχρι στιγμής, στα δικά μας τα μάτια, στη νίκη επί της Γαλατασαράι έφτασε στο «peak» του, τουλάχιστον ως τώρα, στο +32 επί του Άρη, ήταν η καλύτερη του εικόνα στο πρωτάθλημα και χθες, ίσως και να την ξεπέρασε.

Η ομάδα προερχόταν από σχεδόν ένα μήνα αγωνιστικής απραξίας (πάλι), η ατμόσφαιρα ήταν πολύ δύσκολη γι’αυτήν και έβγαλε διαφορετικούς πρωταγωνιστές ανά διαστήματα. Ο Τζόουνς με τη χρονιά που κάνει, δύσκολα του χρόνου θα είναι στο ίδιο επίπεδο, ο Λοβ χθες έκανε πολύ καλά τη δουλειά του, ο Τολιόπουλος έβγαλε χαρακτήρα, ενώ Γκριν και Ρίβερς σε σημαντικά σημεία του δεύτερου ημιχρόνου, βοήθησαν. Το ίδιο και οι Γιάνκοβιτς, Μάντζαρης με την εμπειρία τους.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλά διαβασμένος, παρά τους «γρίφους» του Ηρακλή με τους καινούργιους παίκτες και στις αρχές της τρίτης περιόδου, που πήγε να χάσει τον έλεγχο, βρήκε τις λύσεις για να φτάσει, τελικά, σε μία άνετη νίκη.

Και άντε τώρα πάλι, υπομονή για να παίξει σε δύο εβδομάδες στην έδρα του Περιστερίου, ματς-κλειδί για την κατάταξη του και τα πλέι οφ, αφού την επόμενη αγωνιστική, έχει ρεπό. Πρωτάθλημα με μονό αριθμό ομάδων, άλλη μία σημαντική… επιτυχία των τελευταίων ετών.

Υ.Γ.: Είναι πραγματικά αδιανόητο το ότι κάποιοι έχουν φτάσει στο επίπεδο να βλέπουν δάκτυλο του ΠΑΟΚ σε οτιδήποτε γίνεται. Ακόμα και όταν κάποιος καλείται από την Ε.Ε.Α. για εξηγήσεις και δημοσιεύεται το θέμα. Έχουν σοβαρό «θέμα» και οι ψυχολόγοι δε σηκώνουν κεφάλι από δουλειά τελευταία…

Υ.Γ. 2: Η στήλη έχει ξεχωρίσει από την αρχή την επιλογή του Τολιόπουλου. Θα το αναφέρουμε ξανά. Λίγοι παίκτες αυτού του επιπέδου, έχουν τη δική του νοοτροπία.

Υ.Γ. 3: Ο Χατζόπουλος που πληρώνει τα πάντα από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, εξέφρασε μεγάλο προβληματισμό για το «αύριο», με το ποσό που δε δόθηκε από το στοίχημα, στις ομάδες. Αλήθεια, όλοι οι άλλοι πως θα τη «βγάλουν» ως το τέλος της σεζόν;

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ