Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Ο Μούντι τον κρατάει μακριά από τα πλέι οφ

Ο ΠΑΟΚ έχασε με 74-70 στη Λάρισα και δυσκόλεψε κι άλλο τον εαυτό του

Νίκος Μοσχοβίτης

ΠΑΟΚ: Ο Μούντι τον κρατάει μακριά από τα πλέι οφ

Η Λάρισα είχε τον Μούντι στο τέλος, ο ΠΑΟΚ τέσσερα χαμένα ελεύθερα τρίποντα και σε ένα παιχνίδι λεπτομέρειων, η νίκη έγειρε προς τη μεριά των γηπεδούχων, που έφτασαν τις πέντε σερί και τις οκτώ συνολικά, στα τελευταία δέκα παιχνίδια. Προφανώς και στοίχισαν και τα 17 λάθη (αλλά για 22 ασίστ), ωστόσο ο ΠΑΟΚ, έδειξε και πάλι να βγάζει παθογένειες στο παιχνίδι του, έχοντας τον Γκριν σε κακή μέρα, τον Τολιόπουλο ουσιαστικά εκτός ροτέισον και τους Λοβ, Μάντζαρη να παίρνουν πολύ χρόνο συμμετοχής.

Ο Ρένφρο στο ντεμπούτο, ήταν ξεκάθαρο ότι προσπαθούσε να βρει τα πατήματα του και ίσως να έμεινε παραπάνω στο παρκέ από όσο έπρεπε, ενώ ο Ρίβερς (15π.), που μαζί με τον Λοβ (17π.) ήταν οι δύο πρώτοι σκόρερ, είχε ένα καθοριστικό χαμένο τρίποντο στο τέλος.

Το θέμα είναι πλέον, πως ένα ακόμα παιχνίδι πέρασε, ο ΠΑΟΚ έχασε ξανά και πλέον το ρεκόρ του είναι στο 7-11, ενώ αυτό της Λάρισας, είναι 9-11. Με αποτελέσματα όπως αυτό, τα πλέι οφ απομακρύνονται, ενώ αν η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη καταλήξει στην έβδομη ή στην όγδοη θέση της κανονικής περιόδου, θα παίξει με Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό… Η εμφάνιση ήταν πισωγύρισμα σε σχέση με αυτές των προηγούμενων αγώνων και πλέον, ο ΠΑΟΚ, πρέπει ως το τέλος να βρει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες, στα έξι παιχνίδια που του απομένουν.

Ο αγώνας:
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο πλάνο του στο ξεκίνημα και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Με Ρίβερς και Λοβ αρχικά (4-10) και με Γιάνκοβιτς και Καμαριανό στη συνέχεια, πήγε μέχρι το +9 (8-17), ενώ η Λάρισα σε εκείνο το σημείο, έχασε το βασικό της σέντερ, Μάριτς, με τρία φάουλ. Ο Τακιανός χαμήλωσε το σχήμα του, με την άμυνα του, να ανεβάζει την πίεση και με Χάντσον, Τσαϊρέλη, η διαφορά του ΠΑΟΚ «εξανεμίστηκε» στο τέλος της πρώτης περιόδου (17-18).

Οι γηπεδούχοι, σταθερά με δύο γκαρντ στην περιφέρεια για να πιέζουν περισσότερο, με τρίποντο του Ζάρα, πήγαν στο 22-18, αλλά η απάντηση του ΠΑΟΚ, ήρθε από Χριστοδούλου και Λοβ (24-27). Ακολούθησε όμως, νέο επιθετικό «μπλακ-άουτ» για την ομάδα του Λυκογιάννη, η Λάρισα με Μπερζίνς, Καράμπελα και Χάντσον, «έτρεξε» ένα σερί 12-0 για το 36-27. Η επιστροφή του Γιάνκοβιτς, έδωσε ξανά επιθετικό άξονα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος μείωσε σε 38-33 στην ανάπαυλα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση με το μακρινό σουτ και ξεκίνησαν καλά με δύο τρίποντα του Γιάνκοβιτς και ένα ακόμα του Ρίβερς (47-44). Ωστόσο, η Λάρισα πάλι μέσα από την άμυνα της και με τον Γκριν να της δίνει ρυθμό στην επίθεση, ξαναέφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, αφού στη συνέχεια, τόσο ο ΝτιΛίο, όσο και ο Γκριν του ΠΑΟΚ, ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Η τρίτη περίοδος, τελείωσε με τους φιλοξενούμενους στο -9 (57-48).

Με δύο γρήγορα καλάθια του Μάριτς, που δεν είχε αντίπαλο σε εκείνο το σημείο, η Λάρισα πήγε στο +13 (61-48), αλλά σε εκείνο το σημείο, ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε. Ο Ρίβερς του έδωσε ένα μακρινό σουτ κι ένα εκπληκτικό κάρφωμα στο τρανζίσιον και με σερί 0-10, οι φιλοξενούμενοι, μείωσαν σε 61-58. Με τον Λοβ να παίρνει πρωτοβουλίες, πήγαν και στο 66-63, αλλά σε εκείνο το σημείο, άρχισε να βγαίνει αντίδραση κι από τη Λάρισα.

Η μπάλα, αναμενόμενα, πήγε στον Μούντι, μετά από δύο ελεύθερα, άστοχα τρίποντα του Μάντζαρη και ένα του Λοβ (68-63), με Λι, 1/2 βολές του Λοβ, ένα άστοχο ελεύθερο τρίποντο στο 69-66 του Ρίβερς και ένα μεγάλο καλάθι του Μούντι και πάλι, η Λάρισα πήγε στο 71-66.

Στις βολές, ο Λοβ πλέον είχε μείνει από δυνάμεις (έπαιξε σχεδόν 35 λεπτά), ο Μούντι από την άλλη, είχε ανάσες (73-67) και το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ, ήταν με ένα τρίποντο του Χριστοδούλου, να μειώσει (73-70). Με μία βολή του Μούντι διαμορφώθηκε το τελικό, 74-70…

Δεκάλεπτα: 17-18, 38-33, 57-48, 74-70

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ