Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οδηγός του ΠΑΟΚ, η άμυνα

Οι τρεις νίκες στα πρώτα πέντε παιχνίδια, έχουν εξήγηση

Νίκος Μοσχοβίτης

Οδηγός του ΠΑΟΚ, η άμυνα

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν, αλλά το δείγμα των πέντε πρώτων αγώνων σε Basket League και Basketball Champions League, δεν είναι μικρό, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που βγάζει η ομάδα.

Οι πιο έμπειροι παίκτες και ο Άρης Λυκογιάννης, το σημείωναν τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και μετά την έναρξη της σεζόν, ότι αυτός ο ΠΑΟΚ, πρέπει να ξεκινάει σε κάθε παιχνίδι από την άμυνα του και αυτό, έχει συμβεί σχεδόν σε όλους τους αγώνες του.

Στην ήττα από τη Ντιζόν στην πρεμιέρα του BCL, διεκδίκησε τη νίκη ως το τέλος, κρατώντας χαμηλά τους Γάλλους και με τα τρίποντα του Ράιλι. Δεν τα κατάφερε (66-70), αλλά ήταν ένα πρώτο μήνυμα. Στο Περιστέρι, πήρε τέτοια μορφή ο αγώνας, που στο τέλος κρίθηκε από την επίθεση και τις ατομικές αποφάσεις. Οι 85 πόντοι που πέτυχαν οι γηπεδούχοι, είναι το χειρότερο παθητικό του ΠΑΟΚ ως τώρα, σε ένα παιχνίδι όμως, που το διεκδίκησε και το έχασε στο τελευταίο δίλεπτο.

Στο ντέρμπι με τον Άρη, μετά το νωθρό του ξεκίνημα, έπαιξε εξαιρετική άμυνα, κρατώντας τον αντίπαλο στους 66 πόντους και φτάνοντας τελικά στο άνετο +22. Κάτι ανάλογο έγινε και κόντρα στη Σάσαρι, αφού από τη στιγμή που έκλεισε τη ρακέτα του στο δεύτερο μέρος, δέχτηκε μόλις 25 πόντους σε είκοσι λεπτά και 68 συνολικά.

Χθες, ουσιαστικά μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, έχασε τη συγκέντρωση στην άμυνα της και δεν είναι τυχαίο ότι σε εκείνο το σημείο, το Λαύριο είχε το μοναδικό του μομέντουμ στο παιχνίδι. Οι 75 πόντοι του ενεργητικού του ΠΑΟΚ χθες, δεν ήταν πολλοί, ήταν όμως αρκετοί από τη στιγμή που επέτρεψε 70 στην άμυνα του.

71.6 πόντοι είναι το παθητικό του ΠΑΟΚ, στα πρώτα πέντε παιχνίδια της σεζόν, νούμερο πολύ χαμηλό, τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένης της ποιότητας των περισσότερων αντιπάλων που έπαιξε.

Γενικά, η ομάδα πέρα από διαβασμένη σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, δείχνει και έτοιμη να εκτελέσει το αμυντικό της πλάνο, κάτι που έχει να κάνει και με τα αθλητικά χαρακτηριστικά που διαθέτει στο ρόστερ της φέτος, όπως και με την πνευματική ετοιμότητα των περισσότερων παικτών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολντεμπέλα για ΠΑΟΚ, οπαδούς και Πέτζα! (vids)

Ιστορίες από το παρελθόν από τον Ιταλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 1998 ως το 2002 και τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει στο μπάσκετ από άλλο πόστο, με τον τωρινό του ρόλο να είναι αυτός του τζένεραλ μάνατζερ της Ρέτζιο Εμίλια.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, θυμήθηκε διάφορες ιστορίες του παρελθόντος με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο…



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ