ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη με… καρδιοχτύπι!

Ο ΠΑΟΚ έκανε τα εύκολα, δύσκολα στην τέταρτη περίοδο, αλλά πήρε τη νίκη τελικά με 82-78 επί του Ιωνικού

Published

on

Ήταν ένα παιχνίδι που με τον τρόπο που εξελίχθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, θύμισε αρκετά το περσινό, αλλά το τέλος, ήταν διαφορετικό αυτήν τη φορά. Ο ΠΑΟΚ του +16 στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, είδε τον Ιωνικό να βάζει το ένα τρίποντο μετά το άλλο και παρά το άγχος και τις χαμένες βολές, η νίκη ήρθε διά πυρός και σιδήρου με 82-78. Ο Χαντς έκανε μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο μέρος, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 25 πόντους, καλύπτοντας το κενό τόσο του Ράιλι, που έμεινε στους 8 ποντους με 2/9 σουτ και 3/7 βολές, ενώ ο Φράνκε έμεινε στο 0, παίζοντας για κάτι περισσότερο από 16 λεπτά. Ενδεικτικό του άγχους του ΠΑΟΚ στο τέλος, ήταν οι 19/31 βολές, ενώ πέραν του Χαντς, διψήφιοι ήταν και οι δύο πιο έμπειροι Έλληνες με τον Σαλούστρο να έχει 12 πόντους και τον Μαργαρίτη, 11. Από πλευράς Ιωνικού, ο Μαυροκεφαλίδης είχε 30 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Χόκινς είχε 18.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες, έχασαν τους προπονητές τους… Αρχικά ο Ιωνικός, είδε τον Κώστα Μέξα να αποβάλλεται στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, με δεύτερη τεχνική ποινή στον πάγκο και στα μέσα του τέταρτου, ο ΠΑΟΚ έχασε για τον ίδιο λόγο τον Άρη Λυκογιάννη, με τον Γιάννη Λίβανο και τον Στάθη Νεραντζάκη να αναλαμβάνουν χρέη πρώτων προπονητών ως το τέλος. Η τριάδα Τσαρούχα-Κατραχούρα-Λουλουδιάδη, κατάφερε να φέρει παράπονα και στις δύο πλευρές, με συνεχόμενες τεχνικές ποινές, εκατέρωθεν σφυρίγματα και διακοπές που έκαναν το παιχνίδι να κρατήσει περίπου δύο ώρες και δέκα λεπτά!

Ο αγώνας: 
Ο ΠΑΟΚ μπήκε νευρικά, αφού Φράνκε και Ράιλι ήταν κακοί εκτελεστικά, με το Σαλούστρο να του δίνει λύσεις (7-7). Με καλύτερη άμυνα πάνω στον Μαυροκεφαλίδη που ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός επιθετικός άξονας του Ιωνικού στην επίθεση και τον Χαντς να παίρνει αποφάσεις, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 16-12.

Ο Ιωνικός πάλι με τον Μαυροκεφαλίδη αλλά και τον Μάντζαρη, πέρασε μπροστά στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου (18-19). Κάπου εκεί βγήκε μπροστά ο Μαργαρίτης που μαζί με τον Σαλούστρο και τον Ρένφρο, έδωσαν ξανά προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (28-21). Ο Ιωνικός βρήκε σε εκείνο το σημείο μακρινά σουτ από τον Χόκινς, η διαιτητική τριάδα, έφερε εκνευρισμό για κάποιες αποφάσεις της, αλλά με τρίποντο του Τσιακμά, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (39-28). Με τον Μαυροκεφαλίδη και πάλι (13π.) ο Ιωνικός μάζεψε σε 39-32 στην ανάπαυλα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Χαντς μπήκε στην επιθετική εξίσωση και έδωσε εύκολους πόντους για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ξέφυγε αρχικά με 52-39 και με Τσιακμά, Σλαφτσάκη, πήγε να “κλειδώσει” τη νίκη στο τέλος, που προηγήθηκε με 63-47, με τη Τσαρούχα να έχει αποβάλλει νωρίτερα τον Μέξα, για δεύτερη τεχνική ποινή. Με ένα κάρφωμα του Σλαφτσάκη ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο και κάπου εκεί ήρθε το μπλακ-άουτ.

Με τον Μαυροκεφαλίδη ασταμάτητο και το μαρκάρισμα του Σλαφτσάκη να μη βγαίνει σε εκείνο το σημείο, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 65-56 και με τον ΠΑΟΚ να πελαγοδρομεί επιθετικά, με τρίποντα του Μπέμπη και του Σίμονς, το σκορ πήγε στο 65-62. Με Ράιλι, Χαντς και Σαλούστρο, ο ΠΑΟΚ πήγε στο 71-62. Ούτε εκεί όμως οι γηπεδούχοι, τελείωσαν το παιχνίδι αφού με χαμένες βολές με τρίποντα Αρσενόπουλου και Μαυροκεφαλίδη μείωσε σε 76-73. Με βολές του Ράιλι, μία εύστοχη του Χαντς κράτησε το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ, ο Χόκινς έβαλε ένα τρίποντο και με δύο βολές του Ράιλι και μία του Χαντς κράτησε τη νίκη για το τελικό 82-78

Δεκάλεπτα: 16-12, 39-32, 63-47, 82-78

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

Comments

Trending