ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζέιλεν Ράιλι: Βραδιά ρεκόρ κόντρα στην ΑΕΚ

«Έσπασε» τα κοντέρ ο Αμερικάνος γκαρντ

Published

on

Ο ΠΑΟΚ mateco πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη, παρά τις απουσίες που είχε, κόντρα στην ΑΕΚ, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζέιλεν Ράιλι.

Ο Αμερικανός με τους 23 πόντους που σημείωσε πέτυχε την καλύτερη επίδοση παίκτη του ΠΑΟΚ στα τελευταία 15 παιχνίδια στην Αθήνα κόντρα στην ΑΕΚ. Τη σεζόν 2008-09 ο Αλέξης Κυρίτσης είχε σημειώσει 32 πόντους, αλλά ο Δικέφαλος του Βορρά είχε γνωρίσει την ήττα.

Ο Ράιλι με την εντυπωσιακή του εμφάνιση και τους 23 πόντους, ξεπέρασε την προηγούμενη που ήταν απέναντι στον Προμηθέα με 21 πόντους. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια ο Αμερικανός είχε 10/18 τρίποντα ενώ στις τέσσερις πρώτες εμφανίσεις του στο Πρωτάθλημα είχε συνολικά 4/24.

Από εκεί και πέρα όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ, το ματς των Άνω Λιοσίων είχε ιστορική χροιά για τον ΠΑΟΚ mateco αφού με αυτό έγινε η τέταρτη ομάδα –είχαν προηγηθεί Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και πριν από λίγες εβδομάδες ο Άρης- από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) που έφτασε τα 1.600. Ο απολογισμός του είναι 932 νίκες και 668 ήττες.

Παράλληλα ο ΠΑΟΚ mateco έφτασε μέσα από τη 10η αγωνιστική στην τρίτη εκτός έδρας νίκη του αφού είχε φύγει με το διπλό και από τις έδρες του Λαυρίου Megabolt και της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό. Έφτασε έτσι ήδη στον αριθμό εκτός έδρας επιτυχιών που είχε συνολικά στο περσινό Πρωτάθλημα. Το συνολικό ρεκόρ του Δικεφάλου (6-4) είναι το καλύτερο που είχε σε αυτό το σημείο του Πρωταθλήματος, στις τελευταίες τέσσερις σεζόν. Στις τρεις που προηγήθηκαν είχε μάλιστα αρνητικό πρόσημο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο χθεσινό παιχνίδι δεν υπήρξε ούτε μία τάπα από τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ mateco έμεινε για πρώτη φορά σε μηδενική επίδοση κοψιμάτων ενώ αυτό έγινε για δεύτερη φορά για την ΑΕΚ, μετά από εκείνη με το Λαύριο.

Comments

Trending