ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο νόμος του Ράιλι

Ο Αμερικανός έβαλε το μεγάλο τρίποντο, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 81-78 τη Ρίτας και πάει Λιθουανία για την πρόκριση

Published

on

Ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να αποχαιρετήσει το BCL σήμερα και δεν άξιζε να το αποχαιρετήσει σήμερα. Δεν τα παράτησε ποτέ, ακόμα και στο -10 στο τέλος, ο Καμπερίδης… έκοψε το βήχα στο τέλος στον προκλητικό Φόστερ, ο Χαντς «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Ρίτας και ο Ράιλι, αφού κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟΚ στο τέταρτο δεκάλεπτο, έβαλε το νικητήριο τρίποντο για να χαρίσει τη νίκη με 81-78, να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1 και να τη στείλει πίσω στη Λιθουανία. Εκεί, την προσεχή Τρίτη, ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκριση του στο Top 16 του BCL, έχοντας κάνει ήδη την υπέρβαση του και σε αυτήν τη διοργάνωση.

Ο Χαντς 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, έχοντας έξι πολύ σημαντικούς στο τέλος, ο Ράιλι είχε 15 με 4/9 τρίποντα, τα τρία στην τέταρτη περίοδο και το νικητήριο, ενώ ο Φόστερ παρά τους 31 πόντους του, πήρε μία τεχνική ποινή ενώ η ομάδα του πήγε να «κλειδώσει» το παιχνίδι και στο τέλος, ο Καμπερίδης, τον κράτησε στο μηδέν, κάνοντας εξαιρετικά τη δουλειά του.

Ο αγώνας: 

Ο ΠΑΟΚ δε μπήκε πολύ συγκεντρωμένος στα καθήκοντα του σε άμυνα και ριμπάουντ και σε συνδυασμό με τον εκνευρισμό που προκλήθηκε από νωρίς με κάποια σφυρίγματα, έμεινε πίσω. Ο Φόστερ μπήκε πολύ ζεστός, αφού το μαρκάρισμα του Φράνκε επάνω του δεν έβγαινε και Ρίτας, ξέφυγε (9-20). Η είσοδος του Χαντς, έφερε περιφερειακή απειλή για τον ΠΑΟΚ και με βελτιωμένη εικόνα στην άμυνα, μείωσε σε 17-23 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Οι Λιθουανοί με Λέκουνας και Νορμάντας, συνέχισαν να ελέγχουν την κατάσταση μέχρι το 21-28. Κάπου εκεί ήρθε ένα φάουλ… πλέι οφ του Σλαφτσάκη και το μομέντουμ του αγώνα, άλλαξε με την άμυνα των γηπεδούχων. Η Ρίτας έχασε τον ορίζοντα προς το καλάθι του ΠΑΟΚ, που έκλεψε μπάλες, έτρεξε στον αιφνιδιασμό, έβαζε τρίποντα με Φράνκε, Πόλι, Ράιλι και Χαντς, για το 15-0 σερί αρχικά και για το +12 στο τέλος του ημιχρόνου (46-34).

Ήταν δεδομένο ότι η Ρίτας θα αντιδρούσε στο δεύτερο μέρος και με τον Φόστερ να βρίσκει ξανά ρυθμό αφού ούτε ο Φράνκε μπορούσε να τον ακολουθήσει, ούτε ο Σαλούστρος και με τον Αμερικανό να είναι ασταμάτητος, οι Λιθουανοί, ανέτρεψαν την κατάσταση στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου (57-58).

Στις αρχές του τέταρτου δεκάλεπτου, ο Βάραντι βγήκε μπροστά εκμεταλλευόμενος τα τρία φάουλ του Ράιλι. Ο Ούγγρος με συνεχόμενους πόντους, έκανε το 58-67, με τον ΠΑΟΚ να παλεύει να μείνει κοντά με τρίποντα του Ράιλι (66-71). Με Φόστερ και Βάραντι οι Λιθουανοί πήγαν στο 67-77, αλλά λίγο νωρίτερα, ο Αμερικανός, έβαλε ξανά τον κόσμο στο παιχνίδι, αφού προκαλώντας για ακόμα μία φορά, δέχτηκε ποινή.

Ο Καμπερίδης έβαλε το δικό του τρίποντο και τον ακολούθησε ο Χαντς που βρήκε διαδρόμους, με τον Φόστερ να αστοχεί. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 78-78, με τον Χαντς και μετά από άστοχα σουτ, η τελευταία επίθεση πήγε στα χέρια του Ράιλι. Ο Αμερικανός έμεινε με τον ψηλότερο Γουΐλιαμς και «έσταξε» το τρίποντο για το 81-78, επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Φρίντρικσον σούταρε υπό πίεση, αστόχησε και η νίκη, έμεινε σε ασπρόμαυρα χέρια.

Δεκάλεπτα: 17-23, 46-34, 81-78

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

Comments

Trending