Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαλούστρος: «Βάλαμε ψηλά τον πήχη, αδικήσαμε τους εαυτούς μας»

Ο Χρήστος Σαλούστρος έκανε τον απολογισμό της σειράς με τη Ρίτας Βίλνιους εξηγώντας τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ

Νίκος Μοσχοβίτης

Σαλούστρος: «Βάλαμε ψηλά τον πήχη, αδικήσαμε τους εαυτούς μας»

Ο έμπειρος φόργουορντ του ΠΑΟΚ, φαινόταν κι αυτός αρκετά κουρασμένος μετά το χθεσινό παιχνίδι στη «Jeep Arena». Μιλώντας στους απεσταλμένους των ΜΜΕ στο Βίλνιους, ο Χρήστος Σαλούστρος, εξήγησε ότι η ομάδα και χθες, δεν είχε την απαραίτητη εικόνα στην άμυνα, τόνισε ότι τον πήχη, η ίδια τον έχει βάλει ψηλά με την πορεία της ως τώρα και τώρα καλείται να αντιδράσει στο ντέρμπι που έρχεται με τον Άρη την Κυριακή στο Παλέ.

«Θεωρώ ότι για δεύτερο παιχνίδι στο Βίλνιους, δε δείξαμε αυτό που μας έχει φέρει μέχρι εδώ και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που ήταν η άμυνα μας. Ούτε στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν καλοί στην άμυνα μας και είχαμε αρκετά προβλήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο δε σκοράραμε και κάπως έτσι, ήρθε και η ήττα. Είναι λυπηρό γιατί είναι και η δεύτερη συνεχόμενη. Πρέπει να κοιταχθούμε στον καθρέφτη και να δούμε την αλήθεια. Ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων και στο παιχνίδι με το Περιστέρι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και με τη Ρίτας, πάλι στο δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει να είμαστε σαράντα λεπτά συγκεντρωμένοι. Προχωράμε… Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήταν για ακόμα μία φορά δίπλα μας. Το έχει κάνει από την αρχή της χρονιάς και πραγματικά μας στηρίζει.

Δεν έχουμε πολλά περιθώρια. Αυτό είναι το «καλό» των διπλών παιχνιδιών. Την Κυριακή έχουμε ένα ματς για το οποίο θα μιλάει όλη η πόλη. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να ξεκουραστούμε και έχουμε τρεις μέρες να προετοιμαστούμε για ένα παιχνίδι που είναι ντέρμπι με τα όλα του» είπε στην αρχική του τοποθέτηση.

Όσο για το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Ρίτας, ο έμπειρος φόργουορντ του ΠΑΟΚ, σχολίασε… «Το είχαμε πει ότι σε κάθε αρχή δεκαλέπτων, ειδικά στο πρώτο και το τρίτο, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν ήμασταν σε εκείνο το σημείο, έφυγε η διαφορά και δεν καταφέραμε ποτέ να τη μαζέψουμε. Μπορώ να πω ότι φταίνε πολλά… Κυρίως όμως, δεν ήμασταν δυνατοί στο δυναμικό παιχνίδι της Ρίτας για ακόμα μία φορά και γι’αυτό θεωρώ ότι ήρθε η ήττα και ο αποκλεισμός».

Για τα άσχημα δεύτερα ημίχρονα με Περιστέρι και Ρίτας, ο Σαλούστρος έδωσε την εξήγησή του… «Έχουμε παίξει με δύο πάρα πολύ καλές ομάδες. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει κούραση, δεν αποτελεί όμως δικαιολογία αυτό. Το είχα πει και στην αρχή της χρονιάς, ότι πρέπει να βασιζόμαστε στην άμυνά μας. Δεν το έχουμε κάνει σε αυτά τα δύο παιχνίδια και έχει έρθει φυσιολογικά η ήττα, άμα το κοιτάξει κάποιος ψυχρά. Εμείς θέσαμε τον πήχη πολύ ψηλά… Να αναλύσουμε αθλητικά και σωματικά, μπορούμε, αλλά εμείς έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, όλοι μαζί. Έχουμε κάνει ένα πολύ δύσκολο αγώνα μέχρι σήμερα, γενικότερα. Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση, αλλά όταν φτάνεις να διεκδικείς στο τελευταίο ματς την πρόκριση, όταν χάνεις από το Περιστέρι, που έχει τριπλάσιο μπάτζετ και υπάρχει αυτή η απογοήτευση, αυτό σημαίνει κάτι. Δεν τα καταφέραμε, αυτή είναι η αλήθεια, αλλά πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά τι αξίζουμε. Θεωρώ ότι σε αυτά τα δύο παιχνίδια, αδικήσαμε τους εαυτούς μας» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Με φανέλα… ΠΑΟΚ οι πανηγυρισμοί του Λοβ (pic)

Η επιτυχία του F4 με το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚτσής που ξεχώρισε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το Περιστέρι κατέγραψε μία από τις πιο μεγάλες επιτυχίες της ιστορίας του χθες, αφού επικράτησε με 77-89 στην έδρα της Βόννης, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στο Final 4 του Basketball Champions League, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι.

Διάφοροι πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ και παλιότεροι (Κασελάκης, Μήτρου-Λονγκ) και νεότεροι (Λοβ, Ρένφρο) έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη (όπως βέβαια και ο Κώστας Χαραλαμπίδης που αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του στον πάγκο), αλλά ένας από αυτούς έζησε κάτι ξεχωριστό.

Κάποιοι φίλοι του Περιστερίου ταξίδεψαν με την ομάδα, αλλά στο γήπεδο της Βόννης, βρέθηκαν και διάφοροι Έλληνες της περιοχής και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών, φορούσαν φανέλα της Εθνικής ομάδας, ενώ άλλοι φορούσαν φανέλες του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού.

Ένας φίλος του ΠΑΟΚ από την πλευρά του, είχε τη φανέλα του Ζερμέιν Λοβ από τη διετία του στο «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Αμερικανό να του δίνει το χέρι και να τον χαιρετάει μέσα στα χαμόγελα, όπως μπορείτε να δείτε και από τη σχετική φωτογραφία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Έτσι το έζησε ο Πόρτερ Τζούνιορ (vid)

Ένα ξεχωριστό βίντεο για τον Αμερικανό άσο και την παρουσία του στο “Παλατάκι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έπαιξε για πρώτη φορά εντός έδρας, για μία ασίστ, έχασε το triple-double, ήταν μόνιμα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του και δεν έκρυβε τη χαρά του για όσα έζησε.

Δείτε το ξεχωριστό βίντεο που ετοίμασε ο ΠΑΟΚ:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πήγε Παλατάκι, έφυγε με… 1800 ευρώ (vid)

Φίλος του ΠΑΟΚ το «έσταξε» από το κέντρο και κέρδισε!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Έγιναν πολλά ωραία στο ντεμπούτο του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ στο Παλατάκι, στη χθεσινή αναμέτρηση με την Καρδίτσα, αλλά ένας φίλος του ΠΑΟΚ θα θυμάται πολύ καιρό το παιχνίδι αυτό και για έναν άλλο λόγο.

Ο διαγωνισμός που «έτρεχε» σε συνεργασία με τη «Winmasters» στο ημίχρονο κάθε εντός έδρας παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, με δύο φίλους της ομάδας, να δοκιμάζουν την τύχη τους από το κέντρο του γηπέδου, έλαβε τέλος χθες!

Ο Θοδωρής, το…. έβαλε άνετος από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε το χρηματικό έπαθλο το οποίο είχε φτάσει στα 1.800 ευρώ! Δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK BC (@paokbasketball)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ