ΜΠΑΣΚΕΤ

Η μέρα που 6.000 ΠΑΟΚτσήδες έκαναν «ασπρόμαυρη» τη Γενεύη (vid)

Στιγμές που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στον χρόνο.

Published

on

Ο ΠΑΟΚ στις αρχές της δεκαετίας του 90’ είχε καταφέρει να πρωταγωνιστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τροπαίου στο Κύπελλο Κυπελλούχων της περιόδου 1990/91, το οποίο κατέκτησε σαν σήμερα 32 χρόνια πριν.

Ήταν η πρώτη Ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία του αλλά και η πρώτη ελληνικής ομάδας, 23 ολόκληρα χρόνια μετά από την ΑΕΚ του Αμερικάνου! Μέχρι σήμερα ακολούθησαν πολλές επιτυχίες και τρόπαια από αρκετές ομάδες της χώρας μας, όμως ο Δικέφαλος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έκανε την αρχή και έθεσε τις βάσεις για μια άκρως επιτυχημένη και… τροπαι-ική περίοδο των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης, που κράτησε για πάνω από 25 χρόνια!

Στον τελικό ο ΠΑΟΚ διεκδίκησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του, μπροστά σε 6 χιλιάδες φιλάθλους του, που ακολούθησαν την ομάδα τους από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Ελβετία για να δώσουν το παρόν στο «Πατινουάρ ντε Βερνέ».

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μία γεύση από την πορεία του ΠΑΟΚ εκείνη την χρονιά και φυσικά την απόβαση των φίλων του Δικεφάλου στη Γενεύη, όπου εκείνες τις μέρες είχε ασπρόμαυρο χρώμα.

Comments

Trending