ΜΠΑΣΚΕΤ

Η μεγάλη Τετάρτη μίας τεράστιας ομάδας! (vid)

Σαν σήμερα η δικαίωση μίας τιτάνιας προσπάθειας ετών, με “διπλό” στο ΣΕΦ παρουσία 2.000… τρελαμένων οπαδών του Δικεφάλου!

Published

on

22 Απριλίου 1992, Μεγάλη Τετάρτη. Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό του Ιωαννίδη, τον κερδίζει με 97-82 παρουσία δύο χιλιάδων και πλέον… τρελαμένων φίλων του και κατακτά το δεύτερο Πρωτάθλημα της ιστορίας του!

Έχοντας τερματίσει πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με ρεκόρ 20-2, ο Δικέφαλος του Ντούσαν Ίβκοβιτς μπαίνει στα πλέι οφ με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.

Αρχικά, “σκουπίζει” με δύο νίκες τον Άρη και πράττει το ίδιο και με την ΑΕΚ. ενώ με τη νίκη του κόντρα στους Πειραιώτες μέσα στο “σπίτι” τους, βγάζει χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους και “γράφει” τον καλύτερο επίλογο σε μία σεζόν που “στιγματίστηκε” από την απώλεια του δεύτερου σερί Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης ελέω… Φασούλα!

Στο ιστορικό εκείνο παιχνίδι, ο “Ντούντα” χρησιμοποιεί τους Πρέλεβιτς (20), Φασούλα (24), Μπάρλοοου (17), Μπουντούρη (15), Κόρφα (12), Μακαρά (5), Σταυρόπουλο (2), Φιλίππου (2), Παπαχρόνη και Βαλαβανίδη, ενώ στο ρόστερ υπάρχουν ακόμα και οι Κουκλάκης και Δημακόπουλος, όπως και οι έφηβοι Τσακίρης, Παλιούρας, Κωτσόπουλος, Παρισόπουλος, Μελετιάδης, Καράπουρνος και Τσαφρακίδης που “έγραψαν” μέσα στη χρονιά χρόνο συμμετοχής.

Ακολούθησε μία ανεπανάληπτη υποδοχή για τους Πρωταθλητές στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, ήταν εντυπωσιακή, με τα χρόνια της υπομονής να παίρνουν τέλος και τον Νίκο Βεζυρτζή να είναι πιθανότατα ο πλέον ευτυχισμένος άνθρωπος του πλανήτη…

Comments

Trending