Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τακιανός: «Κατακτήσαμε κάτι υπερβατικό»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ανέλυσε τη σειρά με τον Προμηθέα και μίλησε για την επιτυχία της ομάδας

Νίκος Μοσχοβίτης

Τακιανός: «Κατακτήσαμε κάτι υπερβατικό»

Ο Φώτης Τακιανός δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη μεγάλη πρόκριση επί του Προμηθέα και αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα, τόσο για τη σειρά αυτή, όσο και για παίκτες καθώς και για στόχους.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε: «Ήταν μία μεγάλη νίκη. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί ο σύλλογος αυτήν τη στιγμή, μετά από αρκετές σεζόν που δε βρέθηκε σε αυτήν τη διαδικασία, θα βρεθεί τώρα. Η πρόκριση μας στους ημιτελικούς, είναι ευχή όλων μας να μπορέσουν να δημιουργήσουν μία βάση, στην οποία ο ΠΑΟΚ του μέλλοντος, να γεύεται ακόμα μεγαλύτερες χαρές ως απώτερο στόχο τις χαρές των τίτλων.

Ήταν μία πολύ δύσκολη σειρά κοντά σε ένα πολύ ποιοτικό αντίπαλο. Και στα δύο εντός έδρας παιχνίδια, οι παίκτες υπερέβαλλαν εαυτό. Ο Ράιλι έλειπε λόγω ενός απροόπτου προβλήματος και αυτό που κερδίζει ο ΠΑΟΚ τώρα, είναι ότι έχει δημιουργηθεί ένα σύνολο το οποίο όταν παίζει με συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή ομαδικά, όταν καταθέτει ψυχή και όταν ο ένας βρίσκεται στο πλάι του άλλου, δημιουργείται ένα κλίμα που φέρνει νίκες. Ακόμα, είναι το κλίμα που καλύπτει οποιαδήποτε αγωνιστική αδυναμία παρουσιαστεί. Συνολικά, αυτά νομίζω ότι ήταν τα κρίσιμα στοιχεία της σειράς με τον Προμηθέα. Θα πάρουμε χρόνο να ξεκουραστούμε, ελπίζουμε να επιστρέψουν οι τραυματίες μας και να μπούμε στη διαδικασία των επόμενων αγώνων».

Για την παρουσία του Τσιακμά και αν το περίμενε να βγει μπροστά σε ένα τέτοιο παιχνίδι: «Ο στόχος της ομάδας ήταν να δημιουργηθεί ένα σύνολο, στο οποίο ο καθένας θα έχει το ρόλο του και να μπορεί η ομάδα να καλύψει οποιαδήποτε δυσκολία. Οι παίκτες κάνουν το step up τους και από τέτοιες καταστάσεις, εκμεταλλευόμενη κάποια ευκαιρία. Η απουσία του Ράιλι έδωσε την ευκαιρία στον Τσιακμά και αυτός, ήταν έτοιμος να την πάρει. Πάντα πιστεύω στο σύνολο, ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων των παικτών. Στο τέλος, η ομάδα κερδίζει κι έχουμε καταφέρει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά στο να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις ομαδικά».

Για την είσοδο του ΠΑΟΚ στην τετράδα μετά από πέντε χρόνια και τη δική του δεύτερη σερί πρόκριση στους ημιτελικούς: «Αυτή η νίκη είναι μία νίκη του οργανισμού του ΠΑΟΚ. Όποιοι συμμετέχουμε, είμαστε αρωγοί της προσπάθειας του οργανισμού του ΠΑΟΚ. Άρα αν ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στα ημιτελικά μετά από 5 χρόνια, ο οργανισμός πιστώνεται την επιτυχία, ο πρόεδρος με την προσπάθεια που κάνει να φέρει τον ΠΑΟΚ στο δρόμο των τίτλων. Εμείς είμαστε χαρούμενοι που βοηθάμε το ισχυρό όνομα του ΠΑΟΚ. Που βοηθάμε τον πρόεδρο ο οποίος κάνει τιτάνια προσπάθεια, με τις νίκες αυτές, να μπορέσει να δει το μέλλον από καλύτερη γωνία.

Βρίσκομαι δεύτερη φορά στους ημιτελικούς. Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε την ευκαιρία κα την ομάδα. Θα μείνω στο ότι μου έδωσε την ευκαιρία. Έχω απεριόριστο σεβασμό για την ευκαιρία αυτή και την «άρπαξα».

Για το αν η συγκεκριμένη πρόκριση είναι επιτυχία για τον ΠΑΟΚ: «Το ότι βρισκόμαστε στην τετράδα, προέρχεται από το ότι δημιουργήσαμε στόχους και κατακτώντας που βάζαμε, αμέσως βάζαμε ον επόμενο. Δε θέσαμε κάτι μακροπρόθεσμο. Κάθε φορά μέσα από τη διαδικασία, από τη δουλειά μας, από την εξέλιξη και την πρόοδο, δημιουργούσαμε τον επόμενο στόχο. Εδώ φτάνουμε ότι επειδή στις 14 Φεβρουαρίου θέσαμε το στόχο να μπούμε στην τετράδα αλλά επειδή νωρίτερα, κατακτήσαμε τους στόχους που θέσαμε. Είναι δύσκολο, στη λογική ότι όσο κατακτάς το στόχο και θέτεις τον επόμενο μεγαλύτερο, ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας. Αυτήν τη στιγμή αυτό που κατακτήσαμε, είναι κάτι υπερβατικό».

Για την εικόνα του Φράνκε και την ενέργεια που έβγαλε στην άμυνα: «Είναι ένα παιδί που έχει υψηλό μπασκετικό IQ και παίρνει ενέργεια από την επίθεσή του. Τον επηρεάζει η επιθετική του ημέρα και στην άμυνα. Το δουλεύουμε μαζί του, προσπαθούμε να το βελτιώσουμε και για την ομάδα και για το μπασκετικό του χαρακτήρα. Με την απουσία του Ράιλι, υπήρχε μία εσωτερική συσπείρωση και όλοι κατάλαβαν ότι πρέπει να δώσουν το 100% και στην άμυνα και στην επίθεση».

Για το κίνητρο στη συνέχεια και τη σειρά που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό: «Αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά. Το να πούμε οτιδήποτε για πρόκριση του ΠΑΟΚ στους τελικούς, δε θα ήταν κάτι πραγματικό. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Δε θεωρούμε ότι η ομάδα τελείωσε το στόχο της. Υπάρχει και η τρίτη-τέταρτη θέση και θα πρέπει να φτιάξουμε ή να μονιμοποιήσουμε το χαρακτήρα που δείξαμε σήμερα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μεταγραφές-εκπλήξεις για δύο πρώην του ΠΑΟΚ

Σε Ζαλγκίρις και Νεπτούνας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ημέρα ανακοινώσεων ήταν η Πέμπτη, με δύο μεταγραφές που αποτέλεσαν έκπληξη, για δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ.

Ο Ντιμίτρι Ρίβερς, ο οποίος φόρεσε τα ασπρόμαυρα στα μέσα της σεζόν 2021-2022, έκανε πολύ καλή χρονιά στην Ιταλία με τη Σκαφάτι φέτος, (10.3π., 4.1 ριμπ.) και ήρθε η μεγάλη μετακίνηση στο τέλος της, με τη Ζαλγκίρις να ανακοινώνει την απόκτηση του και να μπαίνει στην τελική ευθεία για τη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος της Λιθουανίας.

Στην ίδια χώρα θα συνεχίσει την καριέρα του και ο Γιώργος Καμπερίδης! Ο 24χρονος γκαρντ, μετά από μία τριετία στον ΠΑΟΚ, αφέθηκε ελεύθερος… ελαφρά τη καρδία από την προηγούμενη τεχνική ηγεσία και βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην Καρδίτσα, στην οποία φέτος, είχε 5.8 πόντους και 39.8% στο τρίποντο σε 15.4 λεπτά συμμετοχής.

Ο Καμπερίδης θα συνεχίσει την καριέρα του ως το τέλος της σεζόν, στη Νεπτούνας, την οποία ανέλαβε πριν μερικές εβδομάδες ο Γιώργος Βόβορας, με τη λιθουανική ομάδα να ανακοινώνει και επίσημα την απόκτησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Πόρτερ και Φρίντρικσον στην κατάμεστη Τούμπα!

Βλέπουν από κοντά τη μεγάλη μάχη του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δίνει τη μεγάλη μάχη με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League αντιμετωπίζοντας στην Τούμπα την Κλαμπ Μπριζ.

Το «κάστρο» του Δικεφάλου είναι κατάμεστο με 30.000 κόσμο να δίνουν βροντερό παρών από νωρίς και να θέλουν να «σπρώξουν» τους παίκτες του Λουτσέσκου σε μια ιστορική πρόκριση.

Την τρομερή ατμόσφαιρα της Τούμπας βιώνουν από πρώτο χέρι και οι δύο παίκτες της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Κέβιν Πόρτερ JR και Έλβαρ Φρίντρικσον, που μαζί με τον κ. Χατζόπουλο βρίσκονται στο γήπεδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ