ΜΠΑΣΚΕΤ

«Κάθε παιχνίδι τελικός όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ»

Στο περίπτερο του Libero Media Group βρέθηκε πριν από λίγο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, όπου και παραχώρησε συνέντευξη στον Σταύρο Κόλκα,

Published

on

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Για τα επικείμενα πλέι οφ: “Θα πρέπει να αλλάξουμε λίγο το τσιπάκι, δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Παλεύουμε, τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια, προσπαθούμε να αλλάξουμε το μυαλό μας και να μπούμε στο Μάιο στα πλέι οφ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Άλλωστε, τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα, οι αντίπαλοί μας είναι υψηλού επιπέδου”.

Για το αν αλλάζουν οι συσχετισμοί λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός: “Θα μπορούσαν να αλλάξουν, αν είχαμε τις δυνατότητες να είμαστε αυτοί που έπρεπε να είμαστε. Οι συνθήκες δεν κατάλληλες, για να πάρουμε πλεονέκτημα έναντι του Ολυμπιακού. Έχουμε μείνει με 10 επαγγελματίες αθλητές, έχουμε έναν ξένο που δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τόσο ψηλά, πρέπει να δούμε ρεαλιστικά τι μπορούμε να καταφέρουμε και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας”.

Για το κίνητρο που έχει η ομάδα: “Το είπα και χθες, κρίνω την πορεία της ομάδας πραγματικά επιτυχημένη. Φτάσαμε σε έναν τελικό και διεκδικήσαμε πράγματα στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, σε μια περίοδο που είχαμε πολλά προβλήματα. Προπονούμαστε, παίζουμε αγώνες, είμαστε ο ΠΑΟΚ. Αυτό είναι από μόνο του ένα μεγάλο κίνητρο. ο καθένας από εμάς έχει τη δική του προσωπικότητα και τους δικούς του στόχους. Θέλουμε να πείσουμε όλα τα παιδιά, πως φορώντας τη συγκεκριμένη φανέλα, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, κάθε παιχνίδι είναι τελικός και πως πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτό είναι το κίνητρο”.

Για την γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ και που οδηγείται: “Το μπάσκετ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Από τη μία πλευρά βλέπουμε καινούργιους επενδυτές, ομάδες να αναπτύσσουν νέα δυναμική, όπως ο Προμηθέας, ο Ήφαιστος, ο Χολαργός, η ΑΕΚ που έχει επενδυτή. ΤΟ μπάσκετ αναπτύσσεται, αλλά υπάρχουν βέβαια και οι γνωστές παθογένειες, ορισμένες εκ των οποίων είναι θεσμικές. Στο θεσμικό κομμάτι λοιπόν χρειάζεται παρέμβαση. Εάν δεν υπάρξει παρέμβαση, θα ακροβατούμε σε ένα τεντωμένο σχοινί, όπως φέτος. Το φετινό πρωτάθλημα έχει αλλοιωθεί λόγω του Ολυμπιακού. Εφόσον λοιπόν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα και δεν επιστρέψει η κανονικότητα, θα έχουμε παρατράγουδα”.

Για το αν υπάρχει κρίση γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό: “Στο ποδόσφαιρο βλέπουμε φέτος μια κανονικότητα και δεν το λέω επειδή ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Βλέπω πως το επίπεδο είναι διαφορετικό, ακόμα και στη διαιτησία χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει φτάσει σε τέλειο επίπεδο. Στο ποδόσφαιρο έγιναν παρεμβάσεις, το μπάσκετ όμως βαδίζει σε ένα τεντωμένο σχοινί. Δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο, υπάρχουν πράγματα που είναι παγιωμένα αλλά πρέπει να αλλάξουν, από τη στιγμή που έχουν βρεθεί άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους. Εμείς βέβαια δεν έχουμε επενδυτή και είναι ξεκάθαρο πως χρειάζονται περισσότερα χρήματα από αυτά που μπορεί ο ΠΑΟΚ να διαθέσει αυτή τη στιγμή, για να μπορέσει να διεκδικήσει μεγάλα πράγματα”.

Comments

Trending