Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Αν υπήρχε μπασκετική αστυνομία…

Ο Νίκος Μοσχοβίτης προσπαθεί να βρει εξηγήσεις στα ανεξήγητα

Νίκος Μοσχοβίτης

Αν υπήρχε μπασκετική αστυνομία…

Φαίνεται πως έτσι θα πηγαίνει το μοτίβο στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Μία σεζόν θα γίνονται υπερβάσεις και την επόμενη, το ένα λάθος θα διαδέχεται το άλλο. Δεν είναι και λίγες οι ομοιότητες της φετινής, με αυτήν του 2021-2022, στην οποία ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατέληξε εκτός πλέι οφ αν και τότε, είχαν δαπανηθεί περισσότερα χρήματα για το αγωνιστικό. Είχε προηγηθεί η πέμπτη θέση του 2020-2021 όπως και τώρα, είχε προηγηθεί η τετράδα του 2022-2023…

Η σεζόν αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά αλήθεια, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι μπορεί αυτή η ομάδα να ΜΗΝ παίξει στα πλέι-άουτ, μετά και τη χθεσινή εμφάνιση-ήττα από την ΑΕΚ στο Παλατάκι; Θα είναι πραγματικά μεγάλη έκπληξη να τερματίσει έκτος αυτός ο ΠΑΟΚ. Και ίσως και να μην αξίζει να είναι εκεί, αφού η εικόνα του από την έλευση του 2024 και μετά, παρά τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει, δε λέει να βελτιωθεί.

Κάποια μικρά χαμόγελα, υπήρξαν στο πρώτο ημίχρονο χθες, όχι γιατί γινόταν κάτι το φοβερό, απλά γιατί η ομάδα όποτε έβρισκε την ευκαιρία, έτρεχε στο ανοιχτό γήπεδο. Βέβαια, για να το κάνεις αυτό 40 λεπτά, πρέπει να παίζεις και άμυνα και όταν ο αντίπαλος έχει 23 ασίστ για 11 λάθη και 68% (31/45) στα δίποντα, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, ότι έβρισκε… αεροδιαδρόμους για το καλάθι του ΠΑΟΚ. Οπότε, τα όποια χαμόγελα του πρώτου ημιχρόνου, κόπηκαν «μαχαίρι» με την εικόνα και το αποτέλεσμα του δεύτερου.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, το πως η έλευση του Κένταλ Σμιθ, έδωσε ακριβώς αυτά που έλειπαν σε αυτήν την ομάδα και η αποχώρηση του στη συνέχεια για τους γνωστούς λόγους, έχει φέρει τόσα λάθη σε επιλογές. Ίσως να δικαιώνονται εκ των υστέρων, όσοι εντός ομάδας μετά από εκείνη την επεισοδιακή Πρωτοχρονιά, σκέφτονταν το ενδεχόμενο να παραμείνει ο Αμερικανός και να επιστρέψει αφού ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο μάτι. Το τσουνάμι που έχει ακολουθήσει, δείχνει ότι μπορεί και να είχαν δίκιο.

Θέλει μεγάλη «τέχνη» για να συμβεί αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ και μοιάζει πολύ με τη σεζόν 2021-2022. Η ομάδα «χτίζεται» σε λάθος βάση το καλοκαίρι, παίρνεται απόφαση για διορθωτικές κινήσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν, σε συνεργασία με τον προπονητή και οι κινήσεις αυτές, όχι μόνο δεν αποδεικνύονται διορθωτικές, αλλά κάνουν και ακόμα χειρότερη την κατάσταση! Δηλαδή να φτιάξει ο Βρούτσης και μια μπασκετική αστυνομία, να πάνε οι συλλήψεις… γόνα!

Προφανώς και σε όλη αυτήν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ομάδα δε φταίει μόνο ένας. Οι περισσότεροι ρίχνουν την ευθύνη στον Φώτη Τακιανό, ο οποίος ήταν αυτός που αποφάσισε τόσο για τις επιλογές του καλοκαιριού, όσο και για τις κινήσεις που έγιναν για να διορθωθεί η κατάσταση, μεσούσης της σεζόν. Εδώ που τα λέμε, δεν έχουν και άδικο (όσον αφορά το μεγάλο μερίδιο ευθύνης), όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, με το εντυπωσιακό στα δικά μας τα μάτια, να είναι το πως οι τρεις που ήρθαν τελευταία (Τάουνς, Μίχαλακ, Γουΐλιαμς) για να αλλάξουν την εικόνα της, ουσιαστικά έχουν ελάχιστη επιρροή στο παιχνίδι. Αυτό κι αν δε σε στέλνει για τακούνια, αφού οι «καμπάνες» χτυπούσαν από τις καλοκαιρινές επιλογές.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία. Όταν ένας 55χρονος προπονητής, φτιάχνει για πρώτη φορά στην καριέρα του από το καλοκαίρι ομάδα, αυτό λέει πολλά. Το βλέπουμε στο παρκέ το γιατί. Σε αυτόν τον άνθρωπο, ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι έδωσε διετές συμβόλαιο και πλήρωσε όλο το φετινό, ακόμα και μη δεδουλευμένα χρήματα, για να τον αποδεσμεύσει. Ε, δε φταίνε πάντα οι άλλοι, τέταρτη χρονιά είναι η συγκεκριμένη διοίκηση στην ομάδα, τέταρτη χρονιά «ματώνουν» συγκεκριμένοι άνθρωποι από τη τσέπη τους…

Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, το να αλλάξει αυτήν την κατάσταση ο Στάθης Νεραντζάκης, μοιάζει με θαύμα. Και ίσως και ο ίδιος, να είναι κάτι παραπάνω από ρεαλιστής για τη διαχείριση του συγκεκριμένου ρόστερ, σε αυτό το σημείο της σεζόν.

Υ.Γ.: Μυρίστηκαν «αίμα» οι 500χιλιομετράκηδες και το έκαναν «λύσσα» το θέμα Σχίζα-γυμναστή ΑΕΚ. Όχι ότι η κατάσταση δεν ξέφυγε για λίγο, όχι ότι τελευταία στιγμή δεν αποφεύχθηκαν πολύ χειρότερα πράγματα. Υπάρχει καλή σχέση των ανθρώπων των δύο ομάδων και είναι κρίμα να χαλάσει για ένα τέτοιο, πραγματικά άσχημο σκηνικό.

Υ.Γ. 2: Είναι δυνατόν να είσαι στην άλλη άκρη του κόσμου, να έχεις «εξαφανιστεί» όλο το προηγούμενο διάστημα και μετά τη χθεσινή ήττα, να στέλνεις το τελικό σκορ ειρωνικά; Κρίμα. Πολύ…

Υ.Γ. 3: 4 χρόνια κιόλας ρε «μεγάλε». Πότε πέρασαν γαμώτο…

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Ο 7ος ξένος που μένει εκτός με Mαρούσι

Πάρθηκε η απόφαση από τον Στάθη Νεραντζάκη για το σημερινό παιχνίδι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Μαρούσι, για την τελευταία αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League, και ως γνωστόν ο Στάθης Νεραντζάκης θα πρέπει να αφήσει έναν ξένο εκτός αποστολής, μιας και έχει στα χέρια του επτά και δικαίωμα να δηλώσει έξι.

Την αποστολή ακολουθούν οι Φρίντρικσον, Γουίλιαμς, ΜακΝίς, Άλστον, Μίχαλ Μιχάλακ και φυσικά ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ. Εκτός, λοιπόν, θα μείνει ο Μαρκές Τάουνς.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν κανονικά στην αποστολή την προηγούμενη αγωνιστική στα Άνω Λιόσια, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την ΑΕΚ, με τον Σέσιλ Γουίλιαμς να μένει εκτός από εκείνο το παιχνίδι.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Για πάντα στο μυαλό μας…»

Η ανάρτηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ τη μέρα της δολοφονίας του Νάσου Κωνσταντίνου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

Με ανάρτηση στα social media, το μπασκετικό τμήμα του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο οπαδό της ομάδας, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από επτά χρόνια σε ηλικία 24 ετών.

«Επτά χρόνια χωρίς το Νάσο. Για πάντα στο μυαλό μας. Αθάνατος», έγραψε χαρακτηριστικά η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco στα social media.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: «Τελικός» κόντρα στο Μαρούσι για μία θέση στα Play off

Σημαντικό παιχνίδι για τον «Δικέφαλο» στο PAOK Sports Arena.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο PAOK Sports Arena θα δώσει ο ΠΑΟΚ mateco την τελευταία και πιο σημαντική μάχη για την συμμετοχή του στα πλέι οφ της Stoiximan Basket League.

Το σημερινό παιχνίδι (27/4 στις 20:15) απέναντι στο Μαρούσι, θα κρίνει και το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και αυτό που χρειάζεται η ομάδα μας είναι να κερδίσει και να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά η αναμέτρηση έχει τον χαρακτήρα τελικού, δεδομένου ότι ο νικητής θα είναι αυτός που θα περάσει στα πλέι οφ και με αυτήν ακριβώς την λογική συνεχίστηκε και χθες η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων». Ο Σταύρος Σχίζας, που ταλαιπωρήθηκε από θλάση στο γαστροκνήμιο, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και δεν θα είναι στη διάθεση του κόουτς Στάθη Νεραντζάκη.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ mateco για τον αγώνα με το Μαρούσι ολοκληρώθηκε με την απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ