Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Τρεις «νέοι», ελάχιστη επιρροή

Τάουνς, Μίχαλακ και Γουΐλιαμς ακόμα ψάχνονται

Νίκος Μοσχοβίτης

ΠΑΟΚ: Τρεις «νέοι», ελάχιστη επιρροή

Μετά από εκείνη τη νίκη στην παράταση επί του Λαυρίου στο Παλατάκι, υπήρχε έντονος προβληματισμός. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν να στηριχθεί ο Φώτης Τακιανός και να προχωρήσει η ομάδα σε αλλαγές στο ρόστερ. Λορίνας Μπελιάουσκας και Άντριου Χάρισον, αποτέλεσαν παρελθόν, Μάρκες Τάουνς, Σίσιλ Γουΐλιαμς και Μίχαλ Μίχαλακ ήρθαν, προκειμένου με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους, να βελτιώσουν την κακή εικόνα της ομάδας.

Τι έχουν καταφέρει μέχρι τώρα; Ελάχιστα πράγματα… Ο γκαρντ από τη Δομινικανή Δημοκρατία, έχει 13.2 πόντους μ.ο. σε πέντε παιχνίδια μεν, για να πάει στο καλάθι όμως, πρέπει να έχει ανοικτό διάδρομο. Αλλιώς δύσκολα μπορεί να ευστοχήσει. Ο Τάουνς έχει μέχρι στιγμής, 2/12 τρίποντα.

Ο Γουΐλιαμς, στα τρία ματς που αγωνίστηκε, είχε 9.6 πόντους και 6.3 ριμπάουντ, ενώ χθες «θυσιάστηκε» ως 7ος ξένος, αφού ελλείψει Μαργαρίτη, ο Γκίλμορ μπήκε στη 12άδα. Ο Αμερικανός, έχει σουτάρει 2/9 τρίποντα

Ο Μίχαλακ, επίσης σε τρία παιχνίδια, έχει 8.6 πόντους μ.ο., με 2/12 σουτ τριών πόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πολωνός στο διάστημα της διακοπής, έπαιξε με την εθνική ομάδα της πατρίδας στα προκριματικά του Eurobasket, έχοντας 10 πόντους κόντρα στη Λιθουανία και 20 κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία…

Συνολικά, οι τρεις τους, σουτάρουν με μόλις 20% στο τρίποντο, έχοντας 7 εύστοχα σε 35 προσπάθειες. Αν υπάρχουν κάποια μικρά διαστήματα, με συγκεκριμένο τρόπο, που ο Τάουνς έχει μια επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας, Μίχαλακ και Γουΐλιαμς, παρότι υπάρχει ανάγκη για άμεση βοήθεια, ακόμα ψάχνονται.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: «Τελικός» κόντρα στο Μαρούσι για μία θέση στα Play off

Σημαντικό παιχνίδι για τον «Δικέφαλο» στο PAOK Sports Arena.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο PAOK Sports Arena θα δώσει ο ΠΑΟΚ mateco την τελευταία και πιο σημαντική μάχη για την συμμετοχή του στα πλέι οφ της Stoiximan Basket League.

Το σημερινό παιχνίδι (27/4 στις 20:15) απέναντι στο Μαρούσι, θα κρίνει και το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και αυτό που χρειάζεται η ομάδα μας είναι να κερδίσει και να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά η αναμέτρηση έχει τον χαρακτήρα τελικού, δεδομένου ότι ο νικητής θα είναι αυτός που θα περάσει στα πλέι οφ και με αυτήν ακριβώς την λογική συνεχίστηκε και χθες η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων». Ο Σταύρος Σχίζας, που ταλαιπωρήθηκε από θλάση στο γαστροκνήμιο, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και δεν θα είναι στη διάθεση του κόουτς Στάθη Νεραντζάκη.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ mateco για τον αγώνα με το Μαρούσι ολοκληρώθηκε με την απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαιτητής Εuroleague στη… φάκα για κλέψιμο σε duty free!

H κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον Ματέι Μπολτάουζερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Απίστευτο δημοσίευμα στη Σερβία από την ιστοσελίδα «Republika.rs», η οποία αναφέρει ότι στις 5/12, ο Σλοβένος διαιτητής, Ματέι Μπολτάουζερ, συνελήφθη» από κάμερα ασφαλείας να κλέβει μία κολόνια αξίας 221 ευρώ, από κατάστημα σε αεροδρόμιο «Νikola Tesla», του Βελιγραδίου!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμέτρηση της Παρτίζαν με τη Μονακό, με τον έμπειρο διαιτητή συνελήφθη στη συνέχεια από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας ένα πρόστιμο ύψους περίπου 256 ευρώ.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον Σλοβένο, ο οποίος δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτό. Λυπάμαι. Δε μπορώ να μιλήσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι διαιτητές στο ΠΑΟΚ – Μαρούσι

Ποιοι ορίστηκαν στο Παλατάκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο το Μαρούσι στο Παλατάκι (20:15, ΕΡΤ 3), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι άουτ, με το νικητή του αγώνα αυτού, να παίρνει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τα τρία αυριανά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:

Γ. Μπουρούσης 20.15 Καρδίτσα-ΑΕΚ Μαλαμάς-Λουλουδιάδης-Σπυρόπουλος (Μανάσης)

ΠΑΟΚ 20.15 ΠΑΟΚ-Μαρούσι Πουρσανίδης Γ.-Καρπάνος-Μπακάλης (Παπαδόπουλος Νικ.)

Απόλλων Π. 20.15 Απόλλων Π.-Λαύριο Λόρτος-Μαρτινάκος-Αγγελής (Θεοδωρόπουλος Γ.-Σπυρόπουλος Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ