ΜΠΑΣΚΕΤ

Το ντεμπούτο του Πέτζα στην Α1!

Φόρεσε για πρώτη φορά τα "ασπρόμαυρα" στις 27 Οκτωβρίου 1994, προλαβαίνοντας να καταγράψει ένα σουτ το οποίο ήταν… air ball! Έναν χρόνο μετά, ήρθε η στιγμή που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και στην Α1.

Published

on

Ο λόγος για τον Πέτζα Στογιάκοβιτς, τον οποίο ο ΠΑΟΚ απόκτησε σε ηλικία 16 ετών από τον Ερυθρό Αστέρα το καλοκαίρι του 1993, έναντι 800 χιλιάδων δολαρίων.

Στις 27 Οκτωβρίου 1994 και μετά από έναν χρόνο αναμονής, αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Δικεφάλου, στο παιχνίδι με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ για την Ευρωλίγκα. Στην πεντάλεπτη συμμετοχή του, έκανε ένα σουτ το οποίο… δεν βρήκε καν στεφάνι! 

Έναν χρόνο μετά, δηλαδή δύο χρόνια μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, ο… Πέτρος Κίνης όπως ήταν το όνομά του στο πρώτο διάστημα της θητείας του στον ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνα της Α1.

Το ημερολόγιο έδειχνε 18 Νοεμβρίου 1995, δηλαδή σαν σήμερα πριν από 21 ολόκληρα χρόνια. Κόντρα στον Ηρακλή στο Ιβανώφειο, ο Στογιάκοβιτς πέτυχε 24 πόντους στην ήττα του ΠΑΟΚ με σκορ 87-79. Ως το τέλος της σεζόν έπαιξε σε 31 παιχνίδια πρωταθλήματος και σημείωσε 523 πόντους και ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Πρέλεβιτς…

Comments

Trending