ΜΠΑΣΚΕΤ

Χωρίς πίεση, αλλά με τρεις σερί ήττες στο Λαύριο

Ο ΠΑΟΚ έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία και το απόγευμα του Σαββάτου, ψάχνει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, κόντρα στο Λαύριο.

Published

on

Μια ομάδα που μετά από όσα φοβερά και τρομερά έγιναν πέρσι, πήρε τη θέση της Κύμης παραμένοντας στη Basket League και πολλοί στην αρχή, τη θεωρούσαν φαβορί για υποβιβασμό. Μετά από 10 αγωνιστικές όμως, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, είναι στην έκτη θέση με ρεκόρ 5-5, έχοντας καταφέρει να κερδίσει στις πρώτες αγωνιστικές, στις έδρες του Ιωνικού και του Κολοσσού, ενώ έχει επικρατήσει και στην έδρα του Πανιωνίου.

Στη δική της έδρα, έχει κερδίσει Ήφαιστο και Ρέθυμνο, αλλά στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, μετράει ισάριθμες ήττες. Βέβαια, στις αγωνιστικές αυτές, αντιμετώπισε κατά σειρά, ΑΕΚ εντός, Ηρακλή εκτός και Προμηθέα εκτός, οπότε οι ήττες αυτές, μάλλον ήταν εντός προγράμματος.

Αναμενόμενα, ο Χρήστος Σερέλης, βασίζει πολλά στους Αμερικανούς του, με τον ΝτεΚόζι να είναι ο πρώτος σκόρερ του Λαυρίου, με 11,9 πόντους μ.ο. αλλά και 5,1 ριμπάουντ. Τον ακολουθεί ο Ουότσον, με 10,8 πόντους και το πολύ καλό, 43,9% στο τρίποντο. Άλμαν με 9,3 και Ντάιμ 8,2 έχουν κι αυτοί, αρκετά σημαντικό ρόλο, ενώ οι Έλληνες, Μουράτος, Κουζέλογλου και Μαστρογιαννόπουλος, έχουν το δικό τους χρόνο στο ροτέισον.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει μάθει από τα λάθη του, σε ανάλογα εκτός έδρας παιχνίδια φέτος, καλείται να δείξει επιτέλους σοβαρό πρόσωπο μακριά από το Παλατάκι και να ελέγξει αυτός το ρυθμό στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει θεωρητικά, δεδομένης της επιβάρυνσης του μικρού του ρόστερ, από τα τελευταία παιχνίδια.

Η ανάγκη για νίκη, όμως, οφείλει να καλύψει οποιαδήποτε επιβάρυνση…

Comments

Trending