Παγκόσμιο Κύπελλο

ΕΡΤ: «Διαθέσαμε το μεγαλύτερο ποσό για το Μουντιάλ…»

Η ΕΡΤ πήρε θέση για το θέμα της τηλεοπτικής μετάδοσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Published

on

Η δεύτερη μέρα μεταδόσεων της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, είχε… παρατράγουδα, αφού η πλατφόρμα του ΑΝΤ1+ δε μετέδωσε ποτέ το Αγγλία-Ιράν και στη συνέχεια, το παιχνίδι της Ολλανδίας με τη Σενεγάλη, μεταδόθηκε κανονικά από τον τηλεοπτικό σταθμό, παρότι στο αρχικό πρόγραμμα, ήταν να μεταδοθεί από τη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι η δική της πρόταση ήταν η καλύτερη οικονομικά στην ιστορία της, αλλά το Παγκόσμιο Κύπελλο, κατέληξε αλλού.

Αναλυτικά όσα αναφέρει… «Η ΕΡΤ, στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε τον Μάιο του 2021, διέθεσε το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ από τη δημόσια τηλεόραση για να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα του Μουντιάλ του Κατάρ και να μεταδώσει ελεύθερα όλους τους αγώνες στα τρία κανάλια της, όπως γινόταν πάντα. Ωστόσο, για πρώτη φορά η FIFA αποφάσισε αιφνιδιαστικά να υπάρξει στην Ελλάδα και εναλλακτικός διαγωνισμός, στον οποίο μπορούσαν να μετέχουν και συνδρομητικές πλατφόρμες συνεπωμιζόμενες, έτσι, το συνολικό κόστος με τα ιδιωτικά κανάλια και αποκλείοντας για πρώτη φορά το σύνολο των τηλεθεατών από τη δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες μεταδόσεις αγώνων.

Η ΕΡΤ, στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε τον Μάιο του 2021, διέθεσε το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ από τη δημόσια τηλεόραση για να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα του Μουντιάλ του Κατάρ και να μεταδώσει ελεύθερα όλους τους αγώνες στα τρία κανάλια της, όπως γινόταν πάντα. Ωστόσο, για πρώτη φορά η FIFA αποφάσισε αιφνιδιαστικά να υπάρξει στην Ελλάδα και εναλλακτικός διαγωνισμός, στον οποίο μπορούσαν να μετέχουν και συνδρομητικές πλατφόρμες συνεπωμιζόμενες, έτσι, το συνολικό κόστος με τα ιδιωτικά κανάλια και αποκλείοντας για πρώτη φορά το σύνολο των τηλεθεατών από τη δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες μεταδόσεις αγώνων».

Comments

Trending