Παγκόσμιο Κύπελλο

Ινφαντίνο: “Γιατί όχι ξανά Μουντιάλ στη Μέση Ανατολή;”

Η ικανοποίηση και το μήνυμα με φόντο το μέλλον

Published

on

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο έκανε τον δικό του απολογισμό με αφορμή το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου κι έστειλε μήνυμα, με φόντο το μέλλον.

Ο Ιταλοελβετός πρόεδρος της FIFA, τοποθετήθηκε για τη φημολογία που υπάρχει ενόψει του Μουντιάλ του 2030, καθώς πολλοί υποστηρίζουν πως η Σαουδική Αραβία θα υποβάλει αίτημα συνυποψηφιότητας με την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Επισκέφθηκα τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, αλλά και πολλές άλλες χώρες, που είναι θαυμάσιες. Η απόφαση για το Μουντιάλ του 2030 θα ληφθεί στη Σύνοδο της FIFA το 2024. Έχουμε χρόνο μπροστά μας. Ως πρόεδρος της FIFA, ελπίζω πως θα προκύψουν πολλές υποψηφιότητες. Όσο πιο πολλές υποψηφιότητες, τόσο μεγαλύτερος ανταγωνισμός.

Το γεγονός αυτός θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στο ποδόσφαιρο και θα ωθήσει κάθε υποψηφιότητα στο να πράξει το καλύτερο. Για το εάν θα γίνει ξανά στη Μέση Ανατολή το Μουντιάλ; Γιατί όχι. Το Μουντιάλ του Κατάρ ήταν πολύ επιτυχημένο και οι φίλαθλοι απόλαυσαν την ατμόσφαιρα της Μέσης Ανατολής. Είμαι πεπεισμένος πως όλοι θα μπορούν να επιστρέψουν εδώ και να επισκεφθούν και άλλα μέρη“, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ινφαντίνο.

Comments

Trending