ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι… σερβιτόροι του ΠΑΟΚ

Μετά από εφτά αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τον Δικέφαλο από το ξεκίνημα της σεζόν να έχει σημειώσει σε όλες τις διοργανώσεις 18 γκολ.

Published

on

Στους σκόρερ -φυσικά- ξεχωρίζει ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που έχει φτάσει αισίως τα εφτά γκολ, όμως για να φτάσουν οι “ασπρόμαυροι” στο γκολ, υπάρχουν και οι παίκτες που αναλαμβάνουν το ρόλο του “σερβιτόρου”.

Σε αυτή την κατηγορία ξεχωρίζουν οι ακραίοι του ΠΑΟΚ που έχουν μοιράσει συνολικά 12 ασίστ, με τους κεντρώους να ακολουθούν με τρεις.

Ξεχωρίζει ο Μάτος

Πρώτος σε ασίστ για τον ΠΑΟΚ μέχρι τώρα στη σεζόν είναι ο Λέο Μάτος, με τον Βραζιλιάνο ακραίο μπακ να προσθέτει την 4η ασίστ του στο ματς με την Λαμία την Κυριακή, με την κεφαλιά – πάσα που έβγαλε στον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ο 31χρονος δεξιός οπισθοφύλακας έχει παράλληλα και δύο γκολ, όμως την φετινή σεόν ξεχωρίζει για την δημιουργικότητα του και τις εξαιρετικές συνεργασίες που βγάζει με Βιεϊρίνια και Τζάλμα Κάμπος.

Οι… υπόλοιποι

Στις ασίστ ακολουθούν τον Μάτος με δύο ο Γκόικο Τσίμιροτ, ο Τζάλμα Κάμπος, ο Δημήτρης Πέλκας και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ενώ από μια έχουν ο Δημήτρης Λημνιός και ο Μαουρίτσιο.

Μια ασίστ έχει και ο Πέδρο Ενρίκε, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται πλέον στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, έχοντας παραχωρηθεί με την μορφή του δανεισμού στην Καραμπάγκ.

Όπως προκύπτει από τους αριθμούς, ο Δικέφαλος την φετινή σεζόν δίνει μεγάλο βάρος στην επιθετική του ανάπτυξη από τα πλάγια, με τους παίκτες του άξονα να έχουν τον δικό τους ρόλο στην σωστή κυκλοφορία της μπάλας.

Comments

Trending