ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

"Ένας χρόνος, μία ήττα και μία ισοπαλία! Πιθανόν, ναι, για τους γύρω μας να είμαστε σε κρίση…". Τάδε έφη, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Published

on

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τα είπε όλα! Από το βράδυ της Πέμπτης και μετά, πολλά γράφτηκαν και πολλά ειπώθηκαν για τον ΠΑΟΚ της… κρίσης, για τον ΠΑΟΚ που “καιγόταν” για αποτέλεσμα και θέαμα, για τον ΠΑΟΚ που έπρεπε να αποδείξει πράγματα στον αγωνιστικό χώρο της Λιβαδειάς.

Να αποδείξει πράγματα ο ΠΑΟΚ, που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, που πριν από το σημερινό παιχνίδι είχε ρεκόρ 12 νίκες και 1 ισοπαλία σε 13 αγώνες και ήταν στο +8 από τον δεύτερο, Ολυμπιακό.

Ο “Δικέφαλος” λοιπόν, το έκανε και αυτό, μπήκε σήμερα αποφασισμένος στο παιχνίδι με τους Βοιωτούς, έδειξε με το… καλημέρα τις προθέσεις του, είχε σπουδαίες ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μπίσεσβαρ -που ήταν ο γνωστός και αγαπημένος Μπίσεσβαρ- και κάπου εκεί, ήρθε ο Πρίγιοβιτς να βάλει την υπογραφή με μεγάλα γράμματα, σε ένα ακόμη τρίποντο.

Τι να πει κανείς για αυτόν τον παίκτη; Γκολ-ποίημα, γκολ-μαγεία. Ο Ζαμπά του έβγαλε ωραία μπαλιά, ο Σέρβος ζύγισε το πόδι του, δεν το σκέφτηκε και ιδιαίτερα και το κοντέρ έγραψε το γκολ Νο9 και… συνεχίζει!

Και ο Σέρβος, δίνει τη σκυτάλη στον Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός έχει μία απίστευτη ικανότητα να κάνει το οτιδήποτε να μοιάζει απλό. Έτσι και τώρα, πλασέ στη γωνία, 0-2 και στα… κάγκελα! Έξαλλοι πανηγυρισμοί, πρόσωπα που έδειχναν σίγουρα, πρόσωπα που έδειχναν αποφασισμένα για το 13/14.

Το γκολ του Ζησόπουλου, ήρθε λίγο να… ταράξει την ηρεμία του ΠΑΟΚ και σίγουρα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, το γεγονός ότι γνωρίζοντας πως ο Λεβαδειακός μπορούσε να απειλήσει μόνο από στατικές φάσεις, του δόθηκαν πολλές ευκαιρίες με φάουλ γύρω από την περιοχή, ωστόσο οι “ασπρόμαυροι” έδειξαν καθαρό μυαλό και ψυχραιμία, διαχειρίστηκαν έξυπνα το χρόνο στο τέλος και “κλείδωσαν” ένα υπερπολύτιμο τρίποντο.

Κι αν θέλουμε να σταθούμε ατομικά σε συγκεκριμένους παίκτες, ο Μπίσεσβαρ θύμισε τον παλιό, καλό Μπίσεσβαρ, ο Πρίγιοβιτς ήταν και πάλι “εκτελεστής”, ενώ ο Ουάρντα έδειξε επιτέλους κομμάτι του ταλέντου του, όντας αυτή τη φορά συμμετοχικός -μέχρι ένα βαθμό- και ίσως πιο σοβαρός από ποτέ.

Η δουλειά έγινε και σήμερα για τον ΠΑΟΚ και η επόμενη μέρα έχει… άλλα δύο παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ καλείται την Πέμπτη να “τσεκάρει” και τη θέση του στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου, ενώ ο πρώτος γύρος κλείνει την επόμενη Κυριακή στην Τούμπα, υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Είτε θες να πεις ότι ο ΠΑΟΚ έδωσε απαντήσεις, είτε θες να πεις ότι πήρε μία ακόμη απλή νίκη, είτε το βλέπεις σαν… μία ακόμη μέρα στη δουλειά, το 13/14 είναι γεγονός, το +8 από τον δεύτερο, Ολυμπιακό παραμένει και ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το φινάλε ενός γύρου που μοιάζει… ολόκληρη χρονιά, αλλά έχουμε ακόμη…

Υ.Γ.1 Δυστυχώς η πρώτη εκτίμηση για τον Βέρνμπλουμ, επιβεβαιώθηκε και μετά το παιχνίδι, με τον Μανώλη Παπακώστα να κάνει λόγο για 4-5 μήνες απουσίας. Η στάση του Σουηδού είναι για… σεμινάριο και πραγματικά αξίζει να διαβάσεις το μήνυμα του, ενώ φυσικά όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι στο πλευρό του και τον περιμένει πίσω πιο δυνατό.

Υ.Γ. 2 Μάλλον θα πανηγύρισαν πολλοί σήμερα στο δοκάρι του Μπίσεσβαρ. Μειώθηκε η διαφορά στη συγκεκριμένη… βαθμολογία. Το λες κι επιτυχία!

Comments

Trending