Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μεγάλη Τρίτη για τον ΠΑΟΚ

Η τελευταία μέρα για Πρίγιοβιτς και τα σημαντικά παιχνίδια σε μπάλα και μπάσκετ

Editorial

Μεγάλη Τρίτη για τον ΠΑΟΚ

Τι άλλο να γραφθεί για την υπόθεση Πρίγιοβιτς; Πραγματικά…

Όλα είναι ξεκάθαρα. Όποιος είναι ΠΑΟΚ αντιλαμβάνεται. Αν δεν είσαι, μπορεί και να αναρωτιέσαι δημοσίως: «Τι θα διαλέξει ο ΠΑΟΚ; Τον παίκτη ή τα λεφτά;»

Ο Σαββίδης που εκφράζει τον ΠΑΟΚ και φυσικά αποφασίζει, επιθυμεί διακαώς να τον κρατήσει. Δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να χάσει αυτή τη μάχη χωρίς να… τη δώσει. Δεν είναι εγωιστικό το θέμα. Ο Πρίγιοβιτς εγγυάται με την παρουσία του και τα γκολ του ότι είναι πολυτιμότατος για την ομάδα.

Από εκεί και πέρα, αν κάποιος ακόμη δεν κατάλαβε ποιος είναι ο πρώτος και πολύ μεγάλος και αδιαπραγμάτευτος στόχος της ομάδας του ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο, τότε πραγματικά είναι εξωγήινος.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν όφειλε και οφείλει να κάνει τα πάντα για να διευκολύνει την πορεία προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το ότι αυτό (κατά την προσωπική μου άποψη μια και αρκετοί παρεξηγήθηκαν προχθές με κάτι άλλο που έγραψα για το τι πιστεύει η πλειοψηφία) δεν γίνεται όσο καλύτερα μπορούσε, ΔΕΝ σημαίνει ότι κάθε μέρα ο ΠΑΟΚ θα αργεί, θα ολιγωρεί και θα δυσχεραίνει το έργο του, που έτσι και αλλιώς προσπαθούν να το γεμίσουν με εμπόδια και όλοι οι αντίπαλοί του.

Βλέπω ότι μετά το βίντεο με τον τύπο που τον καλωσορίζει σε αυτούς που είναι προτελευταίοι στη Σαουδική Αραβία και παίζουν μπάλα στους 40 βαθμούς, αφού προπονούνται μόνο βράδυ σταματώντας την προπόνηση και για να προσευχηθούν, μετά το βίντεο λοιπόν, οι πιο πολλοί ΠΑΟΚτσήδες τον αποχαιρετούν με μία πικρία. Θα δούμε αύριο…

Στη διαπραγμάτευση ο Σαββίδης είναι δυνατός. Θα τελειώσει όμως αυτή η υπόθεση και εκτιμώ ότι μετά από αυτή την κρίση, θα ξεπεραστούν οριστικά και άλλες εκκρεμότητες.

Στις 17:00 έχουμε Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ. Προφανώς και το παιχνίδι έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Αλίμονο αν υποτιμηθεί ο οποιοσδήποτε αγώνας. Η Λίβερπουλ απόψε αποκλείστηκε από το κύπελλο και δεν ξέρω ακόμη κι εκεί με αυτή την κουλτούρα να τους λένε: «Δεν πειράζει αφού έχουμε το πρωτάθλημα». Όταν χάνεται στόχος για τέτοιες ομάδες, η αποτυχία είναι μεγάλη και πρέπει να καταγράφεται-προβληματίζει. Όπως δηλαδή έγινε και με τον ΠΑΟΚ όταν έχασε την Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο αγώνας Αστέρας-ΠΑΟΚ είναι για το πρωτάθλημα ο σημαντικότερος που δίνει ο ΠΑΟΚ. Αυτό το ματς γίνεται την Κυριακή και όπως αναφέραμε πιο επάνω… “ο ΠΑΟΚ οφείλει να κάνει τα πάντα για να διευκολύνει την πορεία του προς το πρωτάθλημα, αυτή την εβδομάδα λοιπόν πρέπει να κάνει τα πάντα για να πάει δυνατός στην Τρίπολη”.

* Ο ΠΑΟΚ δίνει αγώνα μπάσκετ αύριο. Στις 19:30 μπορεί και να παίζει την πρόκριση με την Χαποέλ Χολόν σε αγώνα που έχει πολλαπλή σημασία. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη για πολλούς λόγους, ενώ στο γήπεδο θα έχει και αρκετούς φίλους των Ισραηλινών που θα ταξιδέψουν από την πόλη τους. Το ματς είναι πολύ δύσκολο, αλλά και πολύ-πολύ ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ