Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν τα λες καλά Μανόλο…

Συνέντευξη σε ισπανική ιστοσελίδα παραχώρησε ο Μανόλο Χιμένεθ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αναλώθηκε στο περσινό ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Φυσικά, ο Ισπανός προπονητής της ΑΕΚ είπε τα πράγματα όπως ήθελε, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων παραδέχθηκε πως… όλη η Αθήνα ήταν πέρσι ενωμένη!

Στέργιος Αναστασιάδης

Δεν τα λες καλά Μανόλο…

Συγκεκριμένα, ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στην ιστοσελίδα www.coachesvoice.com, με τις πρώτες του δηλώσεις να είναι: “Είχα στείλει τους ποδοσφαιριστές μου στα αποδυτήρια, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο περιτριγυρισμένος από σωματοφύλακες.

Αντιληφθήκαμε ότι είχε όπλο όταν φωτογραφίες του περιστατικού έφτασαν στα κινητά μας. Εκείνη τη στιγμή σκεφτήκαμε: “Φαντάσου, πάνω στον θυμό του, να το βγάλει έξω. Περάσαμε τρεις ώρες στα αποδυτήρια, ευτυχώς η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων ήταν πολύ καλή και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. 

Ακόμα αναρωτιέμαι πως έγινε τέτοιο πράγμα. Η απάντηση ωστόσο δεν είναι εύκολη. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ, έχει να κάνει με προηγούμενα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός είναι το κλαμπ με το μεγαλύτερο μπάτζετ, η ομάδα που έχει κυριαρχήσει την τελευταία δεκαετία. Στον ΠΑΟΚ προέκυψε ένας πολύ φιλόδοξος πρόεδρος, που αποφάσισε να κάνει μία μεγάλη επένδυση για να γίνει ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής Ελλάδας. Όμως, ένας αντίπαλος που δεν περίμενε, έκανε την εμφάνισή του. Εμείς. 

Στην ΑΕΚ απαντήσαμε σε αυτό, χωρίς να έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ, με πολύ δουλειά πίσω απ΄ όλα. Δεν αγοράσαμε τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές, αλλά τους καλύτερους  στην καλύτερη τιμή.

Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα καλά, στο πρώτο παιχνίδι μας με τον ΠΑΟΚ μείνανε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Αραούχο. Παρόλα αυτά, πήραμε τη νίκη και από εκείνη τη στιγμή ήμασταν πάντα τρεις βαθμούς πάνω από αυτούς” τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ, ξεχνώντας προφανώς πως στο παιχνίδι που αναφέρθηκε, αποβλήθηκε ο Κάρλος Ζαμπράνο λίγα λεπτά μετά την αποβολή του Αραούχο.

Συνεχίζοντας, είπε: “Στο παιχνίδι της Τούμπας, οι δύο ομάδες βρίσκονταν στο μηδέν, ένα αποτέλεσμα που είχε αξία για εμάς, μέχρι που δεχθήκαμε ένα γκολ στις καθυστερήσεις. Όμως, ο διαιτητής σταμάτησε ένα δευτερόλεπτο και πήγε στο πλάι για να μιλήσει με τον βοηθό του. Μετά από αρκετά λεπτά, ο διαιτητής αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ με υπόδειξη οφσάιντ. Εκεί επενέβη ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως αυτή η εικόνα δεν αντιπροσωπεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική κοινωνία”.

Από εκεί και πέρα, ο Μανόλο Χιμένεθ αναφέρθηκε στο ισπανικό ποδόσφαιρο και στην έως τώρα πορεία του και περιέγραψε το τι ακολούθησε στην ΑΕΚ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, χωρίς φυσικά να πει ούτε… κόμμα για το ότι ο τίτλος κρίθηκε στα δικαστήρια, ωστόσο παραδέχθηκε πως… όλη η Αθήνα ήταν ενωμένη, λέγοντας:  

“Ακόμα και οπαδοί άλλων ομάδων της πόλης, όπως του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, με σταματούσαν για να μου δώσουν συγχαρητήρια. Γι΄ αυτό μου κόστισε τόσο που άφησα την Αθήνα πέρσι το καλοκαίρι. Η απόφασή μου δεν είχε να κάνει ούτε με οικονομικούς λόγους ούτε με αυτά που έγιναν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ” τόνισε μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκονγκ: «Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός»

Ο Νιγηριανός μίλησε για το πώς ξεκίνησε ως φορ αλλά κατέληξε στόπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε να αγωνίζεται ως επιθετικός, αλλά κατέληξε κεντρικός αμυντικός μίλησε σε συνέντευξή του ο Γουίλιαμ Τροστ - Έκονγκ.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα πάντα επιθετικός, εκεί με τοποθετούσαν. Μου άρεσε να σκοράρω είναι κάτι ιδιαίτερο το να σκοράρεις γκολ και τα συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ονειρευόμουν να είμαι επιθετικός. Όταν μεγάλωσα λόγω της δύναμης και του όγκου μου άρχισα να γίνομαι αμυντικός, αλλά νομίζω πως επειδή ξέρω πως σκέφτονται οι επιθετικοί αυτό μου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Σκέφτομαι πάντα τι έκανα εγώ όταν ήμουν φορ. Είχα τρομερά είδωλα όπως ο Στίβεν Κέσι και ο Γιόσεφ Γιόμπο και αυτοί με έκαναν να γίνω στόπερ»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στη Θεσσαλονίκη για Έκονγκ ο Γκίσο

Μια ξεχωριστή επίσκεψη για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Νιγηρίας, Ιμπραϊμ Μούσα Γκίσο για να συναντηθεί με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ.

Αντικείμενα της συζήτησης που είχαν, ήταν τόσο οι αγώνες με Νότια Αφρική και Δημοκρατία του Μπενίν, όσο και οι τραυματισμοί των Σιμόν και Σανούσι που φαντάζει αδύνατο να επανέλθουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς πριν τα Προκριματικά Κυπέλλου FIFA.

Όσον αφορά τον Έκονγκ, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει αισιόδοξος ότι σύντομα θα επιστρέψει και θα είναι σε θέση να βοηθήσει την πατρίδα του.

«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο γρασίδι με την μπάλα και είναι θέμα ημερών να επανέλθω στην ομάδα» είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, προσθέτοντας:

«Πλέον όλη μου η προσοχή είναι στο να επιστρέψω καλύτερος από ποτέ άλλοτε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν είναι ώρα για λόγια και αναλύσεις…»

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Είναι ώρα για έργα, είναι ώρα για αντίδραση.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν από πλευράς ΠΑΟΚ ενόψει της συνέχειας των playoffs της Stoiximan Super League.

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την γκέλα στη Λαμία καλούνται να δώσουν απαντήσεις αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Το μήνυμα που στέλνει ο ΠΑΟΚ μέσω του σημερινού training report:

«Δεν είναι ώρα για λόγια κι αναλύσεις. Είναι ώρα για έργα. Ώρα για αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου το γνωρίζουν.

Η ισοπαλία στη Λαμία έχεις φέρει την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αλλά όλοι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το φινάλε».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ