Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Κάθε ματς τελικός, πολύ περήφανος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ»

Έναν ΠΑΟΚ που θα αντιμετωπίσει τον αυριανό αγώνα με τη δέουσα σοβαρότητα και θα έχει την επιθυμητή αποτελεσματικότητα, περιμένει να δει αύριο στο ΓΣΠ ο Πάμπλο Γκαρσία!

Στέργιος Αναστασιάδης

«Κάθε ματς τελικός, πολύ περήφανος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ»

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Πάμπλο Γκαρσία είπε:

Για το αν περιμένει πιο μαχητική την Ομόνοια με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει: “Όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί για εμάς, τελικός είναι και το αυριανό παιχνίδι και αυτό πρέπει να το δείξουμε και στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ξέρω τι προβλήματα έχει η Ομόνοια, δεν ξέρω τίποτα, έχουμε και εμείς τα προβλήματά μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι το δικό μας παιχνίδι”.

Για το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως στη Λαμία ο ΠΑΟΚ κράτησε για πρώτη φορά το μηδέν στην άμυνα επί ημερών του: “Είναι πολύ σημαντικό, γιατί στα προηγούμενα δεχθήκαμε γκολ. Τώρα κρατήσαμε το μηδέν και αυτό θέλουμε να κάνουμε και αύριο. Χρειάζεται κι άλλη δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι, ελπίζω να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο”. 

Για την επιστροφή και την κατάσταση του Γιαννούλη: “Το καλό είναι πώς είναι καλά στην υγεία του,. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, τα πράγματα γενικότερα δεν είναι καλά. Γι΄ αυτό, είμαστε χαρούμενοι που όλα τα παιδιά έχουν υγεία. Ο Γιαννούλης είναι μέλος της ομάδας, μπορεί να παίξει, μπορεί και όχι. Το καλό είναι πως είναι υγιής και μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε εάν τον χρειαστούμε”.

Για το αν θα ξεκουράσει κάποιους από τους παίκτες που έπαιξαν στη Λαμία: “Δεν είναι ότι λέμε από πριν θα παίξει για παράδειγμα ο Βαρέλα σήμερα, αύριο ο Μιχαηλίδης. Βλέπουμε κάθε μέρα την προσπάθεια των παικτών, πόσο έτρεξαν στις προπονήσεις, ποιοι είναι πιο κουρασμένοι από τους άλλους, ποιοι βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση και έτσι κάνουμε διαχείριση. Έχουμε πολλά παιχνίδια, έχουμε 25-26 ποδοσφαιριστές που όλοι δουλεύουν καλά και όλοι αξίζουν να παίζουν. Εμείς πρέπει σε κάθε ματς να επιλέγουμε την πιο δυνατή ενδεκάδα”.

Για το ροτέισον γενικότερα και το ροτέισον στη θέση του τερματοφύλακα: “Ο Πασχαλάκης έπαιξε πολλά παιχνίδια πέρσι, είναι πολύ καλός τερματοφύλακας. Τώρα παίζει περισσότερο ο Ζίβκοβιτς, έχουμε και τρίτο τον Ταλιχμανίδη. Εγώ κοιτάω ποιος δουλεύει καλά και ποιος δεν δουλεύει τόσο καλά. Όλοι οι παίκτες βρίσκονται στον ΠΑΟΚ, όλοι έχουν ποιότητα. Κάθε προπόνηση είναι τεστ, κάθε παιχνίδι είναι τεστ και γι΄ αυτό πρέπει όλοι ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμοι”. 

Για το αν είναι… παγίδα το ότι στην Ομόνοια υπάρχει το κλίμα πως το αυριανό ματς δεν αποτελεί προτεραιότητά της: “Κάθε παιχνίδι παίζεται στον αγωνιστικό χώρο. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε, τι δεν λένε. Κάθε ματς είναι τελικός. Δεν ξέρω τι προβλήματα έχουν, κάθε ομάδα έχει τα δικά της. Εμείς θα παίξουμε για να κερδίσουμε”. 

Για την κρισιμότητα του αυριανού αγώνα και του αγώνα με την Γρανάδα: “”Εμείς πρέπει να πάμε βήμα βήμα, οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι και αυτό το κομμάτι είναι δικό μου, εγώ πρέπει να τους το μεταφέρω αυτό. Υπάρχουν στην ομάδα πολλά καινούργια παιδιά, πρέπει να καταλάβουν που βρίσκονται. Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια στην Ευρώπη, αλλά πρώτα πρέπει να κερδίσουμε την Ομόνοια”. 

Για την Ομόνοια: “Ξέρουμε πολλά πράγματα, έχουμε δει πολλά βίντεο και έχουμε συγκεντρώσει πολλές πληροφορίες. Έχει γίνει η ανάλυση, αλλά το ποδόσφαιρο παίζεται στο χορτάρι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ξέρουμε με τι ομάδα θα παίξουμε. Πρέπει να παίξουμε μπάλα και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι” .

Για το νέο του συμβόλαιο: Είμαι πολύ περήφανος. Όχι μόνο τώρα, τα τελευταία 12 χρόνια που είμαι στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ. Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε δίπλα στους Έλληνες, έχουμε φίλους εδώ, κάνουμε καλή ζωή, είμαστε προνομιούχο. Είμαι πολύ περήφανος και πρέπει να έχουμε σεβασμό, πρέπει να δουλεύουμε σκληρά, πρέπει να τα δίνουμε όλα για να μπορέσουμε να ανταποδώσουμε όλα αυτά που μας έχουν δοθεί”.

Για το αν θεωρεί τον ΠΑΟΚ φαβορί: “Σαν ποδοσφαιριστής, όπως και σαν προπονητής, δεν κοίταξα ποτέ ποιος είναι φαβορί και ποιος δεν είναι. Όλα τα παιχνίδια τα έπαιξα σαν τελικό και αυτό προσπαθώ να μεταδώσω και στους παίκτες. Να παίζουν όλα τα ματς σαν το τελευταίο τους, σαν να μην υπάρχει αύριο”.

Για το πόσο διαφορετική περιμένει την Ομόνοια: Δεν ξέρω, δύσκολη ερώτηση. Είδαμε πολλά βίντεο και παιχνίδια, αλλά τώρα ακούω πως θα κάνει πολλές αλλαγές. Δεν ξέρω τι αντίπαλο θα έχουμε, γι΄ αυτό λέω να είμαστε πρώτα εμείς καλά και μετά να δούμε την Ομόνοια. Ο ρυθμός του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι περίπου ο ίδιος με τον ρυθμό στην Ελλάδα, πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι”.

Για την υποδοχή που έτυχε η αποστολή του στη Λάρνακα: “Ελπίζω να μην μας κολλήσουν κορωνοϊό (σ.σ. γελώντας) !Είμαστε μεγάλη ομάδα, έχει πολλούς ΠΑΟΚτσήδες εδώ αλλά όπου και αν πάμε είναι μαζί μας. Τα παιδιά αυτά κάνουν πολλά χιλιόμετρα για να είναι δίπλα στην ομάδα, πρέπει να παίξουμε και γι΄ αυτόν τον κόσμο”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους!»

Μίλησε για όλα ο προπονητής του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με μια επική ανατροπή επί της ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ έμεινε στο κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να στέλνει ανάλογο μήνυμα.

Αρχικά, είπε στη συνέντευξη τύπου:

«Πάντα σας το λέω, αλλά δεν θέλετε να με ακούσετε. Το έχω πει πολλές φορές ότι σε αυτή την σεζόν, είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, έχουμε παίξει πάρα πολλά ματς με ένταση. Κάποιες φορές στο μάξιμουμ, κάποιος όχι. Είμαστε μια ομάδα χωρίς μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις με σερί παιχνίδια έντασης, με παιχνίδια, με ταξίδια συνεχόμενα. Δεν είναι καθόλου εύκολο, φτάσαμε στους προημιτελικούς στην Ευρώπη και παίξαμε με ομάδες δυνατές όπως η Μπριζ και η Ντιναμο Ζάγκρεμπ Καταναλώσαμε πολύ πνευματική ενέργεια σε αυτά τα ματς αλλά και στα ματς για τα πλέι οφ.

Θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα κερδίσεις, που δεν θα είσαι καλός σε ένα ματς ή και σε δεύτερο. Στο ποδόσφαιρο είναι μια στιγμή, μια λεπτομέρεια που τα αλλάζει όλα. Επειδή σε όλα τα παιχνίδια, έχει μάχες, έχει τρεξίματα, έχει πολλά πράγματα. Το rotation μας βοήθησε πολύ στην περίοδο που είχαμε τραυματισμούς και κάναμε καλά παιχνίδια. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για θέμα φυσικής κατάστασης, γιατί πάντα τελειώνει το κάθε ματς με καλά τρεξίματα. Είχαμε το θέμα με την ίωση πριν το ματς με την ΑΕΚ που μας πήρε σημαντικό κομμάτι από την ενέργεια μας. Είχαμε αρχικά 1-2 παίκτες με ίωση, έφτασαν να υπάρχουν 10 παίκτες επηρεασμένοι από τον ιό. Σήμερα, η κατάσταση ήταν δύσκολη μετά από δυο παιχνίδια σερί, το συζητήσαμε με τους παίκτες για το σοκ της Τετάρτης. Επανήλθαμε και δείξαμε ότι δεν τα παρατάμε».

Όσον αφορά την κούραση που βγάζουν οι ομάδες, γενικότερα:

«Δεν γνωρίζω. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε όλα αυτά. Έχουμε κάνει μια φανταστική σεζόν, που έχει τα πάντα. Με ταξίδια, με ύπνο λίγων ωρών, με πτήσεις και με μέρες που δεν κάναμε προπονήσεις λόγω των αγώνων που είχαμε ενδιάμεσα. Μια μέρα πριν το ματς δεν μπορείς να βάζεις ένταση στην προπόνηση και αναγκάζεσαι να κάνεις διαφορετικού είδους προπόνησης.

Είμαστε μια ομάδα που άρχισε με μεγάλη αρνητικότητα και πλέον έχουμε κάνει μια φανταστική προσπάθεια και πορεία. Κανείς δεν μας έδινε ούτε 1% για να φτάσουμε στα προημιτελικά το καλοκαίρι, κανείς δεν μας πίστευε ότι τώρα στα τέλη Απριλίου θα είμαστε μέσα στην διεκδίκηση του τίτλου. Αυτή είναι η αλήθεια για εμάς φέτος. Αρχίσαμε από την 4η θέση φέτος αλλά θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους.

Είμαστε μαχητές, είμαστε συμπαγείς και θα τα δώσουμε όλα μέχρι τέλους για το καλύτερο δυνατό. Είμαστε μια ομάδα που όταν είμαστε στο 100% μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

Καταφέραμε να σκοράρουμε τρία γκολ, η ΑΕΚ έβαλε δυο σήμερα, ενώ είχαμε και αρκετές ευκαιρίες. Στην Λαμία κάναμε επτά φάσεις για γκολ αλλά δεν μπορέσαμε να μπούμε με ένταση στην περιοχή τους. Συνεχίζουμε με το ίδιο μοτίβο παιχνίδι με παιχνίδι.

Δεν θέλω να μιλήσω για τον τίτλο, θέλω να μιλήσω για την κατάσταση. Παίξαμε στην έδρα και των τριών ομάδων της Αθήνας, που έχουν δύσκολες έδρες που μπορούν να επηρεάσουν τον διαιτητή να κάνει λάθη. Το πρωτάθλημα κρίνεται από λεπτομέρειες, αυτές μπορούν να πάνε μαζί σου και να τις εκμεταλλευτείς, μπορούν να πάνε και στον αντίπαλο και να γίνει αυτός κερδισμένος.

Είναι τελείως διαφορετική η αίσθηση να παιζεις στην Τούμπα, να σου δίνει ενέργεια ο κόσμος. Δεν ειναι απλά ένα παιχνίδι όταν παίζουμε στην έδρα μας».

Σε ερώτηση για την εμφάνιση των Κωνσταντέλια, Σάστρε:

«Είναι το καλύτερο παιχνίδι του Κωνσταν΄τελια σήμερα με την ΑΕΚ. Ενέργεια, πειθαρχία τακτικά και εκτέλεση. Πρέπει όμως να συνεχίσει έτσι, στον ίδιο ρυθμό.

Ο Σάστρε, έχει ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει όλη την ομάδα. Το πρόβλημά του είναι ότι μερικές φορές δεν μπορεί να διαχειριστεί το άγχος του και την πίεση ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια. Όταν μπαίνει συγκεντρωμένος, όπως σήμερα, είναι ένας παίκτης που βοηθάει. Είμαι χαρούμενος για αυτόν, για το γκολ που έβαλε και την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο».

Στο φινάλε της συνέντευξης τύπου οι κ. Λουτσέσκου και Κυριάκος έδωσαν αποστομωτική απάντηση για τις αλητείες του Αλμέιδα μετά το τέλος του παιχνιδιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πούλησε «τρέλα» ο Αλμέιδα (vid)

Τι είπε για την απαράδεκτη συμπεριφορά του στο φινάλε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα στο φινάλε του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα με έναν Αλμέιδα σε έξαλλη κατάσταση να επιτίθεται σε όποιον βρίσκεται μπροστά του και να πιάνει μάλιστα άνθρωπο από το λαιμό!

Ο ίδιος πάντως στη συνέντευξη τύπου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απαντώντας με αερολογίες στην απαράδεκτη συμπεριφορά του.

«Γιατί πώς ήμουν;» απάντησε όταν ρωτήθηκε για την «έκρηξη» του στο φινάλε του παιχνιδιού και συμπλήρωσε:

«Είδατε πόσος κόσμος ήταν στο γήπεδο; Αν θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση στα γήπεδα, δεν πρέπει να υπάρχει τόσος κόσμος μέσα στο γήπεδο.

Ποιος μας προστατεύει; Στην ΑΕΚ δεν μπαίνουν ποτέ μέσα.

Δεν με ενδιαφέρει ποιοι ήταν. Πρέπει να σέβονται όλοι. Όταν βλέπω αδικία αντιδρώ».

https://twitter.com/astalav69602547/status/1784658416511709511?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1784658416511709511%7Ctwgr%5Eac9f2cdcd3c1ea390c82dd3b0bda0f6f94c14fa1%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gavros.gr%2Fadmin%2Farticles.php%3Faction%3Deditid%3D375908tab%3D1

Όσον αφορά τον αγώνα και τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Ήταν ένα μεγάλο ματς. Πήραμε λάθος αποφάσεις και ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας. Μετά το σημερινό φαίνεται το πόσο στα ίσια είναι οι ομάδες που παλεύουν για το πρωτάθλημα.

Δεν γίνεται να κάνουμε τόσα λάθη. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας. Όλες οι ομάδες χάνουν βαθμούς, έτσι και εμείς, αλλά μένουμε πρώτοι.

Συγχαίρω τον αντίπαλο και συνεχίζουμε για τους δύο τελικούς που έχουμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου και Κυριάκος τους αποστόμωσαν! (vid)

Ήθελαν να βγουν και από πάνω στην ΑΕΚ για τις αλητείες του Αλμέιδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αδιανόητα πράγματα στο φινάλε από τον Ματίας Αλμέιδα μετά το φινάλε του αγώνα στην Τούμπα, με τον προπονητή της ΑΕΚ να επιτίθεται σε όποιον βρίσκει μπροστά του και να μη διστάζει να πιάσει άνθρωπο από το λαιμό!

Δημοσιογράφοι της ΑΕΚ προσπάθησαν στη συνέντευξη τύπου να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρους του ΠΑΟΚ και να δικαιολογήσουν τις αλητείες του προπονητή της Ένωσης.

Ωστόσο, Κυριάκος Κυριάκος και Ράζβαν Λουτσέσκου τους αποστόμωσαν!

Αρχικά, ο Κ. Κυριάκος πήρε το λόγο και είπε:

«Ο προπονητής (σ.σ ο Λουτσέσκου) δεν βρισκόταν εκεί. Είχε κατέβει στα αποδυτήρια. Δεν έγινε κάτι παραπάνω από τη συνέχιση κάποιων αψιμαχιών.

Υπάρχουν τα πλάνα για το ποιος ξεκίνησε τη σωματική επίθεση απέναντι σε ποιον. Δεν χρειάζεται να κάνουμε την τρίχα, τριχιά.

Δεν τα είδατε πρώτη φορά αυτά. Ποιο πρόβλημα φιλοξενίας είχε ποτέ η ΑΕΚ στην Τούμπα;

Δεν ξεκίνησε καν από εμάς αυτή η κατάσταση».

Στο φινάλε, ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

«Το 2017-2018 δε στείλατε βίντεο στο BBC να δείτε πώς έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ στην Τούμπα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ