ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βγήκε η ΣΕΚΑΠ, βάζει κι άλλα χρήματα ο Σαββίδης!

Στην διάρκεια της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε στην ακύρωση των μετοχών που είχε πάρει η ΣΕΚΑΠ και παράλληλα σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Published

on

Ψηφίστηκε ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η προκήρυξη νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 7.17 εκατ. ευρώ. Η αύξηση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς το ποσό αγγίζει και το θέμα της (απ)εμπλοκής της ΣΕΚΑΠ.

Το παρών στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσαν οι Μαυρομάτης, Παπαδόπουλος, Γκοντσάρεβα με τον Μάκη Γκαγκάτση στο ρόλο του προέδρου.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε απορρίψει τη συμμετοχή της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. (εταιρία συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη) στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την δικαιολογία πως η συγκεκριμένη εταιρεία αποτελείται από συναιτερισμούς και βασική προϋπόθεση -σύμφωνα με την ΕΕΑ- για να εισέλθει κανείς σε μια ΠΑΕ είναι να γνωρίζει τα φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται πίσω.

Η ακύρωση των μετοχών της εν λόγω εταιρίας -λοιπόν- ανάγκασε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη μείωση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να επιστραφούν τα λεφτά της εταιρείας ΣΕΚΑΠ, κάτι που έπρεπε να καλυφθεί από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία αποφασίστηκε στα 7.17 εκατ. ευρώ, με τα 3.169.998 εκατ. ευρώ να αφορούν την καπνοβιομηχανία και τα υπόλοιπα τέσσερα εκατ. τις ανάγκες της “ασπρόμαυρης” εταιρείας.
Comments

Trending