ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Μεγάλης σημασίας, τηρουμένων των αναλογιών, η νίκη επί της Σαλόν, μεγάλης σημασίας και το θέμα του Μολέντο, που όπως όλα δείχνουν, ολοκληρώνεται.

Published

on

Επιμέλεια: Γρηγόρης Ατρείδης, Νίκος Μοσχοβίτης

Ξεκινάμε από το τμήμα που είχε αγώνα σήμερα και μάλιστα σημαντικό. Ο ΠΑΟΚ νίκησε και τη Σαλόν, με 90-81, νίκη σημαντική, για να έχει ακόμα περισσότερες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL. Μετά και την ήττα της Βέντσπιλς από τη Λούντβιγκσμπουργκ, πλέον ο ΠΑΟΚ μαζί με τους Λετονούς και τους Γάλλους, είναι στο 5-6, διεκδικώντας την πρόκριση. Πριν λίγο καιρό, κάτι τέτοιο, έμοιαζε με θαύμα, τώρα έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες.

Η νίκη γίνεται ακόμα σημαντικότερη, δεδομένων και των απουσιών, Κόνιαρη και Μαργαρίτη. Το έλεγε ο Χρυσικόπουλος μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ότι αυτό το ρόστερ, έχει την ποιότητα να καλύψει επιθετικά οποιοδήποτε κενό. 90 πόντους η ομάδα σήμερα, με 50% στα τρίποντα, 57,1% στα δίποντα και 19 ασίστ…

Η ομάδα, βγάζει τον τελευταίο καιρό τον πραγματικό της εαυτό, οι περισσότεροι παίκτες, πλέον βγάζουν στο παρκέ, τα χαρακτηριστικά τους και ο ΠΑΟΚ έχει συνδυάσει τις περισσότερες νίκες του και με καλό μπάσκετ. Εμείς, μένουμε στην προσαρμογή που δείχνει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο πλέον και στο πως διαβάζει πράγματα, παιχνίδι με το παιχνίδι, επίθεση με την επίθεση. Η συνέχεια, έχει Λάρισα και μετά Τενερίφη και Πάτρα. Εύκολη δεν είναι, αλλά η ομάδα αυτή, πλέον βγάζει την ποιότητα που διαθέτει το ρόστερ της.

Όσον αφορά στις μεταγραφικές εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ακόμα μία ημέρα το θέμα Μολέντο βρέθηκε στο προσκήνιο, απασχολώντας πολύ έντονα τον ΠΑΟΚ, στην προσπάθεια να οριστικοποιηθεί με αίσιο τρόπο αυτό το… σήριαλ, το οποίο έχει κουράσει τους πάντες.

Οι τρικλοποδιές που μπήκαν στον «Δικέφαλο» φαίνεται ότι δε θα σταθούν ικανές να για να χαλάσουν τη συγκεκριμένη κίνηση, με τη… σφήνα άλλης ελληνικής ομάδας (ποιας άραγε) να γίνεται με στόχο να χαλάσει η μεταγραφή και να εκτεθεί ο ΠΑΟΚ.

Ο Μίχελ κατέβηκε στην Αθήνα, στο μεσημεριανό «ραντεβού» με την πλευρά του Παναθηναϊκού υπήρξε απόσταση που για κάποια ώρα έθεσε σε κίνδυνο την οριστική συμφωνία με το «τριφύλλι», αλλά τελικά βρέθηκε τρόπος να ξεπεραστεί κι αυτό το εμπόδιο.

Ο «Δικέφαλος» ανέβασε την οικονομική του προσφορά προς τους «πράσινους» στις 400 χιλιάδες ευρώ, νούμερο που περιλαμβάνει ουσιαστικά και μέρος της αποζημίωσης του Βραζιλιάνου από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχοντας δώσει το παρών στη συνάντηση, ξεκαθάρισε μπροστά στις δύο πλευρές ότι η πρόταση του ΠΑΟΚ τον ικανοποιεί πλήρως και πως θέλει να ανηφορίσει στην Τούμπα.

Ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου» σημείωσε ότι απλά θα πρέπει να πάρει και το τελικό «οκ» του Ιβάν Σαββίδη στη νέα πρόταση που κατέθεσε, ενώ και από την πλευρά του Παναθηναϊκού και με δεδομένη την ακυβερνησία της αθηναϊκής ομάδας πρέπει σε αυτή τη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ να δοθεί και η έγκριση του Γιάννη Αλαφούζου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καλό δρόμο προχώρησαν και οι συζητήσεις με τους Κάτσε και Κωνσταντινίδη, οι οποίοι εκτός απροόπτου θα αποτελέσουν τα έμψυχα ανταλλάγματα, με τον Αλβανό να αγωνίζεται ως δανεικός στον Παναθηναϊκό και τον Έλληνα δεξιό μπακ να πηγαίνει ως ελεύθερος, με τον ΠΑΟΚ να κρατά το 50% των δικαιωμάτων του.

Αύριο πρέπει κι αναμένεται να τελειώσει το σήριαλ Μολέντο.

Η μεταγραφή που απομένει για τους «ασπρόμαυρους» αφορά την κορυφή της επίθεσης.

Εκεί, το PAOK24 αποκάλυψε σήμερα το όνομα του Κλαούντιο Κεσέρου, ενός ποιοτικού Ρουμάνου επιθετικού με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που ψάχνει ο ΠΑΟΚ στην επίθεση.

Γρήγορος, ευέλικτος, γκολτζής, υγιής και με γεμάτες χρονιές, είναι ένας παίκτης που μπορεί τόσο να ντουμπλάρει τον Πρίγιοβιτς σε ενδεχόμενη συνύπαρξη, όσο και να καλύψει μόνος το κενό στην κορυφή σε παιχνίδια που θα χρειαστεί.

Όσο καλά κι αν ακούγονται όλα αυτά σε επίπεδο προϋποθέσεων για μία ενδεχόμενη μεταγραφή, το βασικό είναι να ξεκαθαρίσουν στον ΠΑΟΚ την πρόθεση τους για την απόκτηση φορ και να δείξουν περισσότερη αποφασιστικότητα, με τον Λουτσέσκου να συγκαταλέγεται σε αυτούς που «ψηφίζουν» υπέρ αυτής της ενίσχυσης, κάτι πολύ σημαντικό.

Στην υπόθεση του Πρίγιοβιτς οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ παρέμειναν ξεκάθαροι, ο Σέρβος δεν πωλείται.

Η Ρεν δέχτηκε αρνητική απάντηση στην ιδιαιτέρως χαμηλή πρόταση που έκανε στον «Δικέφαλο», ύψους 2,5 εκατομμυρίων, ενώ η πληροφορία ότι η γαλλική ομάδα τα βρήκε με τον Σέρβο και θα επανέρθει πιέζοντας τον ΠΑΟΚ στερείται εγκυρότητας, με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου» να τη διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Τα μέτωπα είναι πολλά και ανοιχτά και σίγουρα θα πρέπει μία-μία οι υποθέσεις μεταγραφικής ενίσχυσης και εκκαθάρισης του ρόστερ να κλείνουν, καθώς δε θα πρέπει η μεταγραφολογία να επηρεάσει την ίδια την ομάδα που έχει ακόμα 13 τελικούς για την επίτευξη του στόχου.

Comments

Trending