ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέγας είσαι ΠΑΟΚ! (pics+video)

4 Ιανουαρίου 1976. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συγκρούονται στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και το τελικό αποτέλεσμα γράφεται με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία των δύο ομάδων και σε αυτή του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Published

on

Υπό τις οδηγίες του Γκιούλα Λόραντς, ο ΠΑΟΚ διαλύει τον Ολυμπιακό με 4-0 και πραγματοποιεί το μεγαλύτερο βήμα για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας του, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι μάλλον… τιμητικό για τους Πειραιώτες, οι φίλοι των οποίων αποθέωσαν στο τέλος του ντέρμπι τους “ασπρόμαυρους”.

Στο 24΄ ο Χρήστος Τερζανίδης, στο 53΄ και στο 60΄ ο Γιώργος Κούδας και ο Νέτο Γκουερίνο στο 75΄πετυχαίνουν τα γκολ που υποχρεώνουν τον Ολυμπιακό στη μεγαλύτερη έως τότε αλλά και έως σήμερα εντός έδρας ήττα της ιστορίας του στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, με τον Δικέφαλο να έχει και προσπάθεια στο δοκάρι μετά το 0-4 σε σουτ του Τερζανίδη προ κενής και τον Αθηναίο διαιτητή Βαμβακόπουλο να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του με ανύπαρκτα οφσάιντ προκειμένου το σκορ να μην εκτοξευτεί σε… διαστημικά επίπεδα! 

Οι συνθέσεις: 

Ολυμπιακός (Βικ Μπάκινγχαμ): Κελεσίδης, Λιόλιος, Γλέζος, Σιώκος, Αγγελής (46΄ Κυράστας), Βασιλόπουλος (74΄ Σταυρόπουλος), Καραβίτης, Συνετόπουλος, Λοσάντα, Κρητικόπουλος, Γαλάκος.

ΠΑΟΚ (Γκιούλα Λόραντ): Φορτούλα, Γούναρης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης (75΄ Γκουερίνο), Αποστολίδης, Σαράφης, Κούδας, Κερμανίδης (78΄ Ορφανός), Τερζανίδης.

Comments

Trending