ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πήρε τερματοφύλακα η Έστερσουντς, αλλά…

Την ερχόμενη εβδομάδα ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί στην Τούμπα (17/08, 21:00) την Έστερσουντς, στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ των προκριματικών του Europa League.

Published

on

Η αντίπαλος του «Δικεφάλου», η οποία με το σουηδικό πρωτάθλημα να έχει ξεκινήσει τον περασμένο Απρίλιο βρίσκεται σε προχωρημένο σημείο στη σεζόν, επέλεξε να ενισχυθεί στη θέση του τερματοφύλακα.

Μέχρι εδώ όλα κυλούν ομαλά. Ωστόσο, αν κανείς διαβάσει τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή τη μεταγραφή των Σουηδών θα αντιληφθεί την, αν μη τι άλλο, ιδιαιτερότητα της κατάστασης.

Ο Έμιλ Χέντβαλ θα ενισχύσει την Έστερσουντς, παρότι ολοκλήρωσε την καριέρα του ως τερματοφύλακας το 2016.

Ο 34χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος είναι ανενεργός εδώ και ένα εξάμηνο, είχε μία πολύ επιτυχημένη πορεία με την Γκέφλε από το 2009 έως και το 2016, φτάνοντας μέχρι και στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκεί όπου δεν μπορεί να ξεχάσει την απίστευτη πρόκριση της ομάδας του επί της Ανόρθωσης το 2013 (η Έστερσουντς είχε ηττηθεί με 3-0 και στο δεύτερο παιχνίδι που δεν έγινε στην έδρα της γιατί το γήπεδο της δεν πληρούσε τα ευρωπαϊκά στάνταρ επικράτησε με 4-0!).

Ο Χέντβαλ, ο οποίος διατηρεί το ρεκόρ του ποδοσφαιριστή που είδε τα περισσότερα συνεχόμενα παιχνίδια από τον πάγκο στην Allsvenskan (119 συνεχόμενα) αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη πρόταση που δέχτηκε από την Έστερσουντς, την οποία αποδέχτηκε.

«Με κάλεσαν από την Έστερσουντς. Πήγα στο Σούντσβαλ είδα το παιχνίδι και μετά προπονήθηκα για λίγο μετά το τέλος του αγώνα. Ήταν κάτι σαν ένα τεστ. Μετά αυτό ήταν, έγινε. Η ιδέα είναι πως θα είμαι μία λύση ως μπακ-απ αν συμβεί κάτι σε κάποιον τερματοφύλακα της ομάδας. Για την ώρα θα συνεχίσω να προπονούμαι γιατί δεν είμαι σε ιδιαίτερη φόρμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Χέντβαλ, ο οποίος είναι έτοιμος για μία νέα περιπέτεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δε θα δηλωθεί στην Ευρώπη, ενώ κάτι τέτοιο πιθανότατα θα ισχύσει και για το σουηδικό πρωτάθλημα, άρα η συγκεκριμένα «μεταγραφή» δε θα απασχολήσει τον ΠΑΟΚ, λέει, ωστόσο, αρκετά για το επίπεδο της αντιπάλου του.

Comments

Trending