ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να επιστρέψω στην Εθνική»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά» παραχώρησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, με κυρίως θέμα συζήτησης την Εθνική Ελλάδας.

Published

on

Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής επιθετικός είπε:

Για την Εθνική: «Τα τελευταία χρόνια είχε κάνει την υπέρβασή της. Βρέθηκε στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου χωρίς να διαθέτει την ποιότητα, το όνομα και την ιστορία ομάδων όπως είναι η Βραζιλία, η Γερμανία, η Αργεντινή, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ισπανία. Για πολλούς πέτυχε το αδύνατο. Και το πέτυχε χωρίς να διαθέτει το ανόλογο μέγεθος. Λειτούργησε με άψογο τρόπο σε όλα τα επίπεδα. Οι ποδοσφαιριστές σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να ξεπεράσουν τις δυνατότητές τους για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος».

Για το τι έφταιξε για την κατρακύλα: «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ηθελημένα κάποιοι αδιαφόρησαν. Θεωρώ ότι έκλεισε ένας κύκλος επιτυχιών της Εθνικής ομάδας και τώρα κάνει αυτό που ποδοσφαιρικά λέμε κοιλιά. Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες ομάδες».

Για το αν υπάρχει ευθύνη του Ρανιέρι: «Θα είναι άδικο να τον κρίνουμε από ένα-δύο παιχνίδια και από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ενδεχομένως να μη βοηθήθηκε όσο θα έπρεπε. Να μην πλαισιώθηκε από τους κατάλληλους συνεργάτες. Η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών είναι βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του κάθε προπονητή. Και αναφέρομαι σε όλο το φάσμα των συνεργατών, όχι μόνο στους βοηθούς του εκάστοτε προπονητή. Έχω την αίσθηση ότι ο Ιταλός προπονητής αδικήθηκε από τις συγκυρίες».

Για τα λάθη που έγιναν: «Θεωρώ ότι είναι λάθος η επιλογή μιας Εθνικής με ανοιχτές τις πόρτες για όλους. Θα πρέπει να είναι… κλειστό κλαμπ. Δεν θα πρέπει να καλείται κάποιος στην Εθνική γιατί έκανε μία ή δύο καλές εμφανίσεις. Η πρόσκληση στην Εθνική πρέπει να μην είναι μία εύκολη υπόθεση ή αποτέλεσμα δημοσίων σχέσεων, αλλά να είναι το αποτέλεσμα του ταλέντου, της ποίοτητς και της δουλειάς σε βάθος χρόνου τού κάθε ποδοσφαιριστή».

Για το αν υπάρχουν οι παίκτες με προσωπικότητα: «Βεβαίως. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά που συνεχίζουν. Διαθέτουν το ταλέντο και την ποιότητα για τη δημιουργία ομάδας υψηλών προδιαγραφών. Αρκεί να το πιστέψουν. Να σβήσουν την προκριματική φάση του Euro και να κάνουν restar. Να επαναπροσδιορίσουν τους αγωνιστικούς στόχους. Να αναζητήσουν τη χαμένη μας ταυτότητα, στηρίζοντας το έργο του νέου προπονητή, του κυρίου Σκίμπε. Η ομοσπονδία θα πρέπει να στηρίξει τον Γερμανό προπονητή. Θα πρέπει να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος. Πήραμε όλοι το μάθημά μας».

Για τις σκέψεις του: «Αυτή την εποχή και με δεδομένο ότι βρίσκομαι σε αναζήτηση ομάδας, η προτεραιότητα είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Προπονούμαι καθημερινά και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, αναζητώντας μια νέα ομάδα. Από τη στιγμή που θα βρω ομάδα και θα αγωνίζομαι ως βασικός, θα αρχίσω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να επιστρέψω και στην Εθνική».

Comments

Trending