ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό δεν έκρυβε κινδύνους. Ο ΠΑΟΚ έκανε για ακόμη μία φορά εμφατικά τη δουλειά του και ο βορράς πανηγυρίζει την επιστροφή του πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια.

Published

on

Ο Ιβάν Σαββίδης, ο Ράζβαν Λουτσέσκου, ο Άντρε και τα άλλα παιδιά, τα κατάφεραν. Αποτέλεσαν τον πιο συγκροτημένο μηχανισμό και επιβραβεύτηκαν. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδος για την περίοδο 2018 – 19 και δεν πέτυχε κάτι εύκολο. Αντιθέτως… 

Προσπαθώ να βάλω τη σκέψη μου σε μία σειρά. Το πάω χρονικά γιατί το μυαλό μου τρέχει. Ξεκινάω από τα περυσινά και τον φόβο μου πως αυτό που μας έκαναν οι σκατόψυχοι θα μας λυγίσει. Η αντίδραση στον τελικό μου έδιωξε την φοβία, αλλά και πάλι δεν μπορούσα να το χωνέψω αυτό που έγινε. 

Το καλοκαίρι είχε μικρή προετοιμασία και παιχνίδια στα κόκκινα. Απογοήτευση στο τελευταίο με την Μπενφίκα. Η ομάδα το πάλεψε όμως. Ξεκινά το πρωτάθλημα, είμαστε στο μείον δύο γιατί μας έκλεψαν. Άλλο ένα κομμάτι που έπρεπε να διαχειριστούμε πνευματικά. Αντέξαμε. 

Περιμέναμε την κοιλιά της ομάδας και ήρθε. Πάλι όμως βρήκε τον τρόπο. Ξεπέρασε ότι έβρισκε μπροστά της, δεν έχανε από κανέναν. Κέρδισε την ΑΕΚ, διπλό στο Καραϊσκάκη, διπλό στο Χαριλάου την εποχή που δεν ήταν καλά. 

Έφυγε ο Πρίγιοβιτς που έδινε βαθμούς. Υποψία εσωστρέφειας αν αφήναμε βαθμούς στη Τρίπολη. Ήρθε η ώρα του Άντρε, καθαρίσαμε και εκεί. Ντέρμπι κορυφής, ο πιο εύκολος άσος της σεζόν μέχρι τον σημερινό. Ο ΠΑΟΚ διέλυσε τον Ολυμπιακό που φωνάζει πως είναι η καλύτερη ομάδα και στα δύο παιχνίδια που η μπάλα έκαιγε, έπεσε αμαχητί. Σε Τούμπα και Κίεβο. 

Του έκοψαν βαθμούς χωρίς λόγο, όπως το γκολ οφσάιντ του Βέλεθ, το οποίο πανηγυρίστηκε από τους γείτονες ως παγκόσμιο πρωτάθλημα. Υπήρξαν παιχνίδια που στράβωσαν όπως στο Αγρίνιο, αλλά μόνο για να δούμε το γκολ του Άντρε. Μετά τελείωσε. 

Στο ΟΑΚΑ δεν χάνουμε ποτέ πλέον και η ΑΕΚ γλίτωσε τον διασυρμό λόγω της αόρατης κάρτας στον Ζαμπά. Και πλέον, μας έμεινε ο ΠΑΣ για να κλειδώσουμε το αήττητο. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά το κίνητρο είναι τεράστιο. 

Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη που αυτοτιμωρήθηκε αρνούμενος να πάει στο γήπεδο μετά τα περυσινά, ο ΠΑΟΚ του Ράζβαν Λουτσέσκου που δεν ξέχασε την κλοπή, ο ΠΑΟΚ του Άντρε Βιεϊρίνια που θέλησε να απαντήσει στο χορτάρι. Ο ΠΑΟΚ ήταν συγκλονιστικός και αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Όσοι ζήσαμε την σεζόν αυτή, μπορεί και να μην έχουμε καταλάβει τα πόσα πέτυχε η ομάδα. Ίσως να μην είμαστε σε θέση ακόμη να συνθέσουμε τη σκέψη μας και να βγάλουμε το πόρισμα. Η σεζόν βέβαια δεν τελείωσε, υπάρχουν άλλοι δύο στόχοι. Το αήττητο πρωτάθλημα όπως ανέφερα παραπάνω, κάτι που συνέβη μία φορά στο μακρινό 1967 και το κύπελλο Ελλάδος με έναν ημιτελικό μπροστά μας τη Μεγάλη Πέμπτη. 

Δεν πρέπει να αδειάσουμε, δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε. Ο ΠΑΟΚ έχει να καλύψει πολλά χρόνια ανομβρίας τίτλων και τώρα είναι η ευκαιρία του να τους μαζέψει. 

Comments

Trending